Raul Castro declară că SUA vor rămâne mereu o putere "agresivă"

Preşedintele cubanez Raul Castro a avertizat joi că Statele Unite nu "vor înceta vreodată să fie agresive, dominatoare şi trădătoare", într-un discurs rostit la Santiago de Cuba.

24 afișări
Imaginea articolului Raul Castro declară că SUA vor rămâne mereu o putere "agresivă"

Raul Castro declară că SUA vor rămâne mereu o putere "agresivă" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu trebuie să lăsăm garda jos în faţa cântecului sirenelor inamicului şi să fim conştienţi că, prin natura sa, inamicul nu va înceta vreodată să fie agresiv, dominator şi trădător", a precizat fratele şi succesorul lui Fidel Castro, în faţa a circa 3.000 de persoane care s-au adunat în parcul Cespedes pentru a comemora 50 de ani de la revoluţie.

"Una după alta, toate administraţiile americane au încercat să impună o schimbare de regim în Cuba, utilizând mai multă sau mai puţină agresivitate", a adăugat el.

Raul Castro a menţionat luna trecută că este pregătit pentru deschiderea unui dialog de la egal la egal, "fără morcovi sau bastoane" cu noul preşedinte american ales Barack Obama, care este în favoarea unei îmbunătăţiri a relaţiilor cu autorităţile comuniste de la Havana.

Fidel Castro a precizat, de asemenea, imediat după alegerea lui Obama, că acesta "nu poate să schimbe singur un imperiu". "Nu, nu ne putem face iluzii când comemorăm o jumătate de secol de victorii şi (făcând n.r) o prognoză asupra viitorului pe următorii 50 de ani, va fi o luptă permanentă", a adăugat Raul Castro.

Citeşte şi:

Havana, dispusă să discute cu Barack Obama

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici