Reacţii ale liderilor europeni la tirurile de rachete care au vizat Israelul

Preşedintele francez, François Hollande, a condamnat "ferm", miercuri, tirurile de rachete lansate din Fâşia Gaza de Hamas înspre Israel şi a exprimat "solidaritatea" Franţei premierului israelian, Benjamin Netanyahu.

846 afișări
Imaginea articolului Reacţii ale liderilor europeni la tirurile de rachete care au vizat Israelul

Reacţii ale liderilor europeni la tirurile de rachete care au vizat Israelul (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Şeful de stat francez a "exprimat solidaritatea Franţei în faţa tirurilor de rachete provenind din Gaza", potrivit unui comunicat al preşedinţiei franceze publicat după o conversaţie telefonică între François Hollande şi Benjamin Netanyahu.

"El i-a amintit că Franţa condamnă ferm aceste agresiuni. Guvernului israelian îi revine să ia toate măsurile necesare pentru protejarea populaţiei în faţa acestor ameninţări", a adăugat Elysée, subliniind totodată că preşedintele francez a insistat asupra "necesităţii de a preveni escaladarea violenţelor".

Mai devreme în cursul zilei, purtătorul de cuvânt al Guvernului a francez a afirmat că Franţa "condamnă accelerarea tirurilor palestiniene şi ripostei venite din partea Israelului".

Cel puţin 28 de persoane au murit în urma raidurilor care au avut loc miercuri în Fâşia Gaza.

Benjamin Netanyahu a ameninţat că va intensifica atacurile după ce armata israeliană a lansat, marţi, o vastă ofensivă aeriană asupra enclavei palestiniene, soldată cu 48 de morţi, în mare parte civili.

Acest nou ciclu de violenţe este cel mai grav de la ofensiva israeliană împotriva Fâşiei Gaza care a avut loc la sfârşitul lui 2012.

Angela Merkel a condamnat "fără reţinere" tirurile de rachete care au vizat Israelul

Cancelarul german, Angela Merkel, a condamnat "fără reţinere", miercuri, în cursul unei conversaţii telefonice cu premierul israelian, Benjamin Netanyahu, tirurile de rachete lansate asupra Israelului, a anunţat un purtător de cuvânt al Guvernului german, citat de AFP.

"Cancelarul l-a sunat astăzi (miercuri) pe Netanyahu şi, cu această ocazie, a condamnat, fără reţinere, tirurile de rachete (lansate) asupra Israelului", a declarat un purtător de cuvânt al Guvernului german.

"Nu există nicio justificare" pentru aceste tiruri, a insistat cancelarul, potrivit aceleiaşi surse.

Tensiunile între Israel şi Hamas au escaladat miercuri, soldându-se cu cel puţin 28 de morţi în Fâşia Gaza.

Premierul Benjamin Netanyahu a ameninţat cu "intensificarea atacurilor împotriva Hamas şi altor grupări teroriste din Gaza", după ce armata israeliană a lansat, marţi, o ofensivă aeriană asupra enclavei palestiniene, soldată cu 48 de morţi, în mare parte civili palestinieni.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici