LIVE TEXT  Războiul din Ucraina, ziua 394. Polonia va primi de la Uniunea Europeană fonduri pentru armamentul livrat Ucrainei / Ucraina anunţă contraofensiva / Experţii cred că Rusia se va prăbuşi până în 2033, dar Medvedev contrazice cifrele şi îl citează pe Stalin / Aghiotantul lui Putin nu lasă din gură ameninţarea nucleară

  • Zelenski spune că victoria este posibilă în acest an, dar avertizează aliaţii asupra cooperării inadecvate în mai multe domenii.
  • Încălzirea vremii creează condiţiile ideale pentru ca Rusia să înceapă să ruleze echipamente militare grele, a declarat Evgheni Prigojin.
  • Oficialii ucraineni au declarat că apărarea aeriană a interceptat două rachete de croazieră lansate spre regiunea Odesa.
22255 afișări
Imaginea articolului Războiul din Ucraina, ziua 394. Polonia va primi de la Uniunea Europeană fonduri pentru armamentul livrat Ucrainei / Ucraina anunţă contraofensiva / Experţii cred că Rusia se va prăbuşi până în 2033, dar Medvedev contrazice cifrele şi îl citează pe Stalin / Aghiotantul lui Putin nu lasă din gură ameninţarea nucleară

UPDATE 22:20 Mass-media ucraineană: Austria îl va aresta pe Putin dacă va ajunge pe teritoriul său

 

UPDATE 21:00 Rusia a pierdut 169.170 de soldaţi în timpul invaziei, susţin autorităţile din Ucraina

Aceasta este cea mai recentă actualizare a părţii ucrainene privind pierderile suferite de Rusia de la începutul războiului.

Ucrainenii susţin că 169.170 de soldaţi ruşi au fost ucişi şi 6.921 de vehicule blindate au fost distruse.

Pe lista cu echipamente distruse mai sunt 3.574 de tancuri şi 305 avioane.

Informaţiile ucrainenilor nu au putut fi verificate din surse independente.

 

UPDATE 20:00 Zelensky s-a întâlnit cu o delegaţie a Băncii Mondiale şi discută despre nevoile de restaurare ale Ucrainei

Preşedintele Volodymyr Zelensky s-a întâlnit vineri cu delegaţia Băncii Mondiale condusă de vicepreşedintele pentru Europa şi Asia Centrală, Anna Bjerde.
 
Biroul prezidenţial al Ucrainei, participanţii la întâlnire au discutat despre proiectele coordonate de Banca Mondială privind finanţarea refacerii Ucrainei, în principal în domeniile infrastructurii de transport şi energetice, precum şi al asistenţei medicale.
 

UPDATE 19:00 Polonia va primi de la Uniunea Europeană fonduri pentru armamentul livrat Ucrainei

Polonia va primi 800-900 de milioane de euro din partea Uniunii Europene pentru compensarea armamentului furnizat Ucrainei, a declarat vineri premierul Mateusz Morawiecki, cu ocazia summitului Consiliului European, informează agenţia Reuters. 
 

UPDATE 17:30 Continuă bombardamentele în mai multe regiuni

UPDATE 16:00 Blinken spune că Ucraina îşi va recâştiga probabil teritoriul printr-o combinaţie de acţiuni diplomatice şi militare 

Secretarul de stat american Antony Blinken a declarat că Ucraina îşi va recâştiga probabil teritoriul printr-o combinaţie de mijloace militare şi diplomatice, a relatat France24, vineri.
 
„Cred că vor exista teritorii în Ucraina pentru care ucrainenii sunt hotărâţi să lupte pe teren; s-ar putea să existe teritorii pentru care să decidă că vor trebui să încerce să le recupereze pe alte căi”. a declarat Blinken.
 
Sursa citată mai notează că acesta a răspuns la o întrebare a republicanului Chris Stewart, care a întrebat dacă SUA vor susţine eforturile Ucrainei de a recupera Crimeea.
 

UPDATE 15:40 Kiev: 83 de cadavre au fost aduse acasă

Cadavrele a 83 de militari ucişi în război au fost returnate Ucrainei. Oleh Kotenko, comisarul pentru persoane dispărute, a scris pe Telegram. Procesul de restituire a fost derulat cu asistenţa Biroului Comisarului pentru Persoane Dispărute din Ministerul Reintegrării Teritoriilor Ocupate Temporar, în cooperare cu organele de drept. „De fiecare dată când livrăm cadavrele apărătorilor căzuţi, respectăm cu stricteţe Convenţia de la Geneva”, a spus Kotenko, adăugând că „negocierile cu cealaltă parte nu se opresc, pentru a-i aduce pe toţi acasă, cât mai curând posibil”.

UPDATE 15:30 Leroy Merlin pleacă din Rusia

UPDATE 15:00 Se aşteaptă un apel telefonic între Zelenski şi Xi Jinping

Este planificat un apel telefonic între preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi preşedintele chinez Xi Jinping, dar există unele dificultăţi în organizarea momentului, a declarat ieri de consilierul biroului prezidenţial ucrainean, Mihail Podolyak, citat de Tass. Dificultăţile s-ar datora poziţiei Beijingului: „China nu şi-a găsit încă noul loc politic”, a spus Podoliak. „Fie că vrea să preia problema acordului Rusia-Ucraina, fie că va sta cu prudenţă deoparte. După cum am înţeles, China încă nu şi-a dat seama singură unde se află”, a conchis Podolyak.

UPDATE 14:40 Pentagonul: risc de conflict global dacă China înarmează Rusia

Statele Unite nu au nicio dovadă a furnizării Chinei de arme către Rusia, dar dacă s-ar întâmpla „ar prelungi conflictul din Ucraina şi, cu siguranţă, l-ar extinde nu numai în regiune, ci şi la nivel global”, a declarat ieri secretarul american al apărării, Lloyd Austin, într-o audiere în faţa Subcomitetului de Apărare al Comitetului de Credite din Camera Reprezentanţilor.

UPDATE 14:20 Moscova: Daune ireparabile sănătăţii din pricina uraniului sărăcit

Utilizarea obuzelor de uraniu sărăcit pe care Marea Britanie intenţionează să le trimită la Kiev va provoca „daune ireparabile sănătăţii soldaţilor ucraineni şi populaţiei civile”, a declarat Igor Kirillov, şeful forţelor de război radiologic, chimic şi biologic din Rusia. „Din explozia unui dispozitiv cu uraniu sărăcit – spune Kirillov, citat de agenţia Ria Novosti – se formează un nor fierbinte mobil de aerosol de uraniu-238 şi oxizii săi care poate provoca patologii grave la om”. În special, adaugă Kirillov, "particulele mici de uraniu care se depun în tractul respirator provoacă dezvoltarea tumorilor maligne. De asemenea, acumularea de praf de uraniu în ţesuturile rinichilor, ficatului şi oaselor duce la modificări ale organelor interne".

Patru comisii parlamentare au investigat efectele obuzelor de uraniu sărăcit asupra soldaţilor italieni care au participat la misiunea NATO în Balcani din 2000. În ultimii ani, cel puţin 352 de soldaţi italieni au murit din cauza efectului expunerii la uraniu sărăcit, în timp ce peste 7.000 s-ar fi îmbolnăvit.

UPDATE 14:00 Medvedev foloseşte cuvintele lui Stalin: Sper că vă îndepliniţi datoria în faţa patriei

Vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, s-a inspirat din fostul dictator sovietic Iosif Stalin, care a murit în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. „Colegii, vreau să mă ascultaţi”, a spus Medvedev, potrivit unui videoclip postat ieri pe canalul său Telegram. Medvedev a citit telegrama lui Stalin din 1941: „Vă rog să îndepliniţi cu onestitate şi în termenele limită cererile de aprovizionare cu corpuri de tanc pentru Uzina de tractoare Cheliabinsk. Acum vă cer şi sper să vă îndepliniţi datoria în faţa patriei”. „În câteva zile, dacă se va dovedi că v-aţi încălcat datoria faţă de patria-mamă, voi începe să vă anihilez ca şi criminali care ignoră onoarea şi interesele patriei. Soldaţilor noştri nu li se poate lăsa să sufere pe linia frontului din cauza lipsei de tancuri”, continuă mesajul.

UPDATE 13:40 Sechestru de 11 milioane de euro de la soţia ucraineanului pro-rus Medvedciuk

Tribunalul ucrainean a sechestrat un alt bun de la Oksana Marchenko, soţia oligarhului ucrainean pro-rus Viktor Medvedciuk, informează Serviciul de Securitate al Ucrainei, conform căruia este un activ în valoare de peste 440 de milioane de grivne sau 11 milioane de euro, anunţă Ukrainska Pravda. Marchenko, ca şi soţul ei, este suspectată de finanţarea grupurilor de ocupaţie rusă. În special, hotărârea judecătorească vizează o participaţie de 6,8% la Uzina Electrometalurgică PJSC Dneprospetsstal, deţinută de A.M. Kuzmin din Zaporojie, pe care Marchenko o deţine prin intermediul a trei companii offshore.

UPDATE 13:20 Moscova: Vom folosi orice armă pentru a apăra Crimeea

Rusia va folosi „absolut orice armă” pentru a împiedica Ucraina să cucerească Crimeea. Acest lucru a fost reiterat de vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, referindu-se şi la posibilitatea utilizării armelor nucleare. Totodată, fostul preşedinte a dat asigurări că Rusia nu intenţionează să intre în conflict direct cu NATO şi este deschisă negocierilor.

UPDATE 13:10 China îşi revendică „rolul constructiv în soluţionarea crizei ruso-ucrainene” şi acuză SUA că „aruncă combustibil pe foc”

China îşi revendică „rolul constructiv în soluţionarea crizei ruso-ucrainene” şi acuză Statele Unite că „nu fac altceva decât să adauge combustibil focului şi să împiedice eforturile altor ţări pentru negocierile de pace”, sunt cuvinte rostite în această dimineaţă de purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Beijing, Mao Ning, potrivit rapoartelor Global Times. „Ce vor SUA?”, a insistat Mao, după discuţiile de la Moscova din ultimele zile între liderul chinez Xi Jinping şi şeful Kremlinului, Vladimir Putin.

UPDATE 13:00 Rusia şterge praful tancurile din cel de-al doilea război mondial

Se pare că Rusia şterge praful de pe tancurile din muzeu care ar putea fi folosite în războiul din Ucraina, consemnează Der Spiegel. Potrivit blogului militar Oryx, Moscova a pierdut deja aproape 1.900 de tancuri de la începutul invaziei. Un studiu al think tank-ului International Institute for Strategic Studies (IISS) indică cifre similare. Înseamnă aproximativ jumătate din flota activă a forţelor ruse.

UPDATE 12:40 Wagner îi deportează pe ultimii rezidenţi rămaşi din Bahmut

Grupul Wagner a început să-i deporteze pe rezidenţii rămaşi ai lui Bahmut în zonele ocupate din regiunea Lugansk din Ucraina, raportează Centrul Naţional de Rezistenţă Ucrainean (NRC). Potrivit Serhi Cherevati, purtătorul de cuvânt al forţelor armate ucrainene din est, este vorba mai presus de toate de bătrâni care, în ciuda apelurilor şi ofertelor autorităţilor locale, nu au vrut să părăsească oraşul asediat.

UPDATE 12:30 Oraşul în care s-a născut Zelenski este atacat de armata rusă

Armata rusă a atacat în această dimineaţă oraşul Krivoi Rog, unde s-a născut preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski. Atacul a fost efectuat cu cinci drone kamikaze Shahed de fabricaţie iraniană care şi-au lovit ţintele fără a provoca morţi sau răniţi, a declarat şeful administraţiei militare a oraşului, Oleksandr Vilkul.

UPDATE 12:10 Estonia expulzează un diplomat rus din cauza „ameninţării securităţii şi ordinii constituţionale”

Estonia a decis să expulzeze un diplomat rus care lucrează la ambasada Moscovei din Tallinn, declarându-l „persona non grata” şi explicând că comportamentul său „ameninţă securitatea şi ordinea constituţională” a ţării. Acest lucru a fost anunţat de Ministerul de Externe al Estoniei pe pagina sa de internet, adăugând că diplomatul „trebuie să părăsească Estonia până pe 29 martie”. În notă se mai spune că „activităţile acestei persoane încalcă Convenţia de la Viena privind relaţiile diplomatice”.

UPDATE 12:00 Medvedev: Furnizarea de arme Ucrainei aduce apocalipsa nucleară mai aproape

„Fiecare zi în care se furnizează arme străine Ucrainei aduce apocalipsa nucleară mai aproape”. Acest lucru a fost declarat de vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, într-un interviu acordat diverselor mass-media ruse. „Asta nu înseamnă că se va întâmpla, şi am spus-o deja”, precizează Medvedev, după cum relatează RIA Novosti, „dar călăreţii Apocalipsei sosesc şi îşi continuă marşul, poţi fi sigur de asta”.

UPDATE 11:40 Medvedev: armata rusă va putea ajunge la Kiev şi Lviv dacă va fi necesar

Armata rusă va putea ajunge la Kiev şi Lviv dacă va fi necesar. Cuvântul vicepreşedintelui Consiliului Naţional de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, care citat de agenţia de presă RIA Novosti a spus că „nimic nu poate fi exclus”. Pe scurt, „pentru a pune capăt acestei infecţii, dacă este nevoie să ajungeţi la Kiev, atunci trebuie să mergeţi la Kiev, dacă la Lviv, atunci trebuie să mergeţi la Lviv pentru a extermina această infecţie”

UPDATE 11:30 Ofiţer rus condamnat la 6 ani şi jumătate pentru dezertare în timpul războiului căruia i s-a opus

Un ofiţer de securitate rus care a fugit din ţară din cauza opoziţiei sale faţă de invazia Ucrainei a fost condamnat la şase ani şi jumătate de închisoare de maximă securitate, a informat vineri site-ul Taiga.info. Maiorul Serviciului Federal de Protecţie, Mikhail Zhilin, în vârstă de 36 de ani, a fugit în Kazahstan anul trecut, când Rusia a anunţat un proiect de campanie, trecând ilegal graniţa prin pădure în timp ce soţia şi copiii lui treceau printr-un punct de control. Jilin a solicitat statutul de refugiat în fosta republică sovietică, dar cererea i-a fost respinsă, iar autorităţile l-au împiedicat să plece în Armenia. Kazahstanul l-a predat Rusiei la sfârşitul anului trecut, ceea ce a dus la condamnarea rară a unui ofiţer pentru dezertare. Potrivit Taiga.info, un tribunal din oraşul Barnaul l-a găsit vinovat de dezertare şi trecere ilegală a frontierei pe Zhilin, care lucrase în comunicaţii la o unitate de securitate din Siberia şi, pe lângă pedeapsa cu închisoarea, l-a deposedat de rangul său de oficial. Un angajat al tribunalului Barnaul, contactat prin telefon, a confirmat că Zhilin a fost condamnat, dar a refuzat să ofere alte informaţii. Sute de mii de ruşi au fugit din ţara lor ca urmare a mobilizării de anul trecut şi mulţi dintre ei s-au mutat în Kazahstan, care împarte cea mai lungă şi mai continuă graniţă terestră cu Rusia. Dar, spre deosebire de ei, Jilin a avut acces la informaţii considerate secrete datorită slujbei sale la agenţia de securitate a preşedintelui Vladimir Putin, iar Moscova era nerăbdătoare să-l recupereze, a declarat familia sa pentru Reuters anul trecut.

UPDATE 11:20 Kiev: Cinci drone în Krivoi Rog, una a fost doborâtă, fără victime

În timpul nopţii, forţele ruse au lovit zona Krivoi Rog, în regiunea Dnipropetrovsk, lansând cinci drone, dintre care una a fost doborâtă. Acest lucru a fost raportat de autorităţile militare ucrainene locale. „Soldaţii comandamentului aerian „Est” au doborât un „Shahed”. Cinci UAV au lovit o ţintă”, a scris Serhi Lisak, şeful administraţiei militare regionale din Dnipropetrovsk, pe Telegram, citat de Ukrinform. Nu au fost raportate victime până acum. Urmările atacului sunt investigate.

UPDATE 11:00 Ucraina: von der Leyen, măsurile de evitare a sancţiunilor sunt pe cale

„Au fost deja luate multe măsuri” împotriva evitării sancţiunilor, „dar nu este suficient: aşadar, în cel de-al 11-lea pachet de sancţiuni ne vom ocupa, de asemenea, şi mai presus de toate, de problema evitării şi de modul în care o putem combate”, a afirmat preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în conferinţa de presă de la finalul Consiliului European.

UPDATE 10:20 Konstantinovka, atacată de ruşi cu S300, sunt 3 morţi

Trei persoane au fost ucise şi două au fost rănite în urma unui atac rusesc asupra oraşului Konstantinovka din regiunea Doneţk. Acest lucru a fost raportat de Procuratura Generală a Ucrainei. Procuratura a precizat că trei femei care au ajuns în oraşul din Bahmut, Chasova Yar, şi satul Opytnoe au murit sub dărâmături. În jurul orei 1 dimineaţa, conform investigaţiilor, trupele ruse au bombardat oraşul cu un sistem de rachete antiaeriene S-300. Una dintre rachete a lovit o clădire, alta a căzut lângă ea. Obuzuri masive cu diferite tipuri de arme şi pe teritoriul Bilopol, Vorozhbianska, Richkivska şi Mikolaiv din regiunea Sumi.

UPDATE 10:00 Medvedev: este mai probabil să se prăbuşească SUA decât Rusia

Condiţiile pentru prăbuşirea Statelor Unite ale Americii sunt mult mai mari decât cele ale Rusiei, a declarat vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, Dmitri Medvedev, într-un lung interviu acordat mass-mediei ruse, inclusiv RIA Novosti. În timpul interviului, Medvedev a fost rugat să comenteze declaraţiile experţilor intervievaţi de Consiliul Atlantic conform cărora, din cauza sancţiunilor, a creşterii preţurilor la energie şi a războiului împotriva Ucrainei, Rusia este de aşteptat să se prăbuşească până în 2033. „Pentru a fi complet sincer, cred că premisele prăbuşirii Statelor Unite ale Americii sunt mult mai mari. Mai ales în lumina a ceea ce se întâmplă acum”.

UPDATE 09:00 Moscova: ucrainenii folosesc din ce în ce mai mult avioanele militare în Lugansk

Ofiţerii de observaţie aeriană militară ruşi au sesizat o utilizare din ce în ce mai mare a avioanelor militare de către forţele ucrainene în zona Kupiansk, Lugansk, Donbas: scrie Tass, citând o sursă militară locală pro-rusă. „Posturile noastre de observare a apărării aeriene au raportat un număr tot mai mare de zboruri militare de luptă inamice”, a declarat Andrei Marochko, un ofiţer de miliţie în retragere al autoproclamatei Republici Populare Lugansk, pentru agenţia de presă rusă, care vorbeşte despre Sukhoi Su-24 şi Su-27, precum şi de Mig-29, toate de fabricaţie sovietică.

UPDATE 08:50 Comandantul Forţelor Terestre ale Ucrainei: în curând, contraofensiva noastră

Comandantul forţelor terestre ale Ucrainei, Oleksandr Sirski, a declarat că forţele sale vor începe în curând o contraofensivă după ce au rezistat campaniei brutale de iarnă a Rusiei. El a spus că mercenarii ruşi Wagner „îşi pierd multă putere şi se epuizează. Foarte curând, vom profita de această oportunitate, aşa cum am făcut în trecut lângă Kiev, Harkov, Balaklia şi Kupiansk”, a spus el, enumerând contraofensivele ucrainene de anul trecut care au recuperat zone mari de teritoriu. Într-un sat controlat de ucraineni la vest de Soledar, la periferia nordică a oraşului Bahmut, intensitatea bombardamentelor ruseşti a scăzut considerabil faţă de două zile înainte.

UPDATE 08:30 Ruşii atacă 4 comunităţi din regiunea Sumi

Trupele ruse au bombardat patru comunităţi din regiunea Sumi (Novoslobidske, Bilopillia, Velika Pisarivka şi Hlukhiv). Acest lucru a fost raportat de Kyiv Independent, citând administraţia regională a regiunii Sumi. Nu au fost raportate victime sau pagube. Sumi, care se învecinează cu Rusia în nord-est, a fost bombardată zilnic de ruşi de când armata ucraineană a eliberat-o în aprilie 2022.

UPDATE 08:00 Von der Leyen: aduceţi acasă copiii deportaţi

„Răpirea copiilor ucraineni este o amintire îngrozitoare a celor mai întunecate momente din istorie”, precum şi „o crimă de război” şi „din 16.200 de copii deportaţi, doar 300 au revenit”, a afirmat preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în conferinţa de presă de la finalul primei zile a Consiliului European. „În parteneriat cu ucrainenii, prim-ministrul Morawiecki şi cu mine am lansat o iniţiativă de a aduce înapoi aceşti copii aduşi în Rusia” şi „vom organiza o conferinţă pentru a creşte presiunea internaţională” pe această problemă, a adăugat el.

UPDATE 4:50 - ISW: Prigojin a atenuat retorica agresivă la adresa Ministerului rus al Apărării, probabil de teama de a-şi pierde forţa mercenară în Bahmut

Finanţatorul Grupului Wagner, Yevgeny Prigozhin, a susţinut într-un interviu din 23 martie că Ucraina are 200.000 de rezerve concentrate pe atacuri de-a lungul întregii linii frontale de est, în regiunea Belgorod şi în Bakhmut.

UPDATE 2:16 -Forţele ruse atacă patru  comunităţi din regiunea Sumi

Trupele ruse au bombardat patru comunităţi din regiunea Sumi, pe 23 martie, a raportat Administraţia Regională a Regiunii Sumi. Nu au fost raportate victime.

Ucraina a interceptat două rachete de croazieră ruseşti lansate spre Odesa

Oficialii ucraineni au declarat că apărarea aeriană a interceptat două rachete de croazieră lansate spre regiunea Odesa.

Comandamentul aerian de sud al Ucrainei a declarat joi seara că "forţele de apărare aeriană au doborât două rachete ghidate aer-sol Kh-59 trase de avioane de vânătoare ruseşti Su-35 din Marea Neagră în regiunea Odesa".

Este pentru a doua oară în această săptămână când rachete Kh-59 au fost lansate spre regiunea Odesa.

Zelenski spune că victoria este posibilă în acest an, dar avertizează aliaţii

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a avut o viziune optimistă asupra sfârşitului războiului pentru aliaţii săi europeni, dar a avertizat în acelaşi timp asupra unor domenii care, în opinia sa, trebuie îmbunătăţite.

El a spus că "dacă eforturile noastre comune se vor concentra cu hotărâre asupra victoriei Ucrainei, victoria va fi obţinută încă din acest an".

"Nimeni nu ştie cu siguranţă cât va dura războiul şi care bătălii ne vor aduce succesul mai repede şi care dintre ele vor necesita mai mult efort. Dar ceea ce este clar este că, dacă nu vor exista întârzieri sau stagnări în cooperarea noastră, că dacă eforturile noastre comune se vor concentra în mod hotărât asupra victoriei Ucrainei, victoria va fi obţinută deja în acest an", a declarat Zelenski la o reuniune a Consiliului European, informează CNN.

Preşedintele ucrainean a declarat că apreciază sprijinul european pentru activitatea Curţii Penale Internaţionale şi eforturile de a lansa un sistem de compensare care ar folosi miliarde de dolari din activele ruseşti confiscate pentru a reabilita Ucraina.

Zelenski şi-a încheiat discursul avertizând că "dacă Europa ezită, răul ar putea avea timp să se regrupeze şi să se pregătească pentru ani de război".

Vremea mai caldă e potrivită pentru ca ruşii să înceapă să ruleze echipamente grele, spune şeful Wagner

Încălzirea vremii creează condiţiile ideale pentru ca Rusia să înceapă să ruleze echipamente militare grele prin Ucraina, a declarat Evgheni Prigojin, şeful grupului militar privat rus Wagner.

"Vine primăvara. Solul se usucă", a declarat Prigojin, ceea ce înseamnă că "totul este pregătit pentru ca noi să începem să rostogolim echipamente grele prin câmpuri".

Prigojin a recunoscut într-un interviu că Ucraina a primit, de asemenea, o cantitate mare de sprijin din partea ţărilor NATO, inclusiv echipamente militare, vehicule blindate şi tancuri Leopard, precum şi aproximativ 200.000 de rezerve instruite.

Oficialii de la Kiev au avertizat de mult timp cu privire la o ofensivă de primăvară, pe fondul intensificării atacurilor militare din partea Kremlinului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici