Reacţia parlamentului ucrainean după ce Elon Musk l-a ironizat pe Zelenski într-un meme

Parlamentul ucrainean şi preşedintele acestuia l-au ironizat luni pe miliardarul Elon Musk după ce acesta a postat pe platforma sa de socializare un meme prin care lua peste picior cererile preşedintelui Volodimir Zelenski de asistenţă din partea Occidentului în timp de război.

4183 afișări
Imaginea articolului Reacţia parlamentului ucrainean după ce Elon Musk l-a ironizat pe Zelenski într-un meme
Musk este proprietarul SpaceX, care furnizează servicii de comunicaţii prin satelit Starlink, vitale pentru efortul de apărare al Ucrainei, dar declaraţiile sale au iritat uneori Kievul de la invazia la scară largă lansată de Rusia în februarie anul trecut.
 
La începutul zilei de luni, Musk a postat un meme pe platforma sa X, cunoscută anterior sub numele de Twitter, în care apare Zelenski, cu descrierea: "Când au trecut 5 minute şi nu ai cerut un ajutor de un miliard de dolari".
 
Liderul ucrainean şi principalii săi colaboratori au făcut apel la aliaţii lor pe tot parcursul războiului pentru a obţine ajutor militar de miliarde de dolari pentru a rezista şi a respinge invazia Rusiei.
 
Preşedintele parlamentului ucrainean, Ruslan Ştefanciuk, a răspuns la ironiile lui Musk prin propria postare pe X. "Atunci când ... (Elon Musk) a încercat să cucerească spaţiul, dar ceva nu a mers bine şi în 5 minute s-a trezit băgat până peste cap în rahat", o referire aparentă la lansarea eşuată a rachetei SpaceX din aprilie.
 
Parlamentul ucrainean, pe pagina sa oficială de pe X, l-a acuzat pe Musk că răspândeşte propagandă rusă, postând propria versiune a meme-ului cu o fotografie a lui Musk şi descrierea: "Când au trecut 5 minute şi nu ai răspândit propaganda rusă".
 
Un consilier prezidenţial ucrainean, Mykhailo Podolyak, care a criticat unele dintre declaraţiile lui Musk în trecut, a afirmat într-o postare pe X că a fi tăcut sau ironic cu privire la Ucraina a făcut jocul propagandei ruseşti, relatează Reuters.
 
"Din nefericire, nu toată lumea şi nu întotdeauna, deşi sunt figuri mediatice importante, dar se află la mii de kilometri de epicentrul războiului, este capabilă să realizeze ce înseamnă bombardamentele zilnice şi strigătele copiilor care îşi pierd părinţii."
 
Oficialii ucraineni l-au criticat pe Musk la începutul războiului pentru că a sugerat că ar trebui să ia în considerare renunţarea la anumite teritorii pentru pace, o poziţie pe care Kievul a respins-o vehement.
 
Zelenski a vizitat Statele Unite în septembrie şi s-a întâlnit cu înalţi oficiali în încercarea de a-şi asigura un ajutor suplimentar. În weekend, ajutorul pentru Ucraina a fost omis dintr-o măsură de finanţare provizorie adoptată de Congresul american pentru a evita intrarea guvernului american în incapacitate de plată.
 
Statele Unite au fost cel mai mare donator unic al Ucrainei de la invazia completă a Rusiei de anul trecut, oferind zeci de miliarde de dolari în ajutor militar şi financiar.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici