Reacţia Kremlinului după ce CIA a lansat campanie de recrutare de spioni în Rusia

Kremlinul a reacţionat după o încercare a CIA de a recruta spioni din Rusia prin intermediul reţelelor de socializare.

4560 afișări
Imaginea articolului Reacţia Kremlinului după ce CIA a lansat campanie de recrutare de spioni în Rusia

Reacţia Kremlinului după ce CIA a lansat campanie de recrutare de spioni în Rusia

"Cineva ar trebui să le spună celor de la CIA că VKontakte este mult mai popular aici decât platforma interzisă X [fostul Twitter] şi că VKontakte are o audienţă mult mai mare", a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, potrivit agenţiei de ştiri de stat TASS, referindu-se la platforma rusească de socializare.

Videoclipul pe care CIA l-a postat pe diferite canale de socializare arată "un rus fictiv care ia decizia dificilă, dar importantă, de a contacta în secret CIA".

"La CIA, avem datoria solemnă de a-i proteja pe cei care lucrează cu noi în întreaga lume. Dacă vă adresaţi CIA pentru a împărtăşi informaţii despre Rusia, vă rugăm să o faceţi în siguranţă prin intermediul portalului nostru de pe dark web. Atunci când a fost posibil, CIA a verificat conturile sale de social media prin intermediul procesului oficial al fiecărei platforme", a adăugat acesta.

Nu este prima dată când serviciul de informaţii american lansează un astfel de apel. În mai 2023, agenţia a vizat persoanele sătule de viaţa din Rusia preşedintelui Vladimir Putin cu un mesaj: "Aveţi informaţii despre economie sau despre conducerea de vârf a Federaţiei Ruse? Luaţi legătura cu noi".

La începutul acestei luni, şeful serviciului de informaţii externe al Rusiei a acuzat SUA că intenţionează să intervină în campania de realegere a lui Putin. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici