Razii în taberele de romi, după intrarea în vigoare a decretului de repatriere

Forţele de ordine din Italia desfăşurau, vineri, razii în taberele instalate abuziv de romi de diferite naţionalităţi la periferia oraşelor sau chiar în centrul acestora, arestând zeci de persoane, după intrarea în vigoare a decretului-lege care facilitează repatrierea cetăţenilor din UE.

2 afișări
Imaginea articolului Razii în taberele de romi, după intrarea în vigoare a decretului de repatriere

Razii în taberele de romi, după intrarea în vigoare a decretului de repatriere

Moartea unei italience în urma unei agresiuni care ar fi fost comisă de un român a focalizat atenţia autorităţilor asupra taberelor improvizate din suburbiile oraşelor italiene în care trăiesc în condiţii precare mii de imigranţi, percepuţi ca o ameninţare pentru siguranţa publică.

Potrivit agenţiei AGI în ediţia online, carabinierii din comandamentul provincial Roma, unde a fost comisă agresiunea de marţi seară, în urma căreia a murit italianca Giovanna Reggiani, au descins în mai multe tabere de romi de pe malurile râului Aniene, identificând în total 150 de imigranţi şi percheziţionând 15 barăci. În urma raziei, 12 români au fost arestaţi pentru delicte care variază de la jafuri din locuinţe şi până la tâlhării.

Raziile au vizat în special cartierele Nomentana, Trionfale şi Eur, dar ele au fost extinse şi la alte zone din capitala italiană, cunoscute ca fiind populate de străini. Operaţiunile au avut drept scop verificarea statutului imigranţilor pe teritoriul italian şi prevenirea activităţilor ilicite.

La fel, barăcile din zona Porta Portese, în apropierea podului Sublicio, au fost demolate vineri, la operaţiune participând circa 40 de agenţi de poliţie sub comanda comandantului Raffaele Clemente şi în prezenţa directorului-adjunct de cabinet al primarului Romei, Luca Odevaine.

Aproximativ 20 de persoane au fost evacuate din această tabără situată pe malul drept al Tibrului şi compusă din circa 25 de barăci locuite de romi români, unguri, ruşi şi moldoveni.

În timpul operaţiunii a fost descoperită aparatură electronică încă în ambalajul original, iar agenţii de poliţie au semnalat prezenţa a circa zece câini vagabonzi.

Demolarea taberei de la Tor di Quinto, unde s-a petrecut agresiunea asupra Giovannei Reggiani, a fost însă amânată deocamdată, pentru a permite serviciului criminalistic să încheie prelevarea probelor.

La Florenţa (centru) şi în provincia cu acelaşi nume, forţele de ordine efectuează de asemenea controale extraordinare, acordând o atenţie deosebită taberelor de romi, potrivit portalului InToscana.it. Acestea sunt destinate monitorizării cetăţenilor comunitari şi identificării persoanelor cu legături cu criminalitatea românească, considerate deosebit de periculoase pentru siguranţa publică.

La Milano, un judecător de pace examina vineri seara patru ordine de îndepărtare de pe teritoriul Italiei a tot atâtor români, semnate de prefectul Gian Valerio Lombardi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici