Războiul din Ucraina, ziua 564. Militarii ucraineni avansează în regiunea Doneţk şi în sudul ţării / Superioritatea aeriană a Rusiei încetineşte contraofensiva ucraineană / Şeful spionajului ucrainean: "În frig, umezeală şi noroi, este mai dificil să lupţi, dar luptele vor continua"

  • Militarii ucraineni avansează în regiunea Doneţk şi în sudul ţării
  • Contraofensiva Ucrainei va continua şi după debutul vremii reci
  • Zelenski din Ucraina şi Netanyahu din Israel discută despre sprijinul israelian pentru Kiev
  • Noi victorii pentru Kiev: steagul ucrainean arborat în două aşezări din regiunea Harkov, lângă graniţa cu Rusia
5316 afișări
Imaginea articolului Războiul din Ucraina, ziua 564. Militarii ucraineni avansează în regiunea Doneţk şi în sudul ţării / Superioritatea aeriană a Rusiei încetineşte contraofensiva ucraineană / Şeful spionajului ucrainean: "În frig, umezeală şi noroi, este mai dificil să lupţi, dar luptele vor continua"

Sursa foto: MediafaxFoto

UPDATE Militarii ucraineni avansează în regiunea Doneţk şi în sudul ţării

Forţele armate ucrainene au obţinut câştiguri în diferite părţi din regiunea Doneţk, punctul central al invaziei Rusiei în această ţară, care durează de 18 luni, şi în sud, au declarat duminică oficiali.

Trupele ucrainene din apropierea oraşului Avdiivka, aflat pe linia frontului, au profitat de faptul că forţele ruseşti s-au concentrat pe un sector pentru a avansa şi a captura o parte din satul Opytne, la sud de oraş, a declarat şeful administraţiei militare locale.

"În opinia mea, acest lucru este foarte semnificativ", a declarat Vitaliy Barabash la televiziunea naţională. "Ca să fiu sincer, inamicul a neglijat puţin această direcţie sudică".

UPDATE Biden, aproape de o decizie privind trimiterea de rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina

Joe Biden este aproape de a lua o decizie în ceea ce priveşte trimiterea de rachete cu rază lungă de acţiune Kievului, ceea ce ar putea deschide un alt capitol în sprijinul militar al SUA pentru Ucraina la mai bine de un an şi jumătate de la invazia Rusiei, informează Financial Times.

UPDATE Contraofensiva Ucrainei va continua şi după debutul vremii reci

Ucraina a lansat în această vară o contraofensivă ce a înregistrat progrese în ultimele săptămâni, dar a fost complicată de câmpuri minate şi poziţiile ruseşti puternic fortificate.

"În frig, umezeală şi noroi, este mai dificil să lupţi, dar luptele vor continua. Contraofensiva va continua", a declarat Budanov.

Comentariile, făcute la o conferinţă la Kiev găzduită de Fundaţia Victor Pinchuk, oferă cel mai puternic indiciu de până acum că Ucraina nu intenţionează să îşi oprească ofensiva atunci când vremea se va schimba în cursul acestui an, relatează Reuters.

UPDATE Kievul atacat în acestă dimineaţă. Rusia a lansat un atac cu drone ce a durat două ore

Rusia a lansat un atac aerian asupra Kievului duminică dimineaţa, exploziile au răsunat în capitala ucraineană timp de aproape două ore, iar resturi de drone au căzut pe mai multe cartiere centrale ale oraşului, au declarat oficialii ucraineni.

UPDATE  Trudeau: Putin nu va redesena harta după bunul plac

Premierul canadian Justin Trudeau a emis o declaraţie ca răspuns la „alegerile simulate” organizate de Rusia în regiunile ocupate din Ucraina.

UPDATE  Kievul este lovit de dronele ruseşti

Resturi de drone au căzut după ce au fost interceptate de apărarea antiaeriană în cel puţin patru zone ale oraşului, inclusiv districtele Shevchenkivskyi, Podilskyi şi Sviatoshynskyi, a informat primarul Kievului Vitali Klitschko la primele ore ale zilei de 10 septembrie. O persoană a fost rănită în districtul Podilskyi. 

UPDATE  Statul Major: Soldaţii ucraineni obţin câştiguri lângă Robotyne, Klishchiivka

Forţele armate ale Ucrainei au înregistrat câştiguri la sud de Klişchiivka în regiunea Doneţk şi la sud de Robotyne în regiunea Zaporojie, a informat Statul Major al Forţelor Armate ucrainene.

UPDATE  Atac de artilerie rus în Cernihiv

Obuzele ruseşti au rănit un bărbat în vârstă de 68 de ani în satul Kostobobriv, din regiunea Cernihiv, a informat procuratura regională.

UPDATE  Oficial rus: 3 drone doborâte deasupra Crimeei

Serghei Aksyonov, şeful guvernului de ocupaţie ilegală rusă din Crimeea ucraineană, a susţinut că apărarea aeriană a distrus trei drone deasupra peninsulei Crimeea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici