Războiul din Ucraina, ziua 634. O dronă ucraineană a fost distrusă la periferia Moscovei / Armata rusă atacă cu drone regiunile din nordul Ucrainei, inclusiv capitala Kiev

  • Sistemele de apărare aeriană ale Rusiei au distrus o dronă lansată de Ucraina care se îndrepta spre Moscova, a declarat primarul capitalei ruse.
  • Rusia atacă cu drone regiunile din nordul Ucrainei.
  • Ungaria se va opune începerii discuţiilor de aderare a Ucrainei la Uniunea Europeană.
4726 afișări
Imaginea articolului Războiul din Ucraina, ziua 634. O dronă ucraineană a fost distrusă la periferia Moscovei / Armata rusă atacă cu drone regiunile din nordul Ucrainei, inclusiv capitala Kiev

Războiul din Ucraina, ziua 634.

UPDATE Explozie raportată în oraşul Melitopol, ocupat de ruşi

O explozie a fost auzită în oraşul Melitopol, în regiunea Zaporizhzhia, a anunţat primarul exilat al oraşului, Ivan Fedorov, pe Telegram, la 19 noiembrie. În prezent, nu există informaţii cu privire la cauza exploziei sau dacă există victime.

UPDATE  Atacul rusesc asupra oraşului Kherson a rănit 5 persoane, inclusiv o fetiţă de 3 ani

Un atac rusesc asupra oraşului Kherson a rănit cinci persoane, inclusiv o fetiţă de trei ani, a raportat guvernatorul regiunii Kherson, Oleksandr Prokudin, la 19 noiembrie.

UPDATE  Ucraina a distrus peste 700 de unităţi de echipament militar rusesc

În ultima săptămână, forţele ucrainene au distrus 711 unităţi de echipament militar rusesc, a anunţat primul adjunct al ministrului apărării Oleksandr Pavliuk pe Telegram la 19 noiembrie.

UPDATE Un adolescent ucrainean luat ilegal din Mariupol reuşeşte să părăsească Rusia şi se îndreaptă spre Ucraina

După ce a încercat fără succes să scape din Rusia şi după ce i-a adresat un apel public preşedintelui Volodymyr Zelensky pentru a-l ajuta să se întoarcă acasă, băiatul se îndreaptă în sfârşit spre Ucraina.

UPDATE Ucraina sancţionează 100 de persoane implicate în deportarea ilegală a copiilor ucraineni în Rusia

Lista include un presupus colaborator pe care Kyiv Independent l-a identificat în filmul său documentar "Uprooted".

UPDATE Guvernator: Fetiţă de 6 ani rănită de un bombardament rusesc în Kherson

Guvernatorul nu a precizat cât de grave sunt rănile, spunând doar că fetiţa primeşte ajutor medical.

UPDATE Statul Major General: Apărarea antiaeriană a doborât 15 din 20 de drone în atacul rusesc de peste noapte

Apărarea antiaeriană a Ucrainei a doborât 15 din cele 20 de drone Shahed lansate de Rusia în atacul său de peste noapte, a anunţat Statul Major General la 19 noiembrie.

UPDATE Statul Major General: Rusia a pierdut 318.570 de soldaţi în Ucraina

Rusia a pierdut 318.570 de soldaţi în Ucraina de la începutul invaziei sale pe scară largă, la 24 februarie 2022, a raportat Statul Major General al Forţelor Armate ale Ucrainei în actualizarea sa din dimineaţa de 19 noiembrie. Acest număr include 1.190 de pierderi suferite de forţele ruseşti doar în ultima zi.

UPDATE DTEK: Peste 3.800 de locuinţe din regiunea Odesa au rămas fără curent electric în urma loviturilor aeriene

 Conglomeratul energetic ucrainean DTEK afirmă că peste 3.800 de gospodării din 13 zone din regiunea Odesa rămân în continuare fără electricitate, a anunţat compania pe 18 noiembrie.

UPDATE Lunetist SBU revendică recordul mondial după ce a reuşit un tir de 3,8 km

Un lunetist din cadrul Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU) a stabilit un nou record după ce a nimerit un soldat rus la o distanţă de 3,8 kilometri, a anunţat presa locală la 18 noiembrie.

UPDATE Ministerul britanic al Apărării: Este puţin probabil să se producă schimbări majore pe front

Nici Ucraina, nici Rusia nu au făcut progrese substanţiale pe câmpul de luptă şi, pe măsură ce începe să se instaleze iarna, există "puţine perspective imediate de schimbări majore pe linia frontului", a declarat Ministerul britanic al Apărării pe X la 18 noiembrie.

UPDATE Politico: Ucraina are dovezi privind 109.000 de crime de război ruseşti, afirmă procurorul general 

"Este angajamentul nostru să decidem să documentăm, să urmărim penal fiecare incident, pentru că fiecare incident de crimă de război are victimele sale", a declarat procurorul general Andrii Kostin.

UPDATE Rusia bombardează 11 comunităţi din regiunea Sumy. Doi răniţi

Atacurile de artilerie din aşezarea Znob-Novhorodske s-au soldat cu doi locuitori răniţi. Nu au fost furnizate informaţii suplimentare cu privire la statutul victimelor.

O dronă lansată din Ucraina care se îndrepta spre Moscova a fost distrusă - primarul Moscovei

Sistemele de apărare aeriană ale Rusiei au distrus o dronă lansată de Ucraina care se îndrepta spre Moscova, a declarat primarul capitalei ruse în noaptea de sâmbătă spre duminică..

"În mod preliminar, nu există pagube sau victime în urma căderii de resturi", a declarat primarul Serghei Sobyanin pe aplicaţia de mesagerie Telegram. "Serviciile de urgenţă se află la faţa locului".

Drona a fost distrusă în Bogorodskoye, a precizat Sobyanin, care se află la periferia de nord-est a Moscovei.

Unităţile ucrainene de apărare antiaeriană încearcă să respingă drone ruseşti în regiunea Kiev

Apărarea aeriană a Ucrainei încearcă să doboare drone ruseşti Shahed în regiunea Kiev, potrivit administraţiei militare regionale. 

Forţele aeriene au declarat că un grup de drone ruseşti se îndrepta spre Kiev. În capitală, sirenele apărării antiaeriene au putut fi auzite în jurul orelor 23:00 şi 23:40.

La scurt timp după miezul nopţii, unele canale locale Telegram au raportat sunete de explozii în oraş.

Anterior, Rusia a lansat mai multe drone de tip Shahed din nordul Ucrainei, dronele fiind detectate zburând prin oblasturile Sumy şi Poltava. Dronele au continuat apoi spre vest, stârnind alerte în oblasturile Kiev, Cernihiv şi Cerkasy.

Guvernul ucrainean livrează 2.000 de drone pe linia frontului

Guvernul ucrainean a distribuit peste 2.000 de drone de producţie ucraineană între trupele aflate în cele mai fierbinţi zone ale frontului, a declarat ministrul pentru Transformare Digitală, Mykhailo Fedorov, sâmbătă.

Acestea includ modele pentru recunoaştere, aruncarea de bombe şi misiuni kamikaze.   

Fedorov a declarat că dronele ucrainene au doborât 39 de tancuri, 57 de arme grele şi 34 de vehicule blindate în decursul săptămânii trecute.   

Programul "Armata de drone" a Ucrainei, introdus în 2022, a fost menit să acopere nevoia de drone şi inovaţie a Ucrainei. Pe măsură ce programul a ajuns la maturitate în 2023, zeci de modele ucrainene au fost aprobate pentru a fi fabricate de producătorii ucraineni, cu profituri reinvestite în producţie.

Ungaria se va opune începerii discuţiilor de aderare a Ucrainei la Uniunea Europeană

Viktor Orban a reiterat din nou opoziţia guvernului său faţă de începerea discuţiilor cu Ucraina privind aderarea acesteia la Uniunea Europeană.

"Corectarea promisiunii greşite (n.r.- a Bruxellesului) de a începe discuţiile (n.r.- de aderare a Ucrainei la UE) va fi, de asemenea, sarcina noastră, deoarece Ucraina este la ani lumină de UE acum", a spus Orban, adăugând că va lupta împotriva încercărilor UE de a stabili migranţi în Ungaria, potrivit Reuters.

Orban a declarat săptămâna aceasta că strategia Uniunii Europene de a trimite bani şi ajutor militar Ucrainei a eşuat şi că se opune începerii negocierilor de aderare cu Kievul.

Dronele ruseşti Shahed regiunile din nordul Ucrainei

Forţele ruse au lansat drone kamikaze Shahed  în jurul orei 20:54 pe 18 noiembrie, ameninţând regiunile Sumî şi Poltava, potrivit Forţelor Aeriene ucrainene.   

De asemenea, au fost activate alerte în regiunile Cernihiv, Kiev şi Cherkasy după ce dronele au fost observate deplasându-se spre vest.

La ora 21:32, dronele au fost observate deplasându-se prin Regiunea Sumî spre sud-vest.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici