Raul Castro, liderul Partidul Comunist Cubanez, a demisionat

  • Raul Castro şi-a anunţat retragerea din Partidul Comunist Cubanez.
  • Înlocuitorul său ar putea fi Diaz-Canel, preşedintele Cubei.
  • Cuba se confruntă cu o situaţie dificilă, anul trecut, economia a scăzut cu 11%.
2002 afișări
Imaginea articolului Raul Castro, liderul Partidul Comunist Cubanez, a demisionat

Raul Castro, liderul Partidul Comunist Cubanez, a demisionat

Se încheie un capitol din istoria Cubei. Raul Castro se retrage din Partidul Comunist. Un eveniment istoric urmează să aibă loc la Havana. Şeful Partidului Comunist pleacă din cea mai importantă funcţie din ţară, iar conducerea va fi preluată de tânăra generaţie de lidei comunişti.
 
Raul Castro, fratele lui Fidel Castro care a murit în 2016, este la putere de la Revoluţia din 1959, iar vestea retragerii anunţă noi tinere speranţe. Cu toate acestea, unii analişti spun că liderul cubanez va rămâne o voce influentă în politica ţării.
 
Predecesorul său ar putea fi Diaz-Canel, preşedintele Cubei, care este la primul mandat de cinci ani. El a devenit preşedinte în anul 2018.
 
Totoadată, sunt şanse ca retragerea liderului să nu fie atât de rapidă, cum s-a anunţat.
Cuba traversează o perioadă grea. Din cauza pandemiei şi a restricţiilor impuse de Statele Unite ale Americii, economia ţării a fost puternic afectată, anul trecut, ea a scăzut cu 11%. Este cel mai mare deficit din ultimele trei decenii iar populaţia resimte asta prin lipsa unor bunuri necesare. 
 
„Bineînţeles, toţi factorii, politicieni şi membrii generali, care au fost membrii revoluţionari nu vor fi uitaţi”, a afirmat Raul Castro.
 
Raul Castro a condus ultimul Congres al Partidului Comunist, iar la şedinţă au participat sute de delegaţi ai Partidului Comunist Cubanez care au venit din toate părţile ţării pentru a-l susţine pe liber. El a venit împreună cu preşedintele Cubei, Diaz-Canel.
 
Raul Castro, în vârstă de 86 de ani, a ajuns liderul Cubei în 2006, după ce fratele său, Fidel Castro, a făcut un pas în spate din cauza unor probleme de sănătate, însă Raul Castro a devenit oficial preşedintele Cubei abia în anul 2008, iar în 2018 a anunţat că renunţă la funcţia de preşedinte.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici