LIVE TEXT  Războiul din Ucraina, ziua 620. Forţele ucrainene au atacat un şantier naval rusesc din portul Crimeea şi au avariat o navă

Forţele ucrainene au vizat o navă rusă care transporta rachete Kalibr într-un atac în Crimeea ocupată de Rusia, a anunţat comandantul Forţelor Aeriene, Mykola Oleshchuk

1484 afișări
Imaginea articolului Războiul din Ucraina, ziua 620. Forţele ucrainene au atacat un şantier naval rusesc din portul Crimeea şi au avariat o navă

Ucraina a distrus un sistem de război electronic rusesc

Forţele ucrainene au distrus un sistem rusesc de război electronic "Pole-21", a anunţat, duminică, generalul Oleksandr Tarnavskyi, comandantul Grupului Tavria care luptă pe linia frontului din sud.

Tarnavskyi nu a oferit mai multe detalii, dar a spus că sistemul era "conceput pentru a suprima canalele de navigaţie prin satelit".

Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) a scris într-un raport din luna septembrie că forţele ruse  îşi schimbă structurile de comunicaţii şi îşi adaptează sistemele de război electronic ca răspuns la avansarea continuă a contraofensivei ucrainene.

Kievul afirmă că Rusia a pierdut 305.090 de soldaţi de la începutul războiului

Statul Major General al forţelor armate ucrainene a raportat că Rusia a pierdut 305.090 de soldaţi în Ucraina de la începutul invaziei, la 24 februarie 2022.

Acest număr include 990 de pierderi suferite de forţele ruse doar în ultima zi.

Potrivit raportului, Rusia a pierdut, de asemenea, 5.284 de tancuri, 9.953 de vehicule blindate de luptă, 9.730 de vehicule şi rezervoare de combustibil, 7.375 de sisteme de artilerie, 867 de sisteme de rachete cu lansare multiplă, 570 de sisteme de apărare aeriană, 322 de avioane, 324 de elicoptere, 5.534 de drone, 20 de nave şi ambarcaţiuni şi un submarin.

Forţele ruse au bombardat 6 localităţi din regiunea Sumî

Forţele ruse au bombardat şase localităţi din regiunea Sumî din nord-estul Ucrainei sâmbătă, provocând peste 46 de explozii, a raportat administraţia militară din Sumî.

Pe lângă bombardamentele de artilerie, forţele ruse au atacat regiunea cu drone, mine şi mortiere.

Rusia confirmă că armata ucraineană a avariat o navă

Ministerul rus al Apărării a confirmat că rachetele de croazieră ucrainene au avariat o navă aflată într-un şantier naval din Kerci, un oraş din Crimeea, a relatat presa rusă controlată de stat sâmbătă seara.

Serghei Aksyonov, şeful guvernului din Crimeea, a scris pe Telegram că apărarea aeriană a fost la lucru în apropierea unui şantier naval din oraşul Kerci.

Nu au fost raportate victime.

Ministerul rus al Apărării a susţinut ulterior că Forţele Armate ucrainene au lansat un atac cu 15 rachete de croazieră asupra unei uzine de construcţii navale din Kerci. 13 rachete de croazieră ar fi fost doborâte de apărarea antiaeriană, iar o navă a fost avariată în urma impactului cu o rachetă.

Ucraina ţinteşte o navă rusă care transporta rachete Kalibr în Crimeea

Forţele ucrainene au vizat o navă rusă care transporta rachete Kalibr într-un atac în Crimeea ocupată de Rusia, a anunţat comandantul Forţelor Aeriene, Mykola Oleshchuk pe 4 noiembrie.

Potrivit lui Oleshchuk, Forţele Aeriene ucrainene încă aşteaptă confirmarea oficială a rezultatelor. Cu toate acestea, el a lăudat lovitura, adăugând că a fost "ca şi cum rachete Storm Shadow ar fi măturat!".

Marea Britanie a furnizat rachete Storm Shadow cu rază lungă de acţiune Ucrainei în luna mai. Ucraina a mai folosit rachetele într-o lovitură împotriva sediului Flotei ruse a Mării Negre din Sevastopol la 22 septembrie

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici