Contraofensiva Ucrainei va continua şi după debutul vremii reci. Şeful spionajului ucrainean: "În frig, umezeală şi noroi, este mai dificil să lupţi, dar luptele vor continua"

Contraofensiva Ucrainei împotriva forţelor ruseşti va continua şi după debutul vremii reci şi umede de la sfârşitul acestui an, a declarat şeful serviciilor de informaţii de la Kiev, Kyrylo Budanov.

6369 afișări
Imaginea articolului Contraofensiva Ucrainei va continua şi după debutul vremii reci. Şeful spionajului ucrainean: "În frig, umezeală şi noroi, este mai dificil să lupţi, dar luptele vor continua"

Contraofensiva Ucrainei va continua şi după debutul vremii reci. Şeful spionajului ucrainean: "În frig, umezeală şi noroi, este mai dificil să lupţi, dar luptele vor continua"

Ucraina a lansat în această vară o contraofensivă ce a înregistrat progrese în ultimele săptămâni, dar a fost complicată de câmpuri minate şi poziţiile ruseşti puternic fortificate.

"În frig, umezeală şi noroi, este mai dificil să lupţi, dar luptele vor continua. Contraofensiva va continua", a declarat Budanov.

Comentariile, făcute la o conferinţă la Kiev găzduită de Fundaţia Victor Pinchuk, oferă cel mai puternic indiciu de până acum că Ucraina nu intenţionează să îşi oprească ofensiva atunci când vremea se va schimba în cursul acestui an, relatează Reuters.

Vadym Skibytskyi, un oficial din cadrul agenţiei de spionaj militar ucrainean, a declarat mai devreme sâmbătă că Rusia are în prezent 420.000 de militari în interiorul Ucrainei.

"Contraofensiva noastră se desfăşoară în mai multe direcţii", a declarat Budanov, recunoscând că progresul a fost mai lent decât şi-ar fi dorit şi descriind situaţia ca fiind dificilă.

În afară de concentraţia uriaşă de mine ruseşti, el a identificat numărul mare de drone ruseşti mici "kamikadze" ca fiind un factor cheie care a încetinit progresul Ucrainei până acum.

Rusia, care şi-a lansat invazia la scară largă a Ucrainei în februarie 2022, a declarat că contraofensiva ucraineană a eşuat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici