Raportul SUA pe Drepturile Omului: Corupţia şi agresiunile forţelor de ordine, principalele probleme în România

Corupţia continuă să fie o problemă în România, constată Raportul Departamentului de Stat american pe tema Drepturilor Omului, menţionând şi condiţiile dificile din penitenciare, precum şi agresiuni ale forţelor de ordine.

1271 afișări
Imaginea articolului Raportul SUA pe Drepturile Omului: Corupţia şi agresiunile forţelor de ordine, principalele probleme în România

Raportul Departamentului de Stat american pe Drepturile Omului: Corupţia şi agresiunile forţelor de ordine, principalele probleme în România

Corupţia continuă să fie o problemă în România, constată Raportul Departamentului de Stat american pe tema Drepturilor Omului, menţionând şi condiţiile dificile din penitenciare, precum şi agresiuni ale forţelor de ordine.

"Printre problemele referitoare la drepturile omului se numără corupţia din instituţii şi violenţele forţelor de ordine împotriva romilor. Autorităţile judiciare au acţionat pentru inculparea şi sancţionarea oficialilor care comit abuzuri, dar autorităţile au tergiversat procedurile în cazurile care implică abuzuri comise de forţele de ordine. Rezultatul a fost că multe cazuri au fost finalizate prin achitare", arată Raportul Departamentului de Stat american privind Practicile în materie de Drepturile Omului în România în anul 2018.

"Condiţiile din penitenciare rămâne dure, iar spaţiile pentru detenţie sunt supraaglomerate, astfel că nu întrunesc standardele internaţionale. Abuzurile asupra deţinuţilor comise de autorităţi şi de alţi deţinuţi au continuat să fie o problemă", precizează raportul.

Departamentul de Stat menţionează cazurile unor presupuse agresiuni ale forţelor de ordine asupra unor persoane de etnie romă, subliniind că au fost lansate anchete disciplinare. De asemenea, raportul constată că au existat reclamaţii formulate de organizaţii pentru drepturi civice privind folosirea violenţei de către agenţi ai Jandarmeriei pe 20 iunie 2018 împotriva unor manifestanţi, iar un reporter german a fost reţinut. "Pe 10 august 2018, cel puţin 15 jurnalişti au fost vizaţi de agresiuni fizice, verbale sau prin folosirea gazelor de către jandarmi în timpul unor proteste majore anticorupţie şi antiguvernamentale desfăşurate în Bucureşti", precizează raportul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici