Războiul din Ucraina, ziua 599. Luptele de-a lungul secţiunii nordice a frontului de est al Ucrainei s-au înrăutăţit semnificativ/ Bombardamentele ruseşti asupra aşezărilor civile au rănit 22 de civili

  • Luptele de-a lungul secţiunii nordice a frontului de est al Ucrainei s-au înrăutăţit semnificativ în ultimele zile.
  • Zeci de atacuri au loc zilnic, a declarat comandantul forţelor terestre ale Kievului.
  • Oleksandr Syrskyi, aflat în vizită la trupele din zonă, a declarat că forţele ruseşti s-au regrupat.
1689 afișări
Imaginea articolului Războiul din Ucraina, ziua 599. Luptele de-a lungul secţiunii nordice a frontului de est al Ucrainei s-au înrăutăţit semnificativ/ Bombardamentele ruseşti asupra aşezărilor civile au rănit 22 de civili

Volodimir Zelenski, Facebook

UPDATE Kuleba: Ministerul de Externe lucrează pentru a aduce IKEA, H&M, Zara înapoi în Ucraina

Ministerul Afacerilor Externe lucrează pentru a readuce în Ucraina mărci globale precum IKEA, H&M şi Zara, care şi-au încetat activitatea în Ucraina după începerea războiului în 2022, a declarat ministrul de externe Dmytro Kuleba.
 
Kuleba a menţionat că McDonald's şi-a reluat operaţiunile în Ucraina după ce a avut o convorbire telefonică cu secretarul de stat american Antony Blinken, adăugând că revenirea lanţului de fast-food în Ucraina este o lumină verde pentru investitori.
 
H&M a declarat că va deschide din nou magazine în Ucraina începând cu luna noiembrie. Retailerul suedez de modă a deschis prima dată în Kiev în august 2018 şi a închis din cauza invaziei în februarie 2022.

UPDATE FMI lansează un fond pentru sprijinirea reformelor din Ucraina

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a lansat un fond pentru sprijinirea reformelor din Ucraina, a declarat, la 14 octombrie, Andrii Pyshnyi, şeful Băncii Naţionale a Ucrainei.
 
Organizaţia internaţională a făcut acest anunţ în timpul unei conferinţe FMI-Banca Mondială de o săptămână, desfăşurată la Marrakech, Maroc.
 
Potrivit lui Pyshnyi, donatorii au alocat deja 14 milioane de dolari pentru Fondul de dezvoltare a capacităţilor din Ucraina al FMI, obiectivul fiind de a strânge 65 de milioane de dolari.

UPDATE SUA pregăteşte un pachet de cheltuieli de peste 2 miliarde de dolari, inclusiv ajutoare pentru Israel şi Ucraina

Administraţia preşedintelui american Joe Biden pregăteşte un pachet de finanţare în valoare semnificativ mai mare de 2 miliarde de dolari, care va include ajutor militar pentru Ucraina şi Israel, a declarat consilierul pentru securitate naţională Jake Sullivan.
 
Sullivan a declarat, într-un interviu acordat programului Face the Nation de la CBS, că Casa Albă va conduce discuţii intense cu Congresul în următoarea săptămână pentru a asigura aprobarea pachetului.

Ofensivă rusească în Est

Luptele violente din Avdiivka, pe linia frontului estic, în timp ce Rusia a continuat să desfăşoare noi forţe în încercarea de a înconjura oraşul, potrivit lui Vitaliy Barabash, şeful administraţiei sale militare. Bombardamentele au fost atât de violente încât echipele de urgenţă nu au reuşit să recupereze morţii din clădirile distruse, a declarat Barabash. Atât Rusia, cât şi Statele Unite au descris recrudescenţa violenţelor din jurul Avdiivka drept o nouă ofensivă rusă.

"Ei lovesc cu tot ce au. Rafale de focuri de armă, artilerie, lansatoare de rachete multiple, mortiere şi o mulţime de avioane", a declarat Barabash la televiziunea naţională. El a precizat că 1.620 de locuitori au rămas în Avdiivka, un oraş cu o mare fabrică de cocserie şi o populaţie de 32.000 de locuitori înainte de război.

UPDATE Centrul de pregătire a piloţilor ucraineni în România se va deschide până la sfârşitul anului

Nu va fi doar pentru piloţii ucraineni, ci va fi pentru statele membre NATO. Dar piloţii ucraineni se vor antrena la acelaşi nivel cu piloţii din România şi din alte state membre NATO.

Se vor antrena cu aeronavele puse la dispoziţie de membrii coaliţiei aviatice. Adică şi aici România este unul dintre cei mai de încredere aliaţi ai noştri”, a subliniat şeful adjunct al Biroului Preşedintelui Ihor Zhovkva.

UPDATE 207 ucraineni au fost evacuaţi din israel


Ştirea iniţială -Guvernatorul regional interimar din Doneţk, Ihor Moroz, a declarat sâmbătă că bombardamentele ruseşti asupra aşezărilor civile au rănit 22 de civili în ultimele 24 de ore, 21 la Pokrovsk şi unul la Avdiivka.

Luptele de-a lungul secţiunii nordice a frontului de est al Ucrainei s-au înrăutăţit semnificativ în ultimele zile, cu zeci de atacuri zilnice ale forţelor ruseşti, a declarat comandantul forţelor terestre ale Kievului.

Oleksandr Syrskyi, aflat în vizită la trupele din zonă, a declarat că forţele ruseşti s-au regrupat după ce au suferit pierderi şi au atacat în jurul satului Makiivka şi spre oraşul Kupiansk, potrivit unui raport al Reuters.


„Principalul obiectiv al inamicului este înfrângerea unei grupări a trupelor noastre, încercuirea oraşului Kupiansk şi ajungerea la râul Oskil”, a declarat el în comentarii transmise de o platformă militară oficială.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici