Războiul Rusia-Ucraina s-a mutat şi în altă ţară. Forţele speciale ucrainene i-ar fi lovit pe ruşi în Sudan. Zelenski a vorbit cu şeful armatei sudaneze

Forţele speciale ucrainene ar acţiona în Sudan în sprijinul armatei ţării împotriva mercenarilor ruşi Wagner aliniaţi cu Forţele de Sprijin Rapid (RSF) ale rebelilor, potrivit unei înregistrări video.

120000 afișări
Imaginea articolului Războiul Rusia-Ucraina s-a mutat şi în altă ţară. Forţele speciale ucrainene i-ar fi lovit pe ruşi în Sudan. Zelenski a vorbit cu şeful armatei sudaneze

Războiul Ucraina -Rusia s-a mutat şi în altă ţară. Forţele speciale ucrainene i-ar fi lovit pe ruşi în Sudan

Kyiv Post a publicat un scurt filmuleţ despre care spune că provine din surse din cadrul serviciilor secrete militare ucrainene, responsabile de operaţiuni sub acoperire, care arată un prizonier rus capturat care este interogat alături de doi bărbaţi africani.
 
Soldatul rus spune că face parte din "PMC Wagner" şi că a venit în Sudan din Republica Centrafricană "pentru a răsturna guvernul local" cu o forţă de aproximativ 100 de persoane.
 
Locaţia şi conţinutul videoclipului nu au fost verificate în mod independent.
 
Cu toate acestea, videoclipul a apărut după luni de speculaţii potrivit cărora forţele ucrainene operează în Sudan ca parte a unei campanii emergente a Kievului de a lovi interesele ruseşti mult dincolo de linia de front a războiului din Ucraina.
 
Au circulat videoclipuri anterioare care arată atacuri cu drone kamikaze în stil ucrainean împotriva forţelor RSF - ceea ce a dus la rapoarte care au concluzionat provizoriu că operaţiunile au fost efectuate de forţele speciale de la Kiev.
 
Preşedintele Ucrainei, Zelenski, s-a întâlnit cu şeful armatei sudaneze, Abdel Fattah al-Burhan, pe aeroportul Shannon din Irlanda, în septembrie. "Am discutat despre provocările noastre comune în materie de securitate, şi anume despre activităţile grupurilor armate ilegale finanţate de Rusia", a declarat atunci liderul ucrainean.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici