Războiul Israel - Hamas. Conflictul din Orientul Mijlociu se extinde: Turcia bombardează 30 de ţinte teroriste în Irak şi Siria / SUA şi Marea Britanie atacă bazele Houthi din Yemen / Raid în Rafah: 13 morţi, dintre care doi copii

  • Gaza: 23.800 de morţi de la începutul războiului, 135 în ultimele 24 de ore.
  • Israelul se apără la Haga.
  • Occidentul este unit în sprijinirea acţiunii în Yemen: de la Paris la Oslo, până la Berlin.
744 afișări
Imaginea articolului Războiul Israel - Hamas. Conflictul din Orientul Mijlociu se extinde: Turcia bombardează 30 de ţinte teroriste în Irak şi Siria / SUA şi Marea Britanie atacă bazele Houthi din Yemen / Raid în Rafah: 13 morţi, dintre care doi copii

Războiul Israel - Hamas. Conflictul din Orientul Mijlociu se extinde: Turcia bombardează 30 de ţinte teroriste în Irak şi Siria / SUA şi Marea Britanie atacă bazele Houthi din Yemen / Raid în Rafah: 13 morţi, dintre care doi copii

UPDATE Israel: un alt soldat ucis în Gaza, a ajuns acum la 187

Israelul a anunţat moartea unui alt soldat ucis în luptele din Gaza. Purtătorul de cuvânt al Armatei a anunţat acest lucru. Conform acestuia, este vorba despre rezervistul Dan Wajdenbaum (24 de ani). Numărul soldaţilor ucişi de la începutul operaţiunii la sol în Gaza este acum de 187.

UPDATE Sirene de avertizare în sudul Israelului

Sirenele de avertizare antirachetă din Gaza au răsunat în comunităţile israeliene din apropierea Fâşiei. A spus purtătorul de cuvânt al Armatei.

UPDATE Orientul Mijlociu: un tânăr de 18 ani a fost bătut până la moarte de soldaţii israelieni în Cisiordania

Ministerul Palestinian al Sănătăţii a declarat că un tânăr de 18 ani, Khaled Ahmed Zubaidi, a fost ucis după ce a fost bătut cu brutalitate de forţele israeliene care au atacat oraşul ocupat Zeita din Cisiordania, lângă Tulkarem. Al Jazeera raportează.

UPDATE NYT: CIA a creat un grup operativ pentru a localiza liderii Hamas şi ostaticii

CIA a creat un grup operativ după atacul din 7 octombrie asupra Israelului pentru a aduna informaţii pentru a ajuta la localizarea liderilor Hamas în Gaza şi a ostaticilor israelieni încă ţinuţi în Fâşie. Acest lucru a fost dezvăluit de New York Times, citând surse din administraţie, potrivit cărora directiva de creare a noii task force a fost transmisă de consilierul pentru securitate naţională Jake Sullivan, în timp ce Biroul Directorului de Informaţii Naţionale al Statelor Unite a ridicat urgenţa către Hamas de la 4 la 2 în „clasamentul” care vede pe primul loc Rusia, China, Coreea de Nord şi Iran.

Potrivit ziarului american, Statele Unite au început deja să transfere informaţii către Israel cu privire la locaţia liderilor grupării teroriste, deşi nu este clar cât de eficace sunt această informaţii, deoarece până acum niciunul dintre liderii Hamas - în primul rând Yahya Sinwar, liderul grupului în Fâşie, şi Mohammed Deif, şeful operaţiunilor militare - nu au fost ucişi sau capturaţi.

New York Times clarifică însă că Statele Unite nu au transmis Israelului informaţii care au dus la asasinarea numărului 2 al Hamas, Saleh al-Arouri, ucis într-o operaţiune la Beirut, pe 2 ianuarie.

UPDATE Gaza: 23.800 de morţi de la începutul războiului, 135 în ultimele 24 de ore

Numărul morţilor în Fâşia Gaza a crescut la 23.843 de la începutul conflictului care a izbucnit după atacul Hamas din 7 octombrie în sudul Israelului. Acest lucru a fost raportat de Ministerul Sănătăţii din Gaza, adăugând că bilanţul în ultimele 24 de ore este de 135 de palestinieni ucişi. Numărul nu face distincţie între luptătorii Hamas şi civili, dar ministerul a spus că aproximativ două treimi dintre morţi erau femei şi copii. Din nou, potrivit Ministerului Sănătăţii din Gaza, numărul total de răniţi în conflict a depăşit 60.000.

Houthis: raidul american nu au niciun impact asupra capacităţilor noastre

Purtătorul de cuvânt al Houthis din Yemen a avertizat că atacurile americane asupra Yemenului nu au niciun impact asupra raidurilor grupului împotriva navelor afiliate Israelului. Purtătorul de cuvânt al Houthi, Mohammed Abdulsalam, a declarat pentru Reuters că atacurile americane asupra Yemenului, inclusiv cel mai recent împotriva unei baze militare din Sanaa, nu au un impact semnificativ asupra capacităţii grupului de a continua să împiedice navele afiliate Israelului să traverseze Marea Roşie şi Marea Arabiei.

Turcia: ţinte teroriste bombardate în Irak şi Siria / 20 de membri ai PKK şi YPG au fost neutralizaţi

Turcia a efectuat atacuri aeriene, noaptea, asupra a aproape 30 de „ţinte teroriste” în nordul Irakului şi Siria, „neutralizând” 20 de terorişti PKK în nordul Irakului, după ce gruparea teroristă a ucis vineri 9 soldaţi turci, a declarat ministerul Apărării Naţionale. Agenţia Anadolu o raportează. Ministerul a spus că atacurile au vizat 29 de locaţii, inclusiv „peşteri, buncăre, adăposturi şi instalaţii petroliere” aparţinând Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) şi YPG (Unităţile de protecţie a poporului), o miliţie kurdă siriană aliată într-o coaliţie împotriva Statului Islamic. .

UPDATE Mâine se împlinesc 100 de zile de război şi de luare de ostatici

În ajunul a 100 de zile de război şi captivitate în Fâşie, familiile ostaticilor israelieni care se află încă în Gaza au organizat o serie de demonstraţii în Israel. Începând din această seară când, la finalul Sabatului evreiesc, va avea loc la Tel Aviv un marş prin oraş, la care va participa, printre altele, şi ambasadorul SUA, Jack Lew. În acelaşi timp, în Piaţa Ostaticilor, reproducerea unui tunel Hamas va simula starea persoanelor răpite. 

Raid în oraşul Gaza, 20 de morţi: sunt femei şi copii

Bilanţul raidului aerian israelian care a lovit în zori o casă din oraşul Gaza, în cartierul Al-Daraj, este de cel puţin douăzeci de morţi. Acest lucru a fost raportat de echivalentul protecţiei civile palestiniene. Echipele de protecţie civilă „au recuperat trupurile a 20 de martiri, inclusiv copii şi femei, astăzi în zorii zilei, după ce ocupaţia a bombardat o casă din cartierul Daraj din oraşul Gaza”.

UPDATE Presa Houthi: Statele Unite au lovit capitala noastră

Raiduri aeriene americane au lovit Sana'a, capitala Yemenului. Aceasta este ceea ce susţine televiziunea al-Masirah, condusă de Houthi. „Inamicul anglo-american ţinteşte capitala Sana’a cu o serie de lovituri aeriene”, s-a anunţat în această dimineaţă. Houthiţii au adăugat că baza forţelor aeriene Al-Dailami din Sana'a a fost lovită.

UPDATE Casa Albă: Nu ne interesează războiul cu Yemen

„Nu ne interesează un război cu Yemen”. Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, John Kirby, a spus acest lucru, subliniind că „tot ce face preşedintele are scopul de a preveni o escaladare a conflictului, inclusiv atacurile de aseară”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici