Războiul Israel-Hamas, ziua 10. Sute de morţi în urma unui atac israelian asupra unui spital din Gaza, afirmă oficiali palestinieni / 100.000 de persoane nu au plecat încă din Gaza. Israel: Operaţiunile vor începe "atunci când momentul se va potrivi cu obiectivul" / Biden merge în Israel

  • Sute de persoane ar fi fost ucise în urma unui atac asupra unui spital din Gaza.
  • 600.000 de locuitori din Gaza au fost evacuaţi din zona oraşului Gaza, dar 100.000 de persoane nu au plecat încă.
  • Casa Albă se confruntă cu un nou război care a necesitat o reorientare imediată a priorităţilor şi a programului preşedintelui Joe Biden, inclusiv o călătorie în această săptămână în Israel şi Iordania, în contextul în care situaţia din Orientul Mijlociu devine din ce în ce mai urgentă
  • Israel: Operaţiunile vor începe "atunci când momentul se va potrivi cu obiectivul".
  • Netanyahu: vom face tot posibilul pentru evacuarea românilor din Gaza.
6660 afișări
Imaginea articolului Războiul Israel-Hamas, ziua 10. Sute de morţi în urma unui atac israelian asupra unui spital din Gaza, afirmă oficiali palestinieni / 100.000 de persoane nu au plecat încă din Gaza. Israel: Operaţiunile vor începe "atunci când momentul se va potrivi cu obiectivul" / Biden merge în Israel

UPDATE Armata israeliană spune că nu a atacat spitalul din Gaza

Un purtător de cuvânt al armatei israeliene a declarat că spitalul lovit în oraşul Gaza în urmă cu trei ore nu a fost o ţintă.

"Un spital este o clădire extrem de sensibilă şi nu este o ţintă a armatei israeliene", a declarat acesta.

"Tzahal investighează în prezent şi, ca întotdeauna, acordă prioritate preciziei. Îndemnăm pe toată lumea să procedeze cu prudenţă atunci când raportează despre o organizaţie teroristă".

UPDATE Preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, anulează întâlnirea cu Biden

Preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, şi-a anulat întâlnirea cu preşedintele american Joe Biden după un atac la Spitalul Baptist Al-Ahli din oraşul Gaza, potrivit oficialilor palestinieni - o decizie care vine în ajunul vizitei preşedintelui american în regiune.

Abbas călătoreşte înapoi la Ramallah şi a cerut o reuniune urgentă a conducerii palestiniene în această seară, în urma loviturii asupra spitalului.

UPDATE Demonstraţii în Cisiordania

Manifestanţi furioşi s-au ciocnit cu forţele de securitate palestiniene în Cisiordania din cauza atacului aerian mortal asupra spitalului din Gaza.

Sute de persoane au ieşit în stradă în Ramallah pentru a protesta împotriva atacului.

Aceasta are loc în timp ce fostul şef al Hamas, Khaled Meshaal, face apel la susţinători să organizeze imediat proteste în faţa ambasadelor israeliene.

UPDATE Trei zile de doliu declarate după atacul asupra spitalului din Gaza

Preşedintele palestinian, Mahmoud Abbas, a declarat trei zile de doliu după atacul asupra spitalului al-Ahli din oraşul Gaza, relatează presa de stat.

UPDATE Creşte bilanţul persoanelor ucise în urma atacului asupra unui spital

Numărul persoanelor ucise în atacul asupra Spitalului Baptist Arab al-Ahli a crescut la cel puţin 500, potrivit Ministerului Sănătăţii din Gaza, condus de Hamas.

Armata israeliană investighează ce s-a întâmplat la spital, potrivit Sky News.

UPDATE Sute de persoane ar fi fost ucise în urma unui atac asupra unui spital din Gaza

Între 200 şi 300 de persoane au fost ucise într-un atac asupra spitalului baptist al-Ahli din oraşul Gaza, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului palestinian al Sănătăţii.

UPDATE Ministrul israelian al apărării le transmite teroriştilor Hamas: Vă predaţi sau muriţi

Acesta este avertismentul lui Yoav Gallant adresat grupării militante care a ucis peste 1.400 de israelieni de la atacul său surpriză de acum 10 zile.

"Nu există o a treia opţiune", a declarat el în timpul unei vizite la o bază aeriană din sudul Israelului.

El a promis anterior că Israelul va "răsturna" Hamas şi va "şterge" capacităţile sale militare

Avertismentul vine în timp ce bombardamentele israeliene continuă în Gaza.

UPDATE Un spital din Gaza, închis parţial din cauza lipsei de combustibil

Un spital din Gaza a fost forţat să se închidă parţial din cauza lipsei de combustibil, a anunţat Ministerul palestinian al Sănătăţii.

Spitalul Prieteniei Turceşti, care găzduieşte singura unitate de oncologie din zonă, îşi va întrerupe "o mare parte din servicii", se arată într-o declaraţie a directorului general al acestuia, Dr. Sobhi Skik.

Partea rămasă a spitalului va fi închisă "în cel mult 48 de ore", a adăugat acesta.

În cursul zilei de astăzi, agenţia ONU pentru refugiaţi palestinieni UNRWA a avertizat că toate spitalele din Gaza vor rămâne fără combustibil în 24 de ore.

Unităţile sanitare se bazează deja pe generatoare de rezervă, iar oprirea curentului electric ar pune în pericol vieţile a mii de pacienţi.

UPDATE Netanyahu: vom face tot posibilul pentru evacuarea românilor din Gaza

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat, marţi, că israelienii vor face tot ce este posibil pentru evacuarea românilor din Gaza. Declaraţia a fost făcută în urma unei întâlniri cu premierul Marcel Ciolacu.

UPDATE Ce se va întâmpla cu Gaza după invazia terestră a Israelului. Iată ce a răspuns Armata Israelienă

UPDATE 100.000 de persoane au rămas în oraşul Gaza 

600.000 de locuitori din Gaza au fost evacuaţi din zona oraşului Gaza, în urma avertismentelor lansate de armata israeliană, potrivit purtătorului de cuvânt al Forţelor de Apărare ale Israelului, Jonathan Conricus. Într-o actualizare zilnică, Conricus a declarat că peste 600.000 de persoane au fost evacuate din zona oraşului Gaza, dar că 100.000 de persoane nu au plecat încă. Israelul a avertizat populaţia să părăsească zona oraşului Gaza înaintea a ceea ce spune că vor fi "operaţiuni militare sporite" în zilele următoare. Conricus a declarat că operaţiunile vor începe "atunci când momentul se va potrivi cu obiectivul".

UPDATE Premierul Ciolacu a ajuns în Israel. Se întâlneşte cu Netanyahu şi cu membrii comunităţii româneşti

Premierul Marcel Ciolacu se află, marţi, în Israel, unde va avea întâlniri cu prim-ministrul Benjamin Netanyahu şi cu reprezentanţii comunităţii româneşti, afectaţi de deteriorarea situaţiei de securitate din zonă.

UPDATE Armata Israelului implementează o tactică folosită de Ucraina în războiul său

Pe tancurile israeliene au fost instalate "cuşti de acoperiş" pentru a le apăra de dronele care lansează bombe de mici dimensiuni, într-o tactică folosită în Ucraina.

Tancurile au fost văzute apropiindu-se de graniţa cu Gaza înainte de o ofensivă terestră anticipată împotriva teroriştilor Hamas.

Cuştile metalice se aseamănă cu blindajul montat pe partea de sus a tancurilor de forţele ruseşti şi ucrainene pentru a împiedica lansarea de bombe, adesea lansate de drone de mici dimensiuni cumpărate din magazine. Dronele vizau partea de sus a tancurilor pentru a lovi în trape deschise sau în puncte slabe ale blindajului.

Teroriştii Hamas au folosit tactici de dronă similare celor adoptate în războiul din Ucraina atunci când au dezactivat turnurile de observare în timpul atacului asupra Israelului.

Biden vine în Israel

Vizita lui Biden se va baza pe turneul de mai multe zile al lui Blinken în Orientul Mijlociu, care vine în contextul în care SUA încearcă să găsească un echilibru delicat pentru a oferi un sprijin neclintit operaţiunilor militare ale Israelului, atenuând în acelaşi timp catastrofa umanitară din Gaza şi împiedicând extinderea războiului pe alte fronturi.

Biden a deliberat dacă să facă această vizită în Israel, o călătorie plină de riscuri care ar putea reprezenta o demonstraţie dramatică de sprijin pentru un aliat de top al SUA, trimiţând în acelaşi timp un avertisment către alte ţări din regiune împotriva escaladării. Oamenii din echipa lui Biden au declarat că preşedintele şi-a exprimat un interes puternic pentru a face această călătorie după ce a fost invitat în weekend de Netanyahu, pe care Biden îl cunoaşte de patru decenii.

Preşedintele american se va deplasa, de asemenea, în Iordania, a declarat purtătorul de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate, John Kirby, unde se va întâlni cu regele Abdullah al II-lea, cu preşedintele egiptean Abdel Fattah el-Sisi şi cu preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas.

Biden va "preciza clar că dorim să continuăm să lucrăm cu toţi partenerii noştri din regiune, inclusiv cu Israelul, pentru a obţine asistenţă umanitară şi, din nou, pentru a asigura un fel de trecere sigură pentru ca civilii să poată ieşi", a declarat Kirby.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici