Războiul din Ucraina, ziua 125 / O ţară donează încă 70 de milioane de euro / Statele occidentale susţin apărarea Ucrainei / Ruşii bombardează fără încetare / Zelenski, despre atacul asupra centrului comercial din Kremenciuk în care au murit 20 de persoane: Terorism neruşinat / Putin îi sancţionează familia lui Biden

  • O rachetă rusă a lovit un centru comercial aglomerat din oraşul ucrainean Kremenciuk
  • Cel puţin 11 persoane au fost ucise şi alte 50 rănite
  • Obuzele ruseşti trase asupra oraşului Harkov din au ucis patru persoane şi au rănit alte 19
  • Oraşul Lysychansk suferă daune „catastrofale” din cauza bombardamentelor
15598 afișări
Imaginea articolului Războiul din Ucraina, ziua 125 / O ţară donează încă 70 de milioane de euro / Statele occidentale susţin apărarea Ucrainei / Ruşii bombardează fără încetare / Zelenski, despre atacul asupra centrului comercial din Kremenciuk în care au murit 20 de persoane: Terorism neruşinat / Putin îi sancţionează familia lui Biden

Războiul din Ucraina, ziua 125 / Statele occidentale susţin apărarea Ucrainei / Ruşii bombardează oraşele ucrainene Zelenski, despre atacul asupra centrului comercial din Kremenciuk: E terorism

UPDATE 23:00 

Noi explozii sunt raportate în regiunea Nikolaev şi Odesa. O alertă aeriană a fost declarată în ambele regiuni.

UPDATE 22:00 Turcia este de acord să susţină aderarea Finlandei şi Suediei la NATO

Preşedintele finlandez Sauli Niinisto a declarat marţi că Turcia a fost de acord să sprijine aderarea comună a Finlandei şi Suediei la NATO, în prima zi a summitului alianţei care are loc în capitala spaniolă Madrid, relatează Reuters.

UPDATE 17:50 Ţara care îi sare în ajutor Ucrainei. Donează încă 70 de milioane de euro

UPDATE 17:00 În regiunea Doneţk, ruşii au ucis doi civili, 13 oameni sunt răniţi

UPDATE 16:00 În Nikolaiev a fost semnalată o explozie 

UPDATE 15:00 Bilanţul atacului de la Kremenciuk a crescut la peste 20 de morţi, 59 de răniţi şi 40 de dispăruţi

Numărul morţilor din atacul cu rachetă de ieri după-amiază împotriva centrului comercial din Kremenchuk, în regiunea Poltava, creşte: „Ştim deja peste 20 de morţi şi 59 de răniţi, dintre care 25 internaţi”, pe lângă 40 dispăruţi. Acest lucru a fost anunţat într-un briefing de către Kyrylo Timoşenko, şeful adjunct al Oficiului Prezidenţial. Kremenchuk nu este singurul atac asupra civililor din Ucraina din ultimele ore.

UPDATE 14:00 Kremlin face pace doar dacă naţionaliştii ucraineni se predau

Războiul din Ucraina se poate termina „înainte de sfârşitul zilei de astăzi” dacă Kievul ordonă „unităţilor naţionaliste să depună armele”. Aşa că purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, după ce ieri Zelensky a cerut încetarea ostilităţilor până la sfârşitul acestui an. Tass o raportează. Ministerul rus al Apărării continuă să lucreze la planuri de întărire a graniţelor de vest din cauza ştirilor despre „noi pericole” din partea NATO. Înaintarea Alianţei către graniţele ruse „se desfăşoară de două decenii şi continuă, iar Moscova este conştientă de acest lucru”, a adăugat Peskov.

UPDATE 13:30 G7: Moscova responsabilă pentru criza alimentară dramatică

„Războiul de agresiune al Rusiei în Ucraina, inclusiv blocarea rutelor ucrainene de export de cereale, agravează dramatic criza alimentară. A declanşat perturbări în producţia agricolă, lanţurile de aprovizionare şi comerţul, care au condus preţurile mondiale la alimente şi îngrăşăminte la niveluri fără precedent pentru care Rusia poartă o responsabilitate enormă.” Aceasta este ceea ce se precizează în declaraţia finală a G7 privind siguranţa alimentară.

UPDATE 13:00 Familia lui Biden, sancţionată de Rusia

UPDATE 12:30 Putin îi garantează lui Bolsonaro aprovizionarea neîntreruptă cu îngrăşăminte

Preşedintele rus Putin l-a asigurat pe omologul său brazilian, Bolsonaro, că Rusia se angajează să garanteze Braziliei aprovizionarea neîntreruptă cu îngrăşăminte ruseşti, a anunţat Kremlinul într-o declaraţie în care a relatat despre conversaţia dintre cei doi lideri. Rusia, a anunţat Kremlinul, se angajează „să-şi îndeplinească angajamentul de a asigura aprovizionarea neîntreruptă cu îngrăşăminte ruseşti fermierilor brazilieni”. Preşedintele brazilian s-a limitat să explice că a vorbit telefonic cu preşedintele Federaţiei Ruse, cu care a discutat despre „securitatea alimentară” şi „incertitudinile energetice”.

UPDATE 12:00 Alte declaraţii războinice venite din partea lui Medvedev

UPDATE 11:00 Kiev: 35.250 de soldaţi ruşi ucişi, 1.567 de tancuri distruse

Pierderile din rândurile ruse de la ziua atacului Moscovei asupra Ucrainei din 24 februarie s-ar ridica la 35.250. Despre acest lucru a anunţat buletinul zilnic al Statului Major al Forţelor Armate Ucrainene, tocmai lansat pe Facebook, care raportează cifre care nu pot fi verificate independent. Potrivit raportului armatei ucrainene, până în prezent pierderile ruseşti ar fi de aproximativ 35.250 de oameni, 1.567 de tancuri, 3.704 de vehicule blindate, 778 de sisteme de artilerie, 243 de lansatoare de rachete multiple, 102 de sisteme de apărare antiaeriană. Potrivit buletinului, care precizează că datele sunt în curs de actualizare, forţele ruse au pierdut şi 217 avioane, 185 elicoptere, 2589 maşini, 14 unităţi navale şi 636 drone.

UPDATE 10:30 18 morţi după atacul rusesc de la mall

UPDATE 10:00 Scholz: relaţiile cu Rusia nu vor mai fi la fel cum erau înainte

Relaţiile cu Rusia „nu vor mai putea reveni la felul în care erau înainte”, a afirmat cancelarul german Olaf Scholz, citat de CNN, în conferinţa de presă de la G7 în desfăşurare în Bavaria. Războiul „aduce schimbări pe termen lung care vor modela relaţiile internaţionale pentru o perioadă foarte, foarte lungă în relaţiile noastre cu Moscova nu ne vom putea întoarce la vremea de dinaintea invaziei ruse a Ucrainei”, a spus cancelarul neamţ.

UPDATE 09:30 Haidai: 8 civili ucişi în timp ce luau apă în Lisichansk

8 civili au fost ucişi şi 21 au fost răniţi de lansatoarele de rachete ruseşti Uragan, în timp ce luau apă din cisterna din Lisichansk. Guvernatorul Serhii Haidai a oferit informaţia pe Telegram.

UPDATE 09:00 Biden: G7 va continua să-l lovească pe Putin

Joe Biden confirmă linia dură împotriva Moscovei: „G7 va continua să-l lovească pe Putin acolo unde îl doare cel mai mult, să-l priveze de resursele de care are nevoie pentru războiul său ilegitim din Ucraina”, a explicat preşedintele SUA. De asemenea, Biden ar putea anunţa în curând o consolidare a prezenţei militare americane în Polonia şi o serie de modificări în desfăşurarea de trupe în ţările baltice, în cadrul summitului liderilor NATO programat la Madrid până pe 30 iunie. Este ceea ce transmite postul „Nbc News”, citând surse informate despre fapte. Dar de la Casa Albă vine un „no comment” la indiscreţie, în timp ce aceleaşi surse au raportat că preşedintele ar putea anunţa şi desfăşurarea a două nave noi ale Marinei SUA la baza navală Rota, în Spania.

UPDATE 08:40 Putin va participa la G20 din Indonezia

Anunţul a fost transmis de Tass. Preşedintele rus Vladimir Putin va participa la summitul G20, care este programat în Indonezia, în noiembrie. Acest lucru a fost declarat de către consilierul său pentru politică externă, Iuri Uşakov, agenţiei de ştiri ruse, potrivit căreia detaliile participării sunt încă în curs de definire.

UPDATE 08:30 Zelenski: atac terorist neruşinat la mall

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a denunţat atacul rusesc asupra centrului comercial din Kremenciuk, numindu-l „un act terorist neruşinat”. Numărul victimelor a crescut la 16.

UPDATE 08:00 Kiev: racheta trasă în centru comercial din aeronave

Ruşii au tras două rachete împotriva Kremenchuk, un oraş din regiunea centrală a oraşului Poltava, de pe malul râului Nipro. O rachetă a lovit un centru comercial aglomerat, ucigând cel puţin 13, iar cealaltă a lovit stadionul, a declarat secretarul Consiliului Ucrainean de Apărare şi Securitate Naţională, Oleksiy Danilov, citat de Ukrinform. Potrivit datelor iniţiale, a spus el, cele două rachete de croazieră Kh-22 au fost trase dintr-o aeronavă, al cărei tip nu a fost încă determinat.

Numărul persoanelor ucise în atacul cu rachete asupra centrului comercial aglomerat Amstor din Kremenchuk din regiunea Poltava a crescut la 13. Guvernatorul regiunii, Dmytro Lunin, scrie pe Telegram, adăugând că, din păcate, „este prea devreme să vorbim despre numărul definitiv de victime”.

UPDATE 04:00

Rusia loveşte Ucraina cu rachete în valoare de 200 de milioane de dolari.

Rusia a lansat între 60 şi 80 de rachete cu rază lungă de acţiune pe 25-26 iunie.

UPDATE 03:00

Ocupanţii ruşi bombardează masiv oraşul Lysychansk. Opt persoane au fost ucise şi alte 21 au fost rănite.

UPDATE 02:20 În regiunea Doneţk, poliţiştii ucraineni au evacuat populaţia

Salvatorii au evacuat 16 persoane din zona ostilităţilor active. Evacuaţii au fost asistaţi la gara din Pokrovsk. În total, din 24 februarie, salvatorii regiunii Doneţk au evacuat peste 9.300 de persoane din aşezările din regiunile Doneţk şi Lugansk.

UPDATE 01:15 

În ultimele 24 de ore, în Lysychansk, două biserici au fost distruse, clădiri de apartamente au fost incendiate şi pe unele străzi, gospodăriile au fost rase de pe faţa pământului.

UPDATE 00:10 Zelenski le-a cerut liderilor G7 sisteme de apărare aeriană şi sancţiuni mai dure împotriva Rusiei

„Ucraina se simte sprijinită de ţările G7. Suntem recunoscători pentru asistenţa financiară şi de apărare acordată ţării noastre în lupta împotriva invaziei ruseşti. Poziţia ţărilor G7 privind sancţiunile este, de asemenea, importantă pentru noi”, a declarat preşedintele ucrainean Voldomir Zelenski.

Rezumatul zilei

  • Regiunea Odessa a fost lovită de rachete.
  • Rusia se află în incapacitate de plată  a datoriei sale externe pentru prima dată din 1918.
  • Ucraina a suspendat tratatele internaţionale privind cooperarea cu Rusia în domeniul securităţii nucleare.
  • Probabilitatea ca Belarus să se alăture războiului este de 50/50. Putin va face orice pentru a-i determina să facă acest lucru.
  • Bombardamentul de la Harkov s-a soldat cu 31 de răniţi şi cinci morţi. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici