LIVE TEXT  Războiul din Ucraina, ziua 739. Rusia susţine că a distrus 38 de drone deasupra Crimeei. Circulaţia pe podul Kerci, oprită temporar

  • Ministerul rus al Apărării a anunţat că, în cursul nopţii, forţele sale ar fi interceptat şi distrus 38 de drone deasupra Peninsulei Crimeea.
  • Numărul morţilor în urma atacului cu dronă de la Odesa a crescut la zece.
  • Toate punctele de trecere a frontierei cu Polonia rămân blocate
1869 afișări
Imaginea articolului Războiul din Ucraina, ziua 739. Rusia susţine că a distrus 38 de drone deasupra Crimeei. Circulaţia pe podul Kerci, oprită temporar

Rusia susţine că a distrus 38 de drone deasupra Crimeei. Circulaţia pe podul Kerci, oprită temporar

UPDATE Zelenski: Ori ajutor militar, ori lumea va avea "una dintre cele mai ruşinoase pagini ale istoriei”

UPDATE Operaţiunile de salvare se încheie la Odesa cu 12 morţi, dintre care 5 copii, după un atac cu drone ruseşti.

Operaţiunile de căutare şi salvare la o clădire de apartamente lovită de un atac cu drone ruseşti pe 2 martie, în urma căruia au fost ucişi 12 civili, inclusiv cinci copii, s-au încheiat în jurul orei locale 21.00, la 3 martie, potrivit unei postări pe Facebook a Ministerului Afacerilor Interne.

UPDATE Reuters: Ministrul turc de externe afirmă că "este timpul să înceapă un dialog pentru încetarea focului" în Ucraina

Ministrul turc de externe, Hakan Fidan, a cerut ca discuţiile privind încetarea focului în Ucraina să înceapă după un forum diplomatic în oraşul turc Antalya, relatează Reuters.

UPDATE Doi copii ucişi în atacul rusesc au fost găsiţi morţi sub dărâmături în Odesa

Trupurile unui frate şi ale unei surori, în vârstă de 10 şi 8 ani, ucişi în atacul rusesc din 2 martie asupra oraşului Odesa, au fost găsite sub dărâmăturile unei clădiri de apartamente lovite de o dronă, a declarat guvernatorul Oleh Kiper în seara zilei de 3 martie.

UPDATE Canada impune sancţiuni împotriva a 6 oficiali ruşi din cauza morţii lui Navalnîi

Noile sancţiuni vor fi impuse împotriva a şase oficiali ruşi, inclusiv înalţi funcţionari şi angajaţi ai serviciilor de urmărire penală, judiciare şi corecţionale din Rusia.

UPDATE Ministerul Economiei încheie un acord cu Palantir pentru a accelera deminarea prin intermediul inteligenţei artificiale

S-a ajuns la un acord cu compania americană de tehnologie Palantir pentru a utiliza inteligenţa artificială în eforturile de deminare ale Ucrainei, a anunţat Ministerul Economiei la 3 martie.

UPDATE Guvernator: Cel puţin 16 răniţi în atacul rusesc de la Kurakhove

Cel puţin 16 persoane au fost rănite după ce forţele ruse au lansat ceea ce a fost cel mai probabil o bombă ghidată din aer asupra centrului oraşului Kurakhove, a anunţat guvernatorul regiunii Doneţk, Vadim Filashkin, la 3 martie.

UPDATE Zelenski: Mai mulţi copii ar putea fi încă prinşi sub dărâmături la locul atacului cu drone din Odesa

Trei copii mici au fost deja găsiţi morţi la locul atacului cu dronă din 2 martie din Odesa, care a lovit o clădire de apartamente, omorând cel puţin 10 persoane. Cea mai mică dintre victime avea patru luni.

UPDATE Ministerul britanic al Apărării: Numărul mediu de pierderi zilnice ale Rusiei a atins un nou record în februarie

Numărul mediu de pierderi ruseşti estimate în februarie a fost de aproximativ 983 pe zi, marcând un nou maxim istoric de la începutul invaziei la scară largă, a scris Ministerul britanic al Apărării în actualizarea sa din 3 martie.

UPDATE Guvernator: Forţele ruse bombardează regiunea Kherson, omorând un om

Forţele ruse au bombardat satul Poniativka în noaptea de 3 martie, ucigând un om, a raportat guvernatorul regiunii Kherson, Oleksandr Prokudin.

UPDATE Forţele Aeriene: Activitatea aeriană rusă deasupra Ucrainei s-a redus după recentele pierderi semnificative de avioane

Activitatea aeriană rusă deasupra Ucrainei s-a redus în ultima săptămână, după ce armata rusă a suferit pierderi semnificative de avioane, a confirmat Iuri Ihnat, purtătorul de cuvânt al Forţelor Aeriene, într-un comentariu pentru Ukrainska Pravda la 3 martie.

UPDATE Rusia şi China sunt de acord asupra necesităţii ca Moscova să participe la discuţiile din Ucraina

Ministerul rus de Externe a declarat că soluţiile politice şi diplomatice sunt imposibile fără implicarea Moscovei în discuţiile ucrainene. Potrivit ministerului, Rusia şi China au căzut de acord că "nu se va ajunge la înţelegeri fără participarea Moscovei şi ţinând cont de interesele sale în domeniul securităţii".

UPDATE Atacurile ruseşti asupra oraşelor din regiunea Doneţk au rănit cinci persoane

Trupele ruse au bombardat în noaptea de sâmbătă spre duminică oraşele Myrnohrad şi Pokrovsk din regiunea Doneţk, rănind cinci persoane, a anunţat biroul procurorului regional.

Civilii din localităţile din regiunea Doneţk suferă zilnic de loviturile ruseşti din cauza proximităţii lor faţă de linia frontului. Luptele grele continuă în regiune, în condiţiile în care Rusia îşi intensifică acţiunile ofensive de-a lungul frontului, iar forţele armate ucrainene se confruntă cu o penurie de muniţie din cauza lipsei ajutorului american.

Rusia a lovit Myrnohrad folosind patru rachete S-300 din epoca sovietică. Atacul a avariat 17 clădiri cu mai multe etaje, 16 case, două magazine, două instituţii de învăţământ şi o bancă, potrivit guvernatorului regiunii Doneţk, Vadym Filashkin.

UPDATE Toate punctele de trecere a frontierei cu Polonia rămân blocate

Toate cele şase puncte de la frontiera ucraineano-poloneză rămân blocate din cauza protestelor în curs ale fermierilor polonezi, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei ucrainene de Frontieră, Andrii Demchenko.

Fermierii polonezi au început un nou val de proteste în februarie, ca răspuns la importurile agricole ucrainene şi la dezacordul cu privire la Pactul Verde al UE.

Protestele în curs de desfăşurare continuă să ameninţe relaţiile dintre Ucraina şi Polonia, deoarece unii protestatari au aruncat culturi ucrainene şi au afişat sloganuri antiucrainene.

Camioanele cu ajutoare umanitare sunt singurele care au fost trecute, a precizat purtătorul de cuvânt.

UPDATE Bilanţul atacului rusesc asupra oraşului Odesa a crescut la 10 morţi

Bilanţul atacului cu drone ruseşti asupra oraşului Odesa, din 2 martie, a crescut la 10 morţi în urma descoperirii sub dărâmături a cadavrului unei femei şi a bebeluşului său de opt luni, a declarat guvernatorul oraşului Odesa, Oleh Kiper.

Atacul din timpul nopţii a lovit un bloc din sudul oraşului, distrugând 18 apartamente şi prinzând oamenii sub dărâmături.

Printre cele 10 persoane ucise se aflau băieţi de patru luni şi trei ani. Opt persoane au fost rănite, inclusiv o fetiţă de trei ani.

Operaţiunile de căutare şi salvare continuă, potrivit Serviciului de Stat pentru Situaţii de Urgenţă.

UPDATE Kievul susţine că Rusia a pierdut 416.800 de soldaţi în Ucraina de la începutul războiului

Rusia a pierdut 416.800 de soldaţi în Ucraina de la începutul invaziei, a raportat Statul Major General al Forţelor Armate ale Ucrainei la 3 martie.

Acest număr include 1.160 de pierderi suferite de forţele ruse doar în ultima zi.

Potrivit raportului, Rusia a pierdut, de asemenea, 6.640 de tancuri, 12.639 de vehicule blindate de luptă, 13.332 de vehicule şi rezervoare de combustibil, 10.188 de sisteme de artilerie, 1.003 sisteme de rachete cu lansare multiplă, 696 de sisteme de apărare aeriană, 347 de avioane, 325 de elicoptere, 7.843 de drone, 25 de nave şi ambarcaţiuni şi un submarin.

ŞTIREA INIŢIALĂ

Nu au fost raportate victime. Anterior, au fost auzite explozii în apropierea unui depozit de petrol din Feodosia, un oraş din estul Crimeei, potrivit canalelor locale de Telegram.

Autorităţile ruse din Crimeea au închis traficul pe Podul Crimeii în primele ore ale zilei de 3 martie, în urma exploziilor. Nu a fost prezentat niciun motiv pentru închiderea traficului, relatează The Kyiv Independent.

Podul face legătura între partea continentală a Rusiei şi peninsula Crimeea ocupată de Rusia. Construcţia podului a început după anexarea şi ocuparea ilegală a Crimeei în 2014 şi a fost finalizată în 2018.

Podul, cu o lungime de 19 kilometri, este o rută critică de aprovizionare şi transport pentru forţele ruse din Crimeea şi din Ucraina continentală şi a fost ţinta unor atacuri repetate după invazia pe scară largă a Rusiei în Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici