Războiul Israel - Hamas. Ostaticii ucişi de IDF au scris SOS pe o foaie cu resturi de mâncare / Părţile discută despre un nou armistiţiu / IDF a pierdut în total 126 de soldaţi / Gallant îi spune lui Lloyd Austin că forţele israeliene operează "în conformitate cu dreptul internaţional"

  • Şeful UNRWA, Philippe Lazzarini: "Din toate punctele de vedere, nu am mai văzut nimic de o asemenea amploare. Mai multe femei şi copii ucişi în 40 de zile decât numărul de civili din războiul din Ucraina".
  • "Operăm în conformitate cu dreptul internaţional", afirmă ministrul israelian al Apărării
  • Franţa a declarat că unul dintre lucrătorii săi a fost ucis de un atac israelian în Rafah, relatează Reuters.
4385 afișări
Imaginea articolului Războiul Israel - Hamas. Ostaticii ucişi de IDF au scris SOS pe o foaie cu resturi de mâncare / Părţile discută despre un nou armistiţiu / IDF a pierdut în total 126 de soldaţi / Gallant îi spune lui Lloyd Austin că forţele israeliene operează "în conformitate cu dreptul internaţional"

UPDATE SUA promit un sprijin neclintit pentru operaţiunea militară a Israelului în Gaza

Secretarul apărării, Lloyd Austin, a promis luni "sprijinul de neclintit" al SUA pentru operaţiunea militară a Israelului în Gaza, în timpul unei conferinţe de presă comune la Tel Aviv cu omologul său israelian Yoav Gallant.

În pofida speranţelor că Washingtonul va intensifica presiunea asupra Tel Avivului pentru a-şi reduce operaţiunile militare din Gaza, pe fondul creşterii numărului de victime civile, Austin a declarat că războiul împotriva Hamas este o operaţiune israeliană şi că vizita sa în Israel nu a avut ca scop stabilirea unui calendar al conflictului.

UPDATE Sisi discută despre eforturile depuse de Cairo pentru încetarea focului în Gaza

Preşedintele egiptean Abdel Fattah Al-Sisi a discutat într-o convorbire telefonică cu secretarul general al ONU, António Guterres, despre eforturile intensificate ale Egiptului pentru încetarea focului în Gaza şi intrarea unei cantităţi suficiente de ajutoare, a anunţat luni preşedinţia într-un comunicat.

UPDATE Hamas reiterează că nu se va face niciun schimb de ostatici până când Israelul nu va pune capăt războiului din Gaza

Oficialul Hamas Osama Hamdan a reiterat luni poziţia grupării că orice negociere privind un schimb de ostatici este exclusă până când Israelul nu va înceta războiul din Gaza.

"Suntem deschişi la iniţiative din partea Qatarului şi a Egiptului cu privire la un schimb de ostatici care să pună capăt războiului din Gaza", a declarat Hamdan într-o conferinţă de presă la Beirut.

UPDATE "Operăm în conformitate cu dreptul internaţional", afirmă ministrul israelian al Apărării

Forţele de apărare israeliene operează "în conformitate cu dreptul internaţional", a declarat ministrul israelian al Apărării, Yoav Gallant.

Forţele de apărare israeliene încearcă să "reducă la minimum daunele aduse populaţiei civile" din Gaza, a adăugat el în timpul unei conferinţe de presă cu secretarul american al apărării, Lloyd Austin, la Tel Aviv.

"Lucrăm, de asemenea, cu partenerii internaţionali pentru a facilita livrarea de ajutor umanitar", a spus el.

Human Rights Watch (HRW) a acuzat Israelul că foloseşte "înfometarea civililor ca metodă de război" în Fâşia Gaza.

Israelul a descris HRW ca fiind "antisemit şi anti-israelian".

UPDATE Hackerii israelieni susţin: am blocat pompe de benzină în Iran

Un grup de hackeri, deja identificaţi ca fiind legaţi de Israel, susţin că au paralizat benzinăriile din Iran printr-un atac cibernetic. Times of Israel relatează ştirea. Grupul cunoscut sub numele de „Gonjeshke Darande” sau „Vrabie prădătoare”, susţine că a dezactivat „majoritatea pompelor de benzină din Iran”. „Acest atac cibernetic este răspunsul la agresiunea Republicii Islamice şi a aliaţilor săi din regiune”, se arată în declaraţii. „Khamenei, jocul cu focul are un preţ”, atacă „Gonjeshke Darande”, care şi-a revendicat anterior responsabilitatea pentru un atac cibernetic asupra marilor companii siderurgice iraniene. La acea vreme, corespondenţii militari israelieni au sugerat că Israelul se afla în spatele atacului cibernetic.

UPDATE Mesaj SOS scris pe foaie cu resturi de mâncare

UPDATE Hamas: 110 decese în ultimele 24 de ore, în Gaza

Se pare că 110 palestinieni au fost ucişi în Fâşia Gaza în ultimele 24 de ore de către Forţele de Apărare Israelului (IDF). Ministerul Sănătăţii al guvernului Hamas a anunţat acest lucru într-o notă. „Au fost 50 de martiri în atacurile ocupaţiei asupra caselor din Jabalia”, ridicând numărul morţilor în zonă de duminică la 110, se arată în comunicat.

UPDATE Secretarul american al Apărării, Austin, va sosi astăzi în Israel

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, va sosi astăzi în Israel pentru a aflat detalii cu privire la progresul războiului pe fondul unei rupturi între preşedintele american Joe Biden şi premierul israelian Benjamin Netanyahu. După cum a raportat un oficial de la Pentagon, Austin vrea să „înţeleagă foarte clar autoevaluarea” instituţiei de securitate israeliene pentru a trece la următoarea fază a conflictului. Discuţiile lui Austin se vor concentra pe „evaluarea campaniei până în prezent, a etapelor operaţionale specifice care trebuie îndeplinite”, a spus oficialul Pentagonului.

UPDATE Explozie în apropierea unei nave, în largul coastei Yemenului

Operaţiunile comerciale maritime din Regatul Unit (UKMTO) au raportat o explozie în apropierea unei nave care traversează strâmtoarea Bab El Mandeb, în largul coastei Yemenului.

UPDATE Secţia de naşteri a spitalului Nasser din Khan Yunis, lovită / Surse palestiniene: O fetiţă ucisă

Potrivit surselor palestiniene citate de Haaretz, un atac de artilerie israelian a lovit maternitatea şi secţia de pediatrie a spitalului Nasser din Khan Yunis, în sudul Fâşiei Gaza. Potrivit mărturiei, o fetiţă a fost ucisă în atac.

UPDATE Fuga din infern

UPDATE Patru soldaţi israelieni ucişi, numărul morţilor creşte la 126

Armata israeliană (IDF) a dat publicităţii numele a încă patru soldaţi ucişi în operaţiunile din Gaza, ridicând numărul soldaţilor ucişi în ofensiva terestră împotriva Hamas la 126. Aceştia sunt: ​​Urija Bayer, în vârstă de 20 de ani, care a murit din cauza rănilor suferite în luptele din sudul Gazei pe 14 decembrie 2023; Liav Aloush, în vârstă de 21 de ani, ucis ieri în lupta în sudul Fâşiei, precum şi Etan Naeh, 26 de ani, şi Tal Filiba, 23 de ani. Times of Israel relatează despre aceştia.

UPDATE Atacul la o tabără de refugiaţi din Gaza, 25 de morţi

Bilanţul morţilor în urma unui atac israelian asupra taberei de refugiaţi Nuseirat din Gaza este de cel puţin 25 de morţi. Printre aceştia se numără zece membri ai unei familii. Acest lucru a fost raportat de Al Jazeera, prezent la faţa locului cu o echipă, la scurt timp după raidul care a avut loc aseară.

  • Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat că este "consternată" în urma raidului mortal al Israelului asupra spitalului Kamal Adwan din Gaza.
  • Loviturile israeliene au ucis duminică 90 de palestinieni în tabăra de refugiaţi Jabalia din nordul Gaza, a declarat pentru Reuters un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii din Gaza.
  • Franţa a declarat că unul dintre lucrătorii săi a fost ucis de un atac israelian în Rafah, relatează Reuters. Potrivit ministrului francez de externe, Catherine Colonna, care a vorbit cu jurnaliştii după o vizită în Israel şi Cisiordania, bărbatul ucis era un cetăţean palestinian care a lucrat pentru Institutul francez timp de zeci de ani.
  • Israelul şi Hamas sunt amândouă deschise la un nou acord care să implice o încetare a focului şi eliberarea ostaticilor, deşi persistă dezacorduri asupra detaliilor. Hamas insistă să stabilească lista ostaticilor care urmează să fie eliberaţi în mod unilateral şi cere Israelului să îşi retragă forţele în spatele unor linii prestabilite.
  • Într-un nou interviu acordat Al Jazeera cu privire la criza umanitară din Gaza ca urmare a loviturilor israeliene, şeful UNRWA, Philippe Lazzarini, a declarat: "Din toate punctele de vedere, nu am mai văzut nimic de o asemenea amploare". El a adăugat: "Mai multe femei şi copii ucişi în 40 de zile decât numărul de civili din războiul din Ucraina".

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici