Reacţii după condamnarea fostului poliţist Derek Chauvin în cazul uciderii lui George Floyd: de la decizie ”adecvată” la decizie ”istorică”

  • La ”cald”, preşedintele Joe Biden a consideră că sentinţa în cazul afro-americanului George Floyd , ucis în mai 2020, ”pare a fi adecvată”.
  • Judecătorul Peter Cahill a anunţat vineri sentinţa lui Chauvin, care, potrivit EFE, va executa 15 din cei 22 de ani şi jumătate la care a fost condamnat.
  • Un avocat al familiei lui George Floyd a salutat drept ''istorică'' sentinţa de 22 de ani şi jumătate de închisoare împotriva poliţistului alb Derek Chauvin.
621 afișări
Imaginea articolului Reacţii după condamnarea fostului poliţist Derek Chauvin în cazul uciderii lui George Floyd: de la decizie ”adecvată” la decizie ”istorică”

Reacţii după condamnarea fostului poliţist Derek Chauvin

Întrebat despre sentinţă la scurt timp după ce aceasta a fost făcută publică, Joe Biden a declarat că nu cunoaşte ''toate circumstanţele care au fost luate în considerare'', dar că, în conformitate cu liniile directoare penale pentru o infracţiune precum cea din cazul lui Floyd, sentinţa ''pare a fi adecvată''.

Preşedintele a făcut această declaraţie în faţa reporterilor în timpul unei întâlniri în Biroul Oval cu preşedintele afgan, Ashraf Ghani.

În cadrul unei audieri la Minneapolis (Minnesota, SUA), judecătorul Peter Cahill a anunţat vineri sentinţa lui Chauvin, care, potrivit EFE, va executa 15 din cei 22 de ani şi jumătate la care a fost condamnat.

Chauvin, condamnat de un juriu în aprilie pentru trei capete de acuzare legate de uciderea lui Floyd, risca, din punct de vedere legal, o pedeapsă maximă de 40 de ani, din care procurorii ceruseră 30.

Floyd a murit pe 25 mai anul trecut, după ce Chauvin i-a apăsat genunchiul pe gât timp de mai bine de nouă minute - un eveniment care a declanşat un val de proteste şi revolte rasiale în SUA, care nu a mai avut loc de la asasinarea lui Martin Luther King, la sfârşitul anilor 1960.

Un avocat al familiei lui George Floyd a salutat drept ''istorică'' sentinţa de 22 de ani şi jumătate de închisoare împotriva poliţistului alb Derek Chauvin care l-a ucis pe afro-americanul George Floyd.

''Această sentinţă istorică aduce familia Floyd şi naţiunea noastră cu un pas mai aproape de vindecare, oferind o încheiere şi responsabilitate'', a declarat Ben Crump, ntr-un comunicat citat de DPA.

''Pentru prima dată, un ofiţer de poliţie care a luat pe nedrept viaţa unui bărbat de culoare a fost tras la răspundere'', a spus el.

''Zi după zi, an după an, poliţia ucide oameni de culoare fără consecinţe. Dar astăzi, odată cu sentinţa lui Chauvin, facem un pas important înainte - ceva ce era de neimaginat cu foarte puţin timp în urmă''.

''Cei care şi-au ridicat vocea pentru a cere dreptate pentru George Floyd trebuie să ştie că activismul lor a făcut diferenţa'', a subliniat avocatul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici