Războiul israeliano-palestinian: noi bombardamente în Fâşia Gaza

  • Israel a continuat să lanseze rachete în locaţii unde suspectează prezenţa Hamas.
  • Asta în ciuda cererii lui Joe Biden către Netanyahu de oprire a conflictului.
  • Un oficial Hamas a declarat că se aşteaptă la un armistiţiu în 1-2 zile.
1609 afișări
Imaginea articolului Războiul israeliano-palestinian: noi bombardamente în Fâşia Gaza

Războiul israeliano-palestinian: noi bombardamente în Fâşia Gaza

A 10-a zi de conflict în Fâşia Gaza a continuat în aceeaşi notă. Cele două tabere trimit rachete şi sute de oameni şi-au pierdut viaţa.

Rugat de 138 de senatori democraţi printr-o scrisoare, Joe Biden a intervenit şi i-a cerut lui Netanyahu să ajungă la un armistiţiu.
 
"Preşedintele Biden i-a transmis Prim Ministrului Netanyaju că se aşteaptă la o de-escalare semnificativă a conflictului astăzi" a spus Casa Albă într-un comunicat. Însă mesajul dinspre Israel e clar: "ne oprim doar când calmul şi siguranţa vor fi restabilite pentru cetăţenii Israelului" a spus Prim Ministrul pentru presa israeliană.
Între timp, cel puţin 227 de persoane şi-au pierdut viaţa în Fâşia Gaza. Şi cei care au supravieţuit atacurilor au mult de suferit.
 
SINCRON SHAABAN ASLIM - proprietarul unei librării:
Acesta era visul meu
Cât de mult te-a costat (librăria)? 
Sincer, m-a costat atât de mult. Am muncit până noaptea târziu. Ani de zile am făcut asta. Am încetat să mai mănânc ca să pot să-mi permit să deschid librăria 00.32
 
HAYA ABU AL-OUF - locuitor Gaza:
”La al doilea etaj, un doctor şi soţia lui cu copiii fii şi fiica lor, doar unul dintre ei a supravieţuit. În cealaltă clădire. Nici nu ştiu ce să vă spun. O bătrână nevăzătoare. Oh, Doamne, ea nu poate să vadă. Ce a făcut ea să merite aşa ceva?”.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici