Reacţia Ungariei la discursul lui Iohannis: Azi, preşedintele României a făcut o declaraţie de-a dreptul necivilizată şi incitatoare la ură

Ministrul de Externe al Ungariei, Peter Szijjarto, i-a cerut preşedintelui Iohannis să arate mai mult respect pentru maghiari, într-un mesaj video postat pe contul său de Facebook, după declaraţia în care şeful statului a spus că PSD se luptă să dea Ardealul ungurilor.

11404 afișări
Imaginea articolului Reacţia Ungariei la discursul lui Iohannis: Azi, preşedintele României a făcut o declaraţie de-a dreptul necivilizată şi incitatoare la ură

Reacţia Ungariei la discursul lui Iohannis: Azi, preşedintele României a făcut o declaraţie de-a dreptul necivilizată şi incitatoare la ură

„Pe noi ne interesează să menţinem o legătură bună cu România, pentru că suntem parteneri economici importanţi. De asemenea, interesul maghiarilor din Ardeal, din Secuime, este să existe o legătură normală între cele două ţări.

Din păcate, zilele trecute, reprezentanţii statului român au făcut, pe rând, declaraţii care îngreunează menţinerea relaţiilor de bună vecinătate între cele două state. Azi, preşedintele României a făcut o declaraţie de-a dreptul necivilizată şi incitatoare la ură.

Domnul preşedinte Iohannis trebuie să ştie că marea majoritate a maghiarilor din Ardeal şi din Secuime l-a votat la alegerile prezidenţiale - pentru toată lumea trebuie să fie clar acest aspect - motiv pentru care rugămintea noastră, mesajul şi apelul nostru este: mai mult respect pentru maghiari”, a afirmat miercuri seara oficialul Guvernului ungar. 

 

 

Iohannis a avut un discurs dur la adresa PSD şi UDMR, acuzându-le că s-au înţeles pentru a trece tacit proiectul de lege privind autonomia Ţinutului Secuiesc prin Camera Deputaţilor. „PSD, marele PSD, se luptă în birourile secrete din Parlament, ca sa dea Ardealul ungurilor.

Jó napot, Ciolacu! Oare ce v-a promis liderul de la Budapesta, Viktor Orban, în schimbul acestei înţelegeri? Vedeţi, dragi români, asta înseamnă o majoritate toxică, majoritatea toxică pesedistă”, a acuzat miercuri şeful statului, într-un discurs de la Cotroceni.

Proiectul de lege iniţiat de UDMR a fost respins ulterior în regim de urgenţă în Senat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici