Războiul din Ucraina, ziua 440. Un jurnalist francez a fost ucis de rachetele ruseşti / Dispută Ucraina-UE pe tema cerealelor/ SUA anunţă un nou pachet de ajutor financiar şi militar pentru Ucraina/ Putin le transmite soldaţilor ruşi că "întreaga ţară se roagă pentru ei”

  • Rusia lansează rachete şi drone kamikaze asupra oraşelor la Kiev şi Odesa
  • Moscova blochează acordurile pentru exportul cerealelor
  • Ruşii au început mobilizarea forţată în Mariupol
  • SUA anunţă un nou pachet de 1,2 miliarde de dolari pentru Ucraina
  • Zelenski este furios pe Uniunea Europeană
  • Un jurnalist francez a fost ucis de rachetele ruseşti
2559 afișări
Imaginea articolului Războiul din Ucraina, ziua 440. Un jurnalist francez a fost ucis de rachetele ruseşti / Dispută Ucraina-UE pe tema cerealelor/ SUA anunţă un nou pachet de ajutor financiar şi militar pentru Ucraina/ Putin le transmite soldaţilor ruşi că "întreaga ţară se roagă pentru ei”

 

UPDATE 21:29 - Jurnalist francez ucis de rachetele ruseşti

Arman Soldin, jurnalist video pentru Agence France-Presse, a fost ucis când Rusia a lansat rachete Grad la Chasiv Yar pe 9 mai, a informat agenţia de presă.

UPDATE 20:26 - Forţele ruse bombardează Chasiv Yar, ucigând o persoană

Forţele ruse au bombardat oraşul Chasiv Yar din regiunea Doneţk pe 9 mai, ucigând un bărbat, a informat Kyiv Independent

 

 

UPDATE 19:00 - Annalena Baerbock: China să garanteze că nu va ajuta Rusia să ocolească sancţiunile UE

Germania vrea ca Beijingul să promită că nu va ajuta Rusia să ocolească sancţiunile europene.

China avertizează Berlinul şi Europa cu privire la întreruperea relaţiilor economice.

Şefii diplomaţi ai celor două ţări s-au întâlnit marţi la Berlin.

UPDATE 18:00 SUA anunţă un nou pachet de 1,2 miliarde de dolari pentru Ucraina

SUA anunţă un pachet de ajutor de 1,2 miliarde de dolari pentru Ucraina, potrivit unui oficial american, în timp ce contraofensiva Ucrainei împotriva forţelor ruse se profilează.

 

UPDATE 17:00 - Se accentuează ruptura dintre mercenarii Wagner şi armata rusă

Prigojin, avertisment către Putin: poporul va fi furios dacă războiul va fi pierdut.

Şeful Wagner, Evgheni Prigojin, a pus la îndoială capacitatea statului rus de a proteja ţara de o contraofensivă ucraineană, pe fondul escaladării disensiunilor dintre grupul privat de mercenari şi Ministerul Apărării.

 

UPDATE 16:00 - Zelenski este furios pe Uniunea Europeană  

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a criticat marţi „măsurile protecţioniste” din ţările vecine care limitează importurile de cereale ucrainene, declarând că acestea sunt „absolut inacceptabile”.

 

UPDATE 15:00 Ucraina plănuieşte "cu grijă" o contraofensivă împotriva Rusiei. Denys Shmyhal: Operaţiunea va fi lansată atunci când va fi momentul

Ucraina plănuieşte o contraofensivă "foarte importantă" împotriva forţelor ruseşti care trebuie să "demonstreze succesul", a declarat premierul ţării.

Denys Shmyhal a declarat pentru Sky News că operaţiunea va fi lansată atunci când va fi momentul potrivit.

UPDATE 14:30 Volodimir Zelenski a declarat că a discutat despre integrarea europeană, probleme de apărare şi sancţiuni împotriva Rusiei în cadrul unei întâlniri cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, la Kiev.

El a spus că se aşteaptă ca UE să aprobe în curând mai multe sancţiuni împotriva Rusiei.

UPDATE 14:00 Secretarul general al ONU: Nu există nicio perspectivă de pace între Rusia şi Ucraina, deoarece "ambele părţi sunt convinse că pot câştiga"

Secretarul general al ONU, António Guterres, a declarat că în prezent nu există nicio perspectivă de pace între Rusia şi Ucraina, deoarece "ambele părţi sunt convinse că pot câştiga".

Într-un interviu acordat marţi cotidianului spaniol El País, Guterres s-a arătat pesimist în ceea ce priveşte capacitatea UE şi a ONU de a negocia un final al conflictului declanşat de invazia Rusiei de anul trecut.

UPDATE 13:00 Putin le transmite soldaţilor ruşi că "întreaga ţară se roagă pentru ei”

Vladimir Putin le-a spus soldaţilor ruşi care luptă în Ucraina că "întreaga ţară se roagă pentru ei", folosindu-se de discursul său de Ziua Victoriei pentru a-şi apăra invazia în Ucraina.
 
Vorbind la cea de-a 78-a celebrare anuală a înfrângerii Germaniei naziste, preşedintele rus a trasat paralele istorice între cel de-al doilea război mondial şi luptele din Ucraina

UPDATE 12:00 Discursul lui Vladimir Putin la parada de Ziua Victoriei de la Moscova: Rusia doreşte să vadă un viitor paşnic

Vladimir Putin şi-a început în această dimineaţă discursul în cadrul festivităţilor de Ziua Victoriei din Rusia, la Moscova.

Vladimir Putin a declarat că un "război adevărat" este purtat din nou împotriva Rusiei, invocând victoria Uniunii Sovietice în cel de-al doilea război mondial pentru a spune că Occidentul încearcă să îi distrugă ţara.

UPDATE 11:00 Liderii naţiunilor din G7 trebuie să condamne orice ameninţare cu utilizarea armelor nucleare şi să promită "acţiuni decisive" împotriva unei astfel de acţiuni atunci când vor organiza un summit săptămâna viitoare în oraşul Hiroshima, a declarat trimisul Ucrainei în Japonia.

Tensiunea nucleară a crescut de la începutul conflictului cu Ucraina, deoarece Vladimir Putin a avertizat în repetate rânduri că Rusia este pregătită să îşi folosească arsenalul nuclear, dacă este necesar, pentru a-şi apăra "integritatea teritorială".

UPDATE 10:00 Liderul nord-coreean Kim Jong-un a declarat că Rusia "va învinge" în lupta sa împotriva a ceea ce el a descris drept "imperialişti", a declarat marţi agenţia de presă de stat KCNA, în remarci considerate a fi îndreptate către Ucraina şi susţinătorii săi occidentali, precum Statele Unite.

Coreea de Nord a creat legături mai strânse cu Kremlinul şi a susţinut Moscova după ce aceasta a invadat Ucraina anul trecut, inclusiv după ce a proclamat ulterior că a anexat părţi din Ucraina, lucru pe care majoritatea membrilor ONU l-au condamnat ca fiind ilegal.

UPDATE 09:00 Von der Leyen soseşte la Kiev

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a sosit la Kiev, unde se va întâlni cu Zelenski.
 
Ucraina va sărbători "Ziua Europei" alături de ţările din Uniunea Europeană la care speră să adere.

UPDATE 08:00 Serhiy Popko, şeful administraţiei militare a oraşului Kiev, a declarat că, potrivit informaţiilor preliminare, nu au existat victime în atacul care a fost efectuat cu rachete de croazieră din regiunea Mării Caspice.

Resturi căzute au căzut peste o casă din cartierul Holosiivskyi, în sud-vestul Kievului, a declarat primarul Kievului, Vitalii Klitschko, pe canalul său de mesagerie Telegram, adăugând că nu au existat victime sau pagube mari.

UPDATE 07:00 25 de rachete au fost lansate peste noapte în Ucraina

Forţele armate ucrainene tocmai au anunţat în actualizarea lor că 25 de rachete au fost lansate de Rusia în Ucraina în cursul nopţii, iar 23 dintre acestea au fost doborâte.

UPDATE 05:45 ONU: Cel puţin 23.606 de victime civile în Ucraina de la începutul invaziei

Potrivit agenţiei Naţiunilor Unite pentru drepturile omului, războiul Rusiei împotriva Ucrainei a ucis cel puţin 8.791 de civili şi a rănit cel puţin 14.815 din 24 februarie 2022 până în 9 mai 2023.

UPDATE 04:00 Statele Unite pregătesc un nou pachet de asistenţă de securitate pe termen lung pentru Ucraina.

SUA ar trebui să anunţe un nou pachet de ajutor militar în valoare de 1,2 miliarde de dolari pentru Ucraina pe 9 mai. Pachetul de ajutor este conceput pentru a răspunde nevoilor de securitate pe termen lung ale Ucrainei, inclusiv pentru a ajuta Ucraina să se protejeze de atacurile ruseşti cu rachete şi drone.

UPDATE 03:00 Bilanţ atacuri

Atacurile ruseşti de peste noapte date asupra regiunilor Kiev, Odesa şi Herson au rănit în total 18 persoane.

UPDATE 02:00 Jurnaliştii ucraineni câştigă Pulitzer pentru munca de teren depusă în Mariupol

Jurnaliştii ucraineni Mstyslav Chernov, Evgeniy Maloletka şi Vasilisa Stepanenko au câştigat Premiul Pulitzer pentru reportajele efectuate în timpul asedierii oraşului Mariupol de către ruşi.

UPDATE 01:00 Sondaj controversat în Ucraina

Un sondaj publicat de Fundaţia pentru Iniţiative Democratice arată că peste 67% dintre ucraineni susţin că războiul cu Rusia se poate termina doar după victoria Ucrainei. Peste 5% dintre cei întrebaţi spun că orice compromis este acceptabil atâta timp cât pune capăt războiului. De cealaltă parte, 82% susţin că Putin este noul Hitler.

UPDATE 00:30 Dronele fac noi victime în capitala Kiev

Apărarea aeriană a doborât toate cele 35 de drone Shakhed de fabricaţie iraniană lansate de forţele ruse împotriva Oblastului Kiev, a raportat un Comandament al Forţelor Aeriene.

Cu toate acestea, dronele doborâte reprezintă un pericol deosebit de grav pentru oamenii aflaţi la sol, deoarece pot cauza răni sau decese.

Cel puţin cinci persoane au fost rănite într-un atac cu dronă rusă în capitala Kiev, când epavele dronei au căzut în cartierele centrale şi vestice, a informat primarul Vitalii Klitschko.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici