Răpitorii sirieni ai jurnalistei ucrainene Anhar Kocineva ameninţă că o vor executa pe 26 decembrie

Răpitorii sirieni ai jurnalistei ucrainene Anhar Kocineva, ţinută în captivitate din octombrie, ameninţă că o vor executa pe 26 decembrie, ei cerând o răscumpărare de 50 de milioane de dolari pentru eliberarea acesteia, scrie Vocea Rusiei, în ediţia electronică.

235 afișări
Imaginea articolului Răpitorii sirieni ai jurnalistei ucrainene Anhar Kocineva ameninţă că o vor executa pe 26 decembrie

Răpitorii sirieni ai jurnalistei ucrainene Anhar Kocineva ameninţă că o vor executa pe 26 decembrie

Anunţul intervine după ce marţi răpitorii anunţaseră că amânaseră executarea acesteia, subliniind că autorităţile ucrainene nu fac nimic pentru eliberarea ei.

"Guvernul ucrainean şi ambasada nu au fost serioşi la negocieri, nu şi-au respectat promisiunile şi nu au făcut nimic pentru eliberarea lui Anhar", a declarat liderul răpitorilor, Abu Jandal. "Nimeni nu răspunde solicitărilor noastre. Se pare că nu îi pasă nimănui", a continuat el.

Răpitorii, care susţin că fac parte din gruparea disidentă Armata Siriană Liberă, cer Ucrainei să le trimită un negociator "care nu minte".

Ministerul ucrainean de Externe nu a comentat informaţiile. Preşedintele Viktor Ianukovici le-a cerut la jumătatea lunii octombrie diplomaţilor ucraineni să facă tot posibilul pentru eliberarea jurnalistei.

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi confruntări armate între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad şi forţele opoziţiei. Bilanţul conflictului civil este, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului, de aproximativ 43.000 de morţi. Cifra nu poate fi verificată din alte surse.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici