Reacţia vehementă a Chinei după ce Donald Trump a arătat încă o dată cu degetul către laboratoarele din Wuhan şi a vorbit despre o "anchetă minuţioasă"

  • Donald Trump a acuzat voalat faptul că noul coronavirus îşi are originea într-un laborator
  • Acesta a spus într-o conferinţă de presă că o anchetă minuţioasă este deja în lucru
  • China a răspuns rapid
7558 afișări
Imaginea articolului Reacţia vehementă a Chinei după ce Donald Trump a arătat încă o dată cu degetul către laboratoarele din Wuhan şi a vorbit despre o "anchetă minuţioasă"

Reacţia vehementă a Chinei după ce Donald Trump a arătat încă o dată cu degetul către laboratoarele din Wuhan şi a vorbit despre o "anchetă minuţioasă"

Autorităţile chineze nu au stat mult pe gânduri şi au răspund acuzaţiilor lansate de la Casa Albă. După ce Donald Trump a marşat pe ideea că virusul şi-ar putea avea originea într-un laborator din Wuhan, ministerul de externe chinez a răspuns.
 
Oficialii chinezi susţin că nu există nicio dovadă ştiinţifică care să ateste că virusul a plecat dintr-un laborator.
 
"Vrem să reamintim că însuşi şeful Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a declarat în repetate rânduri că nu există dovezi privind producerea virusului într-un laborator", a spus Zhao Lijian, purtător de cuvânt al Ministerului de Externe din China.
 
"Mulţi experţi medicali renumiţi în lume cred, de asemenea, că scenariul răspândirii virusului dintr-un laborator nu are baze ştiinţifice", a mai spus acesta.
 
Fox News a notat recent, citând surse anonime, că virusul s-ar fi răspândit după infectarea iniţială a unui angajat al laboratorului ştiinţific din Wuhan.
 
Tedros Adhanom Ghebreyesus, şeful OMS, a avertizat asupra încercării de politizare a situaţiei şi a transmis statelor să nu răspândească informaţii false şi teorii ale conspiraţiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici