Războiul din Ucraina, ziua 577. Ucraina va primi mult doritele rachete avansate cu rază lungă de acţiune. Ucrainenii vor putea lovi adânc în teritoriul controlat de ruşi / Mai multe bombardamente ruse au fost raportate peste noapte

  • SUA vor trimite un număr mic de ATACMS în Ucraina
  • Biden: „Săptămâna viitoare, primele tancuri Abrams vor fi livrate în Ucraina”
  • Ruşii bombardează cu rachete şi drone localităţile din apropierea frontului
9752 afișări
Imaginea articolului Războiul din Ucraina, ziua 577. Ucraina va primi mult doritele rachete avansate cu rază lungă de acţiune. Ucrainenii vor putea lovi adânc în teritoriul controlat de ruşi / Mai multe bombardamente ruse au fost raportate peste noapte

Sursa foto: MediafaxFoto

UPDATE Lavrov respinge planul de pace din Ucraina 

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat sâmbătă că planul de pace propus de Ucraina, precum şi cele mai recente propuneri ale ONU de relansare a iniţiativei privind grânarele din Marea Neagră sunt ambele "nerealiste".

"Este complet irealizabil", a declarat Lavrov despre un proiect de pace în 10 puncte promovat de Kiev. "Nu este posibil să fie pus în aplicare. Nu este realist şi toată lumea înţelege acest lucru, dar, în acelaşi timp, ei spun că aceasta este singura bază pentru negocieri."

UPDATE Zelenski înmânează premii de stat voluntarilor polonezi

Preşedintele Volodimir Zelenski a înmânat distincţii de stat către doi voluntari polonezi în timpul unei opriri în Lublin, Polonia, pentru eforturile lor de sprijinire a Ucrainei.

"Ceea ce faceţi este o muncă semnificativă, ajutarea şi susţinerea ucrainenilor de pe front, care apără cu adevărat nu doar Ucraina, ci, din punctul meu de vedere, Europa, întreaga lume, valorile noastre comune", a declarat Zelenski.

Potrivit biroului preşedintelui, voluntarii au fost jurnalista Bianka Zalewska şi medicul Damian Duda.

UPDATE Ucraina va primi câteva rachete ATACMS 

Preşedintele american Joe Biden intenţionează să ofere Ucrainei rachete avansate cu rază lungă de acţiune pentru a ajuta Kievul în contraofensiva sa în curs, relatează presa americană.

Ucraina va primi câteva rachete ATACMS cu o rază de acţiune de până la 300 km. Acest lucru ar permite Kievului să lovească ţinte ruseşti la mare distanţă în spatele liniei frontului.

Premierul Poloniei: Zelenski nu ar trebui să-i mai insulte niciodată pe polonezi

Prim-ministrul polonez Mateusz Morawiecki a spus că preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski nu ar trebui să-l insulte niciodată pe polonezi, referindu-se la declaraţiile sale la Adunarea Generală a ONU, a informat agenţia de presă poloneză.

UPDATE Hackerii ruşi vizează anchetele privind crimele de război din Ucraina

Spionii ruşi folosesc hackeri pentru a viza sistemele informatice ale agenţiilor de aplicare a legii din Ucraina, folosite ca mijloace de a identifica şi obţine dovezi legate de presupusele crime de război ale ruşilor din timpul invaziei.

UPDATE Canada impune 63 de sancţiuni împotriva persoanelor şi entităţilor ruseşti

Premierul canadian Justin Trudeau a anunţat 63 de sancţiuni împotriva persoanelor fizice şi juridice ruse în timpul vizitei preşedintelui ucrainean Volodymyr Zelensky în Canada, a informat publicaţia de ştiri European Pravda.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici