Rămăşiţele avionului recuperate din Atlantic sugerează o cădere bruscă şi exclud o explozie

Primele rămăşiţe ale avionului Airbus al companiei Air France recuperate din Oceanul Atlantic par să indice o cădere bruscă şi că aparatul nu a explodat în zbor, potrivit experţilor brazilieni citaţi de presă.

23 afișări
Imaginea articolului Rămăşiţele avionului recuperate din Atlantic sugerează o cădere bruscă şi exclud o explozie

Rămăşiţele avionului recuperate din Atlantic sugerează o cădere bruscă şi exclud o explozie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Avionul Airbus A330 care efectua cursa Rio de Janeiro-Paris a dispărut în noaptea de 31 mai spre 1 iunie, cu 228 de persoane la bord, din motive încă neexplicate.

Zeci de rămăşiţe recuperate de Marina braziliană au fost expuse într-un hangar al aeroportului din Recife, în nord-estul Braziliei.

Fostul pilot Ari Germano, autorul unei cărţi despre accidente aeriene, s-a declarat "impresionat de cel puţin una dintre fotografiile" difuzate vineri de Forţele aeriene braziliene, potrivit cotidianului O Globo de sâmbătă.

În opinia sa, imaginea pare să indice că pasagerii Airbusului au fost luaţi prin surprindere şi că tragedia s-a derulat atât de repede încât echipajul nu a avut timp să reacţioneze.

"Am văzut peretele care separă locul unde se află echipajul pentru a pregăti masa şi compartimentul de pasageri. Fotolii erau fixate acolo. Ceea ce este curios e că aceste fotolii duble, utilizate exclusiv de echipaj, erau pliate. Acestea sunt mult mai fine decât cele ale pasagerilor şi în fotografii se văd centurile de siguranţă care atârnă. Acest lucru sugerează că echipajul circula pe culoarele avionului. În cazul unui semnal de alertă sau al iminenţei unui risc, echipajul ar fi rămas aşezat pe locurile sale", a declarat Germano.

"Nu au avut timp să facă nimic", a subliniat fostul pilot, care a recunoscut de asemenea şi o trusă portocalie de prim ajutor.

Comandantul de bord Ronaldo Jenkins, consultant de securitate al Sindicatului naţional al companiilor aeriene (Snea), a declarat la rândul său pentru O Globo că a putut identifica o vestă de salvare şi o parte din placajul interior al avionului şi că nu era nici o urmă de foc sau fum, ceea ce exclude ipoteza unei explozii.

"În fotografiile publicate în cursul zilelor precedente, unde se poate vedea deriva avionului şi o uşă de toaletă, nici o urmă de foc nu este vizibilă", a adăugat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici