LIVE TEXT  Războiul din Ucraina, ziua 632. Armata rusă a ţintit din nou regiunea Herson / Oameni lăsaţi în beznă / Zelenski se teme de un nou Maidan

  • Armata rusă a ţintit din nou Hersonul. În prezent, există informaţii despre trei victime ale atacului.
  • Oficialii de la Kiev au avertizat public că, dacă Rusia reia bombardamentele pe scară largă asupra infrastructurii civile ucrainene, vor riposta.
  • Emilie Enger Mehl, ministrul norvegian al justiţiei, a declarat că ţara sa este pregătită să ia o decizie cu privire la închiderea punctelor de control de la graniţa cu Federaţia Rusă.
1586 afișări
Imaginea articolului Războiul din Ucraina, ziua 632. Armata rusă a ţintit din nou regiunea Herson / Oameni lăsaţi în beznă / Zelenski se teme de un nou Maidan

Războiul din Ucraina, ziua 632. Armata rusă a ţintit din nou regiunea Herson / Ucraina promite să riposteze dacă Rusia reia atacurile asupra infrastructurii energetice / Norvegia este pregătită să îşi închidă graniţa cu Rusia după Finlanda

Rusia are preşedinte pe viaţă

Putin, izolat

Moscova: 460 de ucraineni ucişi într-o săptămână pe Nipro

Forţele ruse au ucis 460 de soldaţi ucraineni în ultima săptămână în timp ce încercau să traverseze râul Nipro în regiunea Herson pentru a ajunge pe malul de est controlat de ruşi. Acest lucru a fost declarat de Ministerul Apărării din Moscova. În ultima săptămână, forţele ruse au respins 33 de tentative de atac ucrainene de-a lungul întregului front, cu pierderi estimate la 1.810 de soldaţi ucraineni, adaugă ministerul citat de agenţia Tass.

Kiev: mii de oameni fără electricitate din cauza raidurilor ruseşti. Atacurile asupra Hersonului, Doneţk şi Harkovului

Mii de oameni care locuiesc în apropierea liniilor frontului din Ucraina au rămas fără electricitate după atacurile ruseşti asupra centralelor electrice, a declarat guvernul ucrainean. Ministerul Energiei a declarat într-o declaraţie citată de The Guardian că recentele bombardamente din oraşul Herson au lăsat mai mult de 28.000 de oameni fără electricitate. Numai în ultima zi, 3.000 de oameni au rămas fără putere. În plus, deteriorarea unei linii din regiunea Doneţk a izolat complet oraşul Kostyantynivka, iar 122 de aşezări sunt încă în pană. O clădire din Harkov deţinută de un furnizor privat de energie a fost, de asemenea, lovită, lăsând 17.600 de oameni fără electricitate. Iarna trecută, atacul sistematic al Rusiei asupra infrastructurii energetice a Ucrainei a lăsat milioane de oameni fără electricitate sau căldură, temperaturile scăzând în mod regulat sub zero în lunile de iarnă.

Zelenski: Rusia vrea ca un „Maidan 3” să mă îndepărteze

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că Moscova încearcă să semene diviziune în societatea ucraineană creând „haos” în ţară pentru a-l înlătura pe preşedinte. Acest lucru a fost raportat de agenţia ucraineană „Ukrinform”. „Serviciile noastre au informaţii care provin şi de la partenerii noştri”, a spus Zelenski, care a schiţat un plan de dezinformare cunoscut sub numele de „Maidan 3”, o referire la piaţa centrală din Kiev, care a fost punctul focal al revoltelor în 2004 şi 2014, cu rol în răsturnarea preşedintelui susţinut de Rusia, Viktor Ianukovici. „Pentru ei, Maidan este o lovitură de stat, aşa că operaţiunea este de înţeles”, a spus Zelenski. Preşedintele ucrainean, care a respins negocierile cu Putin, a spus că guvernul de la Kiev nu va sprijini ceva care „seamănă cu un conflict îngheţat”.

Rusia va consolida colaborarea cu Coreea de Nord la toate nivelurile

Ministrul rus al resurselor naturale, Alexander Kozlov, care a condus o delegaţie la Phenian în această săptămână, a cerut „întărirea la toate nivelurile” a relaţiilor dintre Rusia şi Coreea de Nord. Acest lucru a fost raportat de agenţia oficială de ştiri a guvernului lui Kim Jong Un, KCNA. „Mentalitatea noastră este de a consolida legăturile cu Coreea de Nord pe toate fronturile. Obiectivele stabilite de Vladimir Putin vor fi atinse”, a spus Kozlov, citat de contul Telegram al ministerului său.

Norvegia este pregătită să îşi închidă graniţa cu Rusia după Finlanda

Ministrul norvegian al justiţiei a subliniat că, în prezent, nu există o activitate sporită la Storskog, singurul punct de trecere a frontierei terestre cu Rusia.
 
"Monitorizăm cu atenţie situaţia şi ar putea fi oportun să închidem prompt frontiera dacă este necesar", a adăugat ea.
 
Mehl a adăugat că la graniţa Norvegiei cu Rusia nu se înregistrează o situaţie similară celei observate în Finlanda.
 
Anterior, s-a raportat că guvernul finlandez a decis să închidă unele puncte de control de la graniţa cu Rusia în noaptea de sâmbătă spre duminică, 18 noiembrie, din cauza fluxului tot mai mare de solicitanţi de azil.
 
Poliţiştii de frontieră finlandezi au raportat că, în ultimele luni, un număr excepţional de mare de persoane fără documentele de intrare necesare au încercat să intre în Finlanda prin punctele de control de la graniţa de sud-est a ţării.
 
Ulterior, Estonia şi-a confirmat disponibilitatea de a lua măsuri similare.

Ucraina promite să riposteze dacă Rusia reia atacurile asupra infrastructurii energetice

Iarna trecută, Rusia a lansat o campanie masivă de bombardamente care a vizat infrastructura energetică civilă a Ucrainei, în încercarea de a îngheţa ţara până la supunere. Timp de cinci luni, începând din octombrie 2022, valuri regulate de raiduri ruseşti cu rachete şi drone au terorizat populaţia ucraineană, lăsând milioane de oameni în întuneric şi fără acces la energie electrică, încălzire şi apă, pe fondul temperaturilor scăzute din timpul iernii.
 
La câteva zile de la începerea noului sezon de iarnă, se crede în general că Rusia pregăteşte o repetare a ofensivei aeriene de anul trecut. Deşi acest lucru ar putea declanşa o catastrofă umanitară, există unele indicii că Ucraina ar putea fi de fapt mai bine pregătită să se apere decât era la sfârşitul anului 2022. În mod crucial, ţara este acum, de asemenea, în măsură să riposteze.
 
Capacitatea dovedită a Ucrainei de a desfăşura operaţiuni ofensive în interiorul Federaţiei Ruse ar trebui să dea de gândit Kremlinului. În ultimele săptămâni, oficialii de la Kiev au avertizat public că, dacă Rusia reia bombardamentele pe scară largă asupra infrastructurii civile ucrainene, vor riposta. "Anul acesta nu ne vom apăra doar, ci vom şi răspunde", a comentat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Ruşii ţintesc regiunea Herson: există victime, printre care şi o fată de 15 ani

Armata rusă a ţintit din nou Hersonul. În prezent, există informaţii despre trei victime ale atacului.
 
Potrivit lui Prokudin, şeful administraţiei militare din regiunea Herson, printre victime se numără o fată de 15 ani şi o rudă a acesteia în vârstă de 52 de ani.
 
O ambulanţă a transportat răniţii la spital.
 
Prokudin a adăugat că informaţiile sunt încă în curs de clarificare.
 
El a postat şi o înregistrare în care se aud explozii puternice pe fundal. "Armata rusă desfăşoară un atac pe scară largă asupra oraşului Herson", a adăugat el.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici