Războiul din Ucraina. Un fost soldat britanic a fost "împuşcat mortal"

Războiul din Ucraina. Un fost soldat britanic a fost "împuşcat mortal" în luptele din Severodoneţk. Jordan Gatley a servit în armata britanică până în martie, când "după o analiză atentă... a plecat în Ucraina pentru a ajuta", a scris tatăl său pe Facebook.

779 afișări
Imaginea articolului Războiul din Ucraina. Un fost soldat britanic a fost "împuşcat mortal"

Războiul din Ucraina. Un fost soldat britanic a fost "împuşcat mortal"

Un fost soldat britanic a murit luptând împotriva forţelor ruseşti în oraşul ucrainean Severodoneţk, a anunţat familia acestuia.

Jordan Gatley a părăsit armata britanică în martie „pentru a-şi continua cariera de soldat în alte domenii" şi a zburat în Ucraina la scurt timp după aceea pentru a ajuta la respingerea forţelor ruseşti şi pentru a antrena soldaţi ucraineni.

Anunţând vestea pe Facebook, tatăl său, Dean, a scris: "Ieri (10/06/22) am primit vestea devastatoare că fiul nostru, Jordan, a fost împuşcat şi ucis în oraşul Severodoneţk, Ucraina", conform Sky News.

Biroul pentru Afaceri Externe, Commonwealth şi Dezvoltare a confirmat că "sprijină familia unui bărbat britanic care a murit în Ucraina".

Tatăl său a adăugat: "Echipa sa spune că toţi l-au iubit, la fel ca şi noi, şi că a făcut o diferenţă masivă în vieţile multor oameni, nu numai în calitate de soldat, ci şi prin antrenarea forţelor ucrainene. Jordan şi echipa sa erau foarte mândri de munca pe care o făceau şi îmi spunea adesea că misiunile în care mergeau erau periculoase, dar necesare”.

Postarea lui Gatley, scrisă sâmbătă târziu, a fost întâmpinată cu sute de mesaje de condoleanţe.

Este al doilea britanic care moare în Ucraina de la începutul războiului

Scott Sibley, în vârstă de 36 de ani, a murit la sfârşitul lunii aprilie şi era, de asemenea, un fost membru al forţelor armate britanice.

Oraşul Severodoneţk a devenit principalul punct de concentrare a ofensivei ruseşti din ultimele săptămâni. Este una dintre ultimele zone din regiunea ocupată Luhansk din estul ţării care se află încă sub control ucrainean.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici