Raul Castro a interpretat un cântec în limba chineză, care îl omagia pe Mao Zedong

Preşedintele cubanez Raul Castro a interpretat marţi, în faţa omologului său chinez Hu Jintao, un fragment dintr-un cântec chinezesc care îl omagiază pe Mao Zedong, în cadrul unei întâlniri cu studenţii chinezi dintr-o suburbie a capitalei Havana.

35 afișări
Imaginea articolului Raul Castro a interpretat un cântec în limba chineză, care îl omagia pe Mao Zedong

Raul Castro a interpretat un cântec în limba chineză, care îl omagia pe Mao Zedong (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Raul Castro, în vârstă de 77 de ani, a declarat în faţa celor aproximativ 300 de studenţi chinezi că a învăţat acest cântec în urmă cu 55 de ani, la un congres internaţional al tinerilor comunişti care a avut loc Austria.

"L-am învăţat când eram student ca voi, când eram tânăr ca voi şi continuu să fiu", a precizat fratele şi succesorul lui Fidel Castro, aflat la conducerea statului comunist cubanez.

După această întâlnire, cei doi preşedinţi s-au deplasat la Palatul Revoluţiei din capitală, pentru a demara negocierile în urma cărora se vor semna o serie de acorduri bilaterale.

Hu Jintao, care desfăşoară a doua sa vizită în Cuba din 2004, a fost ulterior primit de liderul Fidel Castro, în vârstă de 82 de ani. "El Lider Maximo" al revoluţiei din 1959 a renunţat din iulie 2006 la atribuţiile prezidenţiale din cauza stării sale de sănătate, dar continuă să exercite o influenţă asupra evoluţiei politicii cubaneze.

China este, după Venezuela, al doilea partener comercial al Cubei. Relaţiile între cele două ţări "înfrăţite" s-au consolidat în urma destrămării, în 1991, a URSS, care era principalul furnizor de fonduri al regimului de la Havana.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici