Reacţia Chinei după ce Germania a suspendat un tratat cu Hong Kong-ul: "O încălcare gravă a legislaţiei internaţionale"

  • Germania a suspendat Tratatul de extrădare cu provincia Hong Kong, ca reacţie la noua lege chineză privind siguranţa naţională
  • MAE chinez: "Este vorba de o încălcare gravă a legislaţiei internaţionale şi de o ingerinţă în afacerile interne"
  • Heiko Maas, ministrul german de Externe, a catalogat drept "eronată" reacţia Administraţiei de la Beijing
3689 afișări
Imaginea articolului Reacţia Chinei după ce Germania a suspendat un tratat cu Hong Kong-ul:  "O încălcare gravă a legislaţiei internaţionale"

Reacţia Chinei după ce Germania a suspendat un tratat cu Hong Kong-ul: "O încălcare gravă a legislaţiei internaţionale"

Administraţia Chinei a denunţat ingerinţele Germaniei şi a ameninţat cu o ripostă simetrică la decizia Guvernului Angela Merkel de suspendare a tratatului de extrădare cu provincia Hong Kong.

Germania a anunţat vineri seară decizia suspendării Tratatului de extrădare cu Hong Kong-ul, din cauza deciziei Beijingului de impunere a legii privind siguranţa naţională în provincia autonomă.

"Este vorba de o încălcare gravă a legislaţiei internaţionale şi de o ingerinţă în afacerile interne", a reacţionat Ministerul de Externe de la Beijing.

"Respingem vehement această decizie şi ne rezervăm dreptul de a riposta prin noi acţiuni", a subliniat diplomaţia chineză, potrivit publicaţiei Der Spiegel.

Heiko Maas, ministrul german de Externe, a catalogat drept "eronată" reacţia Administraţiei de la Beijing.

Marea Britanie şi Statele Unite au criticat dur decizia Chinei de impunere a noii legi privind siguranţa naţională în Hong Kong, considerând acţiunea drept o consolidare a controlului politic asupra fostei colonii britanice. Decizia Chinei a fost criticată şi de Uniunea Europeană.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici