SUA urmează să anunţe un nou pachet de 1,2 miliarde de dolari pentru Ucraina

SUA urmează să anunţe un pachet de ajutor de 1,2 miliarde de dolari pentru Ucraina, potrivit unui oficial american, în timp ce contraofensiva Ucrainei împotriva forţelor ruse se profilează.

267 afișări
Imaginea articolului SUA urmează să anunţe un nou pachet de 1,2 miliarde de dolari pentru Ucraina

US Army

Pachetul va include drone, muniţie de artilerie şi rachete de apărare aeriană, a spus oficialul, precum şi alte capacităţi.

Pachetul, raportat pentru prima dată de  Associated Press, va intra sub Iniţiativa Ucrainei de Asistenţă în Securitate, ceea ce înseamnă că va fi contractat şi achiziţionat de la producători, în loc să fie scos direct din stocurile Departamentului de Apărare.

În loc să furnizeze Ucrainei armele de care are nevoie în prezent, pachetele USAI sunt menite să creeze o aprovizionare pe termen mediu şi lung pentru Ucraina.

Odată cu anunţul noului pachet, SUA au livrat în total 37,6 miliarde de dolari în ajutorarea militară a Ucrainei de la începutul administraţiei Biden, inclusiv 36,9 miliarde de dolari de la începutul războiului în februarie 2022.

Chiar şi după începerea contraofensivei ucrainene, SUA vor continua să trimită ajutor militar Ucrainei, potrivit unui oficial militar american, atât pentru a susţine forţa militară a Ucrainei împotriva trupelor ruseşti înfipte, cât şi pentru a furniza echipamente noi, transmite CNN

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici