Reacţia lui Donald Trump la înregistrările cu fenomenele aeriene neidentificate publicate de Pentagon

Preşedintele Donald Trump a numit înregistrarea publicată de Pentagon, cu fenomene aeriene neindentificate, ca fiind un „videoclip special” şi a declarat că se întreabă dacă este real.

2499 afișări
Imaginea articolului Reacţia lui Donald Trump la înregistrările cu fenomenele aeriene neidentificate publicate de Pentagon

Reacţia lui Donlad Trump la înregistrările cu fenomenele aeriene neidentificate publicate de Pentagon

„Mă întreb dacă sunt reale”, a spus Trump despre înregistrări: „E un videoclip special”, a adăugat liderul de la Casa Albă.

Pentagonul a lansat luni, în mod oficial, trei videoclipuri neclasificate realizate de piloţi ai Marinei care au circulat ani de zile în mediul online şi care surprind „fenomene aeriene neidentificate”.

Donald Trump, care deseori a răspândit teorii ale conspiraţiei, este sceptic în privinţa obiectele zburătoare neidentificate. Preşedintele american a declarat, într-un interviu, anul trecut că este sceptic în privinţa obiectelor extraterestre.

Într-unul dintre videoclipuri lansate, este prezentat un incident din 2004, iar celelalte două au fost înregistrate în ianuarie 2015, potrivit lui Sue Gough, o purtătoare de cuvânt a Departamentului Apărării.
 
Videoclipurile au devenit publice după o serie de scurgeri neautorizate în 2007 şi 2017, iar Marina a verificat anterior autenticitatea lor.

„După o revizuire amănunţită, departamentul a stabilit că lansarea autorizată a acestor videoclipuri neclasificate nu dezvăluie nicio capacitate sau sisteme sensibile şi nu afectează nicio investigaţie ulterioară a incursiunilor aeriene militare prin fenomene aeriene neidentificate", a spus Gough.

Incidentul din 2004 s-a produs în Pacific, potrivit The New York Times, care a publicat prima dată imaginile în 2017. Doi piloţi de luptă aflaţi într-o misiune de antrenament de rutină au fost trimişi pentru a investiga aeronavele neidentificate pe care un crucişător Navy le urmărea săptămâni.

Celelalte două videoclipuri sunt incidente din 2015 şi surprind imaginile unor obiecte care se mişcă rapid prin aer. Într-unul, un obiect este văzut mergând cu viteză pe cer şi apoi se roteşte în aer.

În celălalt videoclip din 2015, un obiect este surprins în timp ce înaintează cu viteză peste ocean.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici