Răspunsul şocant al lui Trump la întrebarea „De ce americanii de culoare sunt încă ucişi de poliţie?”

Donald Trump a oferit un răspuns şocant la intrebarea de ce foarte mulţi americanii de culoare sunt încă ucişi de forţele de ordine, făcând trimitere la numărul tot mai mare de majoritari (cetăţenii albi) omorâţi de poliţie.

9063 afișări
Imaginea articolului Răspunsul şocant al lui Trump la întrebarea „De ce americanii de culoare sunt încă ucişi de poliţie?”

Trump şochează din nou FOTO Profimedia

Răspuns marca Trump. De asta au avut parte jurnaliştii care l-au întrebat pe şeful statului american despre numărul cetăţenilor de culoare omorâţi de poliţie. „Ce întrebare teribilă poţi pune”, a declarat Trump, adăugând că „acelaşi lucru se aplică albilor. Tot mai mulţi albi (ucişi de autorităţi n.red.), apropo. Mult mai mulţi albi”, a spus acesta într-un interviu la CBS News, citat miercuri de către DPA.
 

Reality check: Câţi americani de culoare sunt ucişi de poliţie

 
Studiile arată că americanii de culoare sunt victime mult mai des comparativ cu cetăţenii majoritari, care reprezintă o pondere mult mai mare a populaţiei americane. 
 
Momentan, nu există statistici oficiale la nivel naţional privind numărul de persoane omorâte de poliţie, însă o analiză realizată de către Washington Post a indicat că numărul de albi ucişi de poliţie este într-adevar mai mare decât vehiculează opinia publică. Statistic, există o explicaţie.
 
5.400 de persoane au fost împuşcate mortal de poliţie în 2015, din care 23% sunt de culoare, în ciuda faptului că reprezintă doar 13% din populaţia SUA. În schimb, 45% au fost albi, însă aceştia reprezintă 60% din populatie.
 
În plus, americanii de culoare au de trei ori mai multe şanse să fie ucişi de poliţie, potrivit unui studiu al Universităţii Harvard, publicat in iunie.
 
În ultimele săptămâni, deşi criticat pentru asta, Trump şi-a menţinut şi întărit retorica împotriva mişcării „Black Lives Matter” (Vieţile negrilor contează n.red.).  Acesta a fost acuzat că nu a adoptat nicio poziţie clară împotriva rasismului sistemic şi brutaliăţii poliţiei. 
 

Poliţia americană împuşcă, închide şi ucide cei mai mulţi oameni

 
Poliţiştii americani arestează, împuşcă şi omoară cele mai mulţi oameni, comparativ cu forţele de ordine din alte ţări. În SUA, rata deceselor în custodia poliţiei este mai mult decât dublă decât cea din Australia şi de şase ori mai mare decât ca din Marea Britanie. Totodată, peste 10 milioane de arestări au fost făcute în SUA doar în anul 2018. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici