LIVE TEXT  Războiul din Ucraina, ziua 697. Zelenski afirmă că retorica lui Trump despre războiul dintre Ucraina şi Rusia este "foarte periculoasă". Putin se pregăteşte să viziteze Coreea de Nord

  • Preşedintele Ucrainei contează pe un ajutor occidental mai mare în următoarele două luni.
  • Zelenski afirmă că retorica lui Trump despre războiul dintre Ucraina şi Rusia este "foarte periculoasă".
  • Statul Major General: Rusia a pierdut 376.030 de soldaţi în Ucraina.
  • Media: Putin se pregăteşte să viziteze Coreea de Nord.
  • Rusia bombardează 8 comunităţi din regiunea Sumy.
4535 afișări
Imaginea articolului Războiul din Ucraina, ziua 697. Zelenski afirmă că retorica lui Trump despre războiul dintre Ucraina şi Rusia este "foarte periculoasă". Putin se pregăteşte să viziteze Coreea de Nord

UPDATEBudanov: Coreea de Nord este în prezent cel mai mare furnizor de arme al Rusiei

Coreea de Nord este în prezent cel mai mare furnizor de arme al Rusiei, a declarat şeful Serviciului ucrainean de informaţii militare (HUR), Kyrylo Budanov, într-un interviu publicat de cotidianul Financial Times.

Coreea de Nord a transferat "o cantitate semnificativă" de muniţie de artilerie către Rusia, potrivit lui Budanov.

"Acest lucru a permis Rusiei să respire un pic", a spus Budanov. "Fără ajutorul Coreei de Nord, situaţia ar fi fost catastrofală".

Rusia s-a străduit să ţină pasul cu producţia de arme şi muniţii într-un ritm care să corespundă utilizării lor pe front. Drept urmare, a fost nevoită să ceară asistenţă militară de la ţări precum Coreea de Nord.

"Acest lucru a fost întotdeauna considerat sub demnitatea lor, este o indignare", a declarat Budanov.

UPDATE Explozii raportate în Sevastopol

Presa locală şi autorităţile ruse au raportat mai multe explozii în oraşul Sevastopol din Crimeea ocupată.

Trei explozii au fost auzite la începutul după-amiezii, potrivit unui corespondent local pentru serviciul din Crimeea al Radio Free Europe/Radio Liberty.

La scurt timp după aceea, şeful autorităţilor oraşului instalat de Rusia, Mihail Rozvozhaev, a raportat că o ţintă aeriană a fost doborâtă deasupra mării.

Mai târziu în cursul zilei, Ministerul rus al Apărării a afirmat că două rachete ucrainene au fost doborâte deasupra coastei vestice a Crimeei.

UPDATE Rusia loveşte de 95 de ori regiunea Zaporojie, rănind un civil

Forţele ruse au lovit regiunea Zaporizhzhia de 95 de ori în 16 localităţi în ultima zi, a anunţat guvernatorul regional Iurii Malashko pe 21 ianuarie.

Rusia a efectuat şapte atacuri cu lansatoare multiple de rachete la Mala Tokmachka şi Robotyne, precum şi 26 de atacuri cu drone la Huliaipole, Orikhiv, Zaliznychne, Luhivske, Novoandriivka, Robotyne, Levadne şi Poltavka.

62 de proiectile de artilerie au lovit Novodarivka, Novoandriivka, Mala Tokmachka, Charivne, Shcherbaky, Huliaipole, Lobkove, Kamianske, Piatykhatky şi alte aşezări.

Un rezident în vârstă de 71 de ani a fost rănit în Huliaipole din cauza bombardamentelor de artilerie. Au fost raportate două cazuri de distrugere a unor clădiri rezidenţiale.

Rusia continuă să ocupe o mare parte din regiunea Zaporizhzhia, inclusiv toată linia de coastă a acesteia. Regiunea suferă atacuri frecvente.

UPDATE Capturarea de către Rusia a unui sat din regiunea Harkov este un "fenomen temporar"

În rezumatul său de dimineaţă, Ministerul rus al Apărării a scris că satul a fost cucerit de forţele ruse. Fityo a precizat că trupele ucrainene au fost mutate pe poziţii de rezervă pregătite pentru a menţine apărarea şi a împiedica Rusia să avanseze mai departe.

UPDATE Oficiali ruşi: 13 morţi şi 10 răniţi în urma unor bombardamente care au vizat oraşul Doneţk

UPDATE Preşedintele Ucrainei contează pe un ajutor occidental mai mare în următoarele două luni

UPDATE Zelenski afirmă că retorica lui Trump despre războiul dintre Ucraina şi Rusia este "foarte periculoasă"

UPDATE Statul Major General: Rusia a pierdut 376.030 de soldaţi în Ucraina

Acest număr include 760 de pierderi suferite de forţele ruse chiar în ultima zi.

Potrivit raportului, Rusia a pierdut, de asemenea, 6.181 de tancuri, 11.466 de vehicule blindate de luptă, 11.862 de vehicule şi rezervoare de combustibil, 8.875 de sisteme de artilerie, 968 de sisteme de rachete cu lansare multiplă, 655 de sisteme de apărare aeriană, 331 de avioane, 324 de elicoptere, 6.936 de drone, 23 de nave şi ambarcaţiuni şi un submarin.

UPDATE Media: Putin se pregăteşte să viziteze Coreea de Nord

Vladimir Putin şi-a anunţat disponibilitatea de a vizita Phenian-ul în viitorul apropiat în timpul unei vizite cu ministrul nord-coreean de externe Choe Son Hui în Rusia săptămâna trecută, a anunţat agenţia de presă de stat nord-coreeană, KCNA, la 21 ianuarie.

Rusia bombardează 8 comunităţi din regiunea Sumy

Forţele ruse au bombardat de 37 de ori regiunea Sumy, trăgând asupra a opt comunităţi de-a lungul graniţei pe 20 ianuarie, a raportat Administraţia militară a regiunii Sumy.

Armata rusă a vizat comunităţile Bilopillia, Khotin, Krasnopillia, Yunakivka, Velyka Pysarivka, Seredyna-Buda, Esman şi Myropillia. Au fost înregistrate peste 173 de explozii.

Nu au fost raportate victime sau pagube la infrastructura civilă.

Oraşul Khotin, cu o populaţie de aproximativ 2.290 de locuitori înainte de război, a suferit cele mai multe atacuri în timpul zilei, cu cel puţin 44 de explozii înregistrate în zonă. Oraşul este situat la 28 de kilometri de Sumy, centrul regional.

Bombardamentele sunt un eveniment zilnic pentru comunităţile din apropierea graniţei de nord-est a Ucrainei cu Rusia. Locuitorii din aşezările vulnerabile din regiune se confruntă cu mai multe atacuri pe zi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici