Răspunsul Chinei după ce SUA a interzis descărcarea aplicaţiilor TikTok şi WeChat în America. Sancţiunile pe care le pregăteşte

  • China a instituit sâmbătă, 19 septembrie, un mecanism care să-i permită să restricţioneze activităţile companiilor străine.
  • Lista chineză include potenţiale sancţiuni, de la amenzi la restricţionarea activităţilor sau intrarea echipamentelor şi a personalului în China.
  • TikTok are în jur de 100 de milioane de utilizatori în Statele Unite şi până la un miliard în întreaga lume.
1949 afișări
Imaginea articolului Răspunsul Chinei după ce SUA a interzis descărcarea aplicaţiilor TikTok şi WeChat în America. Sancţiunile pe care le pregăteşte

Profimedia

China a instituit sâmbătă, 19 septembrie, un mecanism care să-i permită să restricţioneze activităţile companiilor străine, la o zi după ce Washingtonul a anunţat interzicerea descărcării aplicaţiilor TikTok şi WeChat, începand de duminică, relatează Le Figaro.
 
Lista chineză include potenţiale sancţiuni, de la amenzi la restricţionarea activităţilor sau intrarea echipamentelor şi a personalului în China. Intrarea în vigoare este văzută ca un răspuns la o listă similară pusă în aplicare de Washington pentru a exclude gigantul chinez al telecomunicaţiilor Huawei de pe piaţa SUA şi apoi pentru a ataca aplicaţiile TikTok şi WeChat.
 
Numele companiilor străine vizate nu au fost făcute publice. 
 
Ministerul chinez al Comerţului numise decizia SUA „intimidare” şi a avertizat că „dacă Statele Unite insistă în acţiunile sale unilaterale, China va lua măsurile necesare pentru a proteja cu hotărâre drepturile şi interesele companiilor chineze.” 
 
Pentru Departamentul de Comerţ al SUA, ”Partidul Comunist Chinez a demonstrat că are mijloacele şi intenţia de a utiliza aceste aplicaţii pentru a ameninţa securitatea naţională, politica externă şi economia Statelor Unite”.
 
TikTok are în jur de 100 de milioane de utilizatori în Statele Unite şi până la un miliard în întreaga lume.
 
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici