Războiul din Ucraina, ziua 725. Armata ucraineană a doborât un avion rusesc, 12 drone şi o rachetă Kh-59 / Oraşul Kramatorsk, atacat cu rachete

  • Apărarea aeriană a Ucrainei a doborât 12 drone Shahed, un avion Su-34 şi o rachetă Kh-59 duminică dimineaţă, transmit Forţele Aeriene Ucrainene.
  • Ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, s-a întâlnit cu omologul său chinez, Wang Yi, în cadrul Conferinţei de Securitate de la Munchen.
  • Atac rusesc asupra civililor din Kramatorsk.
2406 afișări
Imaginea articolului Războiul din Ucraina, ziua 725. Armata ucraineană a doborât un avion rusesc, 12 drone şi o rachetă Kh-59 / Oraşul Kramatorsk, atacat cu rachete

UPDATE Ucraina acuză Rusia că a executat prizonieri de război răniţi

UPDATE Propunere: euro-obligaţiuni pentru consolidarea apărării europene

UPDATE Rusia ocupă Avdiivka, după ce Ucraina şi-a retras trupele. Este cea mai mare reuşită a Rusiei în 9 luni

UPDATE Exilaţii ruşi îşi exprimă susţinerea pentru Ucraina în memoria lui Navalnîi

UPDATE Trupul neînsufleţit al liderului opoziţiei ruse Alexei Navalnîi a fost găsit la morga unui spital din Arctica

UPDATE Medvedev ameninţă că va bombarda SUA, Marea Britanie, Germania şi Ucraina dacă Rusia va pierde teritoriile ocupate

"Încercările de a restabili graniţele Rusiei din 1991 vor duce la un singur lucru - un război global cu ţările occidentale, cu utilizarea întregului nostru arsenal strategic (nuclear) împotriva Kievului, Berlinului, Londrei şi Washingtonului. Şi împotriva tuturor celorlalte locuri istorice frumoase care au fost incluse de mult timp în ţintele de zbor ale triadei noastre nucleare", a declarat Medvedev, referindu-se la triada formată din rachete balistice intercontinentale, rachete balistice lansate de pe submarine şi bombardiere strategice cu arme nucleare.

UPDATE Ministru: Ucraina îşi testează propriul echivalent al dronelor ruseşti Lancet

În câteva luni, va fi posibil să se stabilească o capacitate de producţie pentru aproximativ 100 de astfel de drone pe lună, a declarat ministrul.

UPDATE Premierul spune că Danemarca va dona toată artileria sa Ucrainei

"Dacă îi întrebaţi pe ucraineni, ei ne cer acum muniţie, artilerie acum. Din partea daneză, am decis să donăm întreaga noastră artilerie", a declarat Frederiksen.

UPDATE Comandant militar rus mort după ce a fost rănit în Ucraina

Colonelul Magomedali Magomedjanov, originar din Daghestan, ar fi fost comandantul adjunct al Armatei a 18-a şi comandantul Brigăzii 61 de Infanterie Marină separată Kirkenes Red Banner din cadrul Flotei de Nord. El a murit la 14 februarie în Crimeea.

UPDATE Preşedintele ales al Finlandei: Aderarea Ucrainei la NATO este "doar o chestiune de timp"

Stubb a declarat că vede trei paşi pentru aspiraţiile europene şi transatlantice ale Ucrainei. Primul este reprezentat de acordurile de securitate care sunt semnate în prezent de toţi membrii G7 şi de 31 de ţări, urmat de aderarea la UE şi, în cele din urmă, de aderarea la NATO.

UPDATE Armata ucraineană raportează înfrângerea ofensivei ruseşti în regiunea Zaporojie

Forţele ucrainene au respins o ofensivă rusă în regiunea Zaporojie, ucigând 70 de soldaţi şi rănind 80, a raportat Comandamentul Operaţional Vest.

Ofensiva a implicat 30 de echipamente şi un număr "destul de mare" de trupe inamice. Ucraina a distrus 18 echipamente ruseşti, inclusiv trei tancuri, potrivit raportului.

"Ofensiva din sectorul Zaporojie s-a prăbuşit ca Cezar Kunikov", a scris Comandamentul Operaţional Vest pe Telegram, referindu-se la nava de debarcare rusă Caesar Kunikov, scufundată de Ucraina la începutul acestei săptămâni.

Regiunea Zaporojie rămâne parţial ocupată de forţele ruse. 

UPDATE Kievul susţine că Rusia a pierdut 402.430 de soldaţi de la începutul războiului

Rusia a pierdut 402.430 de soldaţi în Ucraina de la începutul invaziei, a anunţat Statul Major al Forţelor Armate ucrainene.

Acest număr include 1.080 de pierderi suferite de forţele ruse chiar în ultima zi.

Potrivit raportului, Rusia a pierdut, de asemenea, 6.487 de tancuri, 12.198 de vehicule blindate de luptă, 12.736 de vehicule şi rezervoare de combustibil, 9.709 sisteme de artilerie, 984 de sisteme de rachete cu lansare multiplă, 674 de sisteme de apărare aeriană, 335 de avioane, 325 de elicoptere, 7.449 de drone şi 25 de ambarcaţiuni.

UPDATE Kuleba s-a întâlnit cu ministrul chinez de Externe la München

Ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, s-a întâlnit cu omologul său chinez, Wang Yi, în cadrul Conferinţei de Securitate de la Munchen, a anunţat Kuleba pe reţelele de socializare.

Elita politică şi de securitate a lumii s-a reunit la Munchen pentru conferinţa anuală, unde preşedintele Volodimir Zelenski a lansat un apel urgent pentru sprijin în timp ce trupele ucrainene se retrag din Avdiivka.

Kuleba a declarat că el şi Yi au discutat despre relaţiile chino-ucrainene şi despre o cale spre pace.

"M-am întâlnit cu omologul meu chinez Wang Yi pentru a discuta despre relaţiile bilaterale, comerţ şi despre necesitatea de a restabili o pace dreaptă şi durabilă în Ucraina", a declarat el.

"L-am informat pe ministrul de externe Wang Yi cu privire la viziunea Ucrainei pentru viitorul Summit global pentru pace din Elveţia."

Armata ucraineană a doborât un avion rusesc, 12 drone şi o rachetă Kh-59

Avionul a fost doborât la ora 6 dimineaţa deasupra estului Ucrainei.

Dronele şi rachetele au fost doborâte în regiunile Cernihiv, Sumy, Poltava, Kirovohrad şi Dnipro în timpul unui atac care a avut loc sâmbătă noaptea şi duminică dimineaţa.

În timpul atacului, Rusia a lansat şase rachete ghidate antiaeriene S-300, trei rachete de croazieră Kh-22, o rachetă aeriană ghidată Kh-59 şi 14 drone de atac Shahed.

Forţele Aeriene nu dezvăluie ce ţinte au fost lovite de rachetele şi dronele care nu au fost interceptate.

O dronă a lovit o instalaţie de infrastructură din regiunea Poltava, potrivit şeful Administraţiei Militare Regionale Poltava, Philip Pronin.

„Acest lucru a provocat un incendiu, care a fost deja stins. Nu au fost victime sau răniţi”, a scris el pe canalul său Telegram.

Atac rusesc asupra civililor din Kramatorsk

Rusia a vizat Kramatorsk în jurul orei 20.00 cu trei rachete, lovind zona industrială şi zonele rezidenţiale, a informat guvernatorul Vadym Filashkin, potrivit kyivindependent.com.

Proiectilul care a lovit zona rezidenţială a distrus două case şi a distrus cel puţin 23. Filashkin a spus că trei persoane au fost prinse sub dărâmăturile uneia dintre casele distruse.

El a raportat ulterior că o femeie în vârstă de 40 de ani a fost găsită moartă, în timp ce alte două persoane au rămas prinse sub dărâmături.

Salvatorii au recuperat şi cadavrul unei alte persoane de sub dărâmăturile unei clădiri avariate.

„Încă un mort în Kramatorsk. Salvatorii au recuperat cadavrul unui tânăr de 23 de ani de sub dărâmăturile unei case”, a scris pe Telegram Filashkin.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici