Se accentuează ruptura dintre mercenarii Wagner şi armata rusă. Prigojin, avertisment către Putin: poporul va fi furios dacă războiul va fi pierdut

Şeful Wagner, Evgheni Prigojin, a pus la îndoială capacitatea statului rus de a proteja ţara de o contraofensivă ucraineană, pe fondul escaladării disensiunilor dintre grupul privat de mercenari şi Ministerul Apărării.

723 afișări
Imaginea articolului Se accentuează ruptura dintre mercenarii Wagner şi armata rusă. Prigojin, avertisment către Putin: poporul va fi furios dacă războiul va fi pierdut

Se accentuează ruptura dintre mercenarii Wagner şi armata rusă. Prigojin, avertisment către Putin: poporul va fi furios dacă războiul va fi pierdut

Statul rus este "incapabil să apere ţara", a declarat Prigojin într-un videoclip postat pe Telegram, adăugând că generalii ruşi încearcă să îl "înşele" pe Putin.

"Astăzi, una dintre unităţile Ministerului Apărării a fugit de pe unul dintre flancurile noastre... expunând frontul", a declarat şeful Wagner, susţinând că evenimentul ar trebui recunoscut ca fiind "trădare împotriva patriei".

În cel mai recent episod al unei dispute continue cu liderii militari de la Moscova, inclusiv cu ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, şi cu şeful Statului Major General al Forţelor Armate Ruse, Valeri Gherasimov, Prigojin a repetat, de asemenea, o promisiune de a retrage trupele Wagner de pe câmpul de luptă dacă nu vor primi suficientă muniţie de la Moscova, informează POLITICO.

"Acest lucru este foarte rău. Dacă va continua aşa, nu vom mai putea lupta", a declarat Prigojin.

"Dacă toate sarcinile sunt îndeplinite în aşa fel încât să îl înşele pe comandantul-şef [Putin], atunci fie el vă va rupe fundul, fie o va face poporul rus, care se va înfuria dacă războiul va fi pierdut", a adăugat el.

Rusia a suferit pierderi grele în Bahmut, un câmp de luptă cheie care a cunoscut unele dintre cele mai aprige lupte de la începutul războiului din Ucraina şi unde forţele Wagner au o prezenţă semnificativă.

Comentariile de marţi ale lui Prigojin au avut loc în contextul în care Rusia sărbătoreşte anual Ziua Victoriei din al Doilea Război Mondial, inclusiv o paradă militară în Piaţa Roşie din Moscova.

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat în discursul său că un "război real a fost declanşat din nou" împotriva Rusiei şi că elitele occidentale "seamănă ură, rusofobie şi naţionalism agresiv" împotriva Moscovei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici