LIVE TEXT  Războiul din Ucraina, ziua 557. Kievul face progrese notabile în sud. Rusia a lansat astăzi un atac cu 25 de drone asupra portului Odesa. Numărul civililor ucraineni ucişi creşte

  • Rusia a lansat un atac cu 25 de drone asupra portului Odesa
  • Sistemele de apărare aeriană ale Ucrainei au doborât 22 dintre dronele Shahed, de fabricaţie iraniană, au precizat Forţele Aeriene
  • Noul sistem de rachete rusesc cunoscut sub numele de „Satan II” este acum operaţional
  • Încă de la începutul războiului, ţintele predilecte ale ruşilor au fost aşezările civile
9902 afișări
Imaginea articolului Războiul din Ucraina, ziua 557. Kievul face progrese notabile în sud. Rusia a lansat astăzi un atac cu 25 de drone asupra portului Odesa. Numărul civililor ucraineni ucişi creşte

Războiul din Ucraina, ziua 557. Kievul face progrese notabile în sud. Rusia a lansat astăzi un atac cu 25 de drone asupra portului Odesa. Numărul civililor ucraineni ucişi creşte

 

UPDATE -Zelenski a vorbit cu Macron la telefon

Zelenski a discutat cu omologul său francez la telefon privind ajutorul militar şi formula de pace ucraineană.

Între timp, preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a condamnat atacul cu drone efectuat de Rusia peste noapte asupra infrastructurii portuare din regiunea Odesa, care a rănit două persoane.

 Şeful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban, Gergely Gulyas, a spus că, pentru a obţine pacea în Ucraina, Occidentul „trebuie să ofere garanţii de securitate Rusiei şi să respingă aderarea la NATO a ucrainenilor”, a informat postul public maghiar MTVA. 

 

UPDATE - Kyiv Independent:  Ucraina se pregăteşte pentru posibile atacuri ruseşti asupra infrastructurii energetice

Ucraina îşi întăreşte apărarea aeriană pentru a se pregăti pentru potenţialele atacuri în masă ale Rusiei asupra infrastructurii critice din această toamnă, a declarat purtătorul de cuvânt al Forţelor Aeriene, Yurii Ihnat, pe 3 septembrie.

 

UPDATE Rusia a lansat un atac cu 25 de drone asupra portului Odesa

Un atac cu 25 de drone lansat de Rusia în primele ore ale zilei de duminică a lovit şi a avariat infrastructura portuară din regiunea Odesa, rănind doi civili, a anunţat Forţele Aeriene ucrainene prin intermediul aplicaţiei de mesagerie Telegram.

Sistemele de apărare aeriană ale Ucrainei au doborât 22 dintre dronele Shahed, de fabricaţie iraniană, au precizat Forţele Aeriene, adăugând că atacul a durat 3,5 ore.

UPDATE  Guvernator: artileria rusă răneşte 4 civili în regiunea Dnipropetrovsk.

Ruşii au atacat Nikopol şi zonele învecinate cu artilerie grea, rănind patru oameni şi distrugând case şi linii electrice, a informat guvernatorul regiunii Dnipropetrovsk Serhiy Lysak.

UPDAT Atacul rusesc asupra regiunii Doneţk face noi victime

Trupele ruse au lansat un atac asupra Vuhledar în regiunea Doneţk, ucigând doi şi rănind alţi doi civili, potrivit autorităţilor ucrainene.

UPDATE 01:30 Zelenski dă peste nas criticilor: „Ofensiva noastră avansează”

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici