Reacţii rasiste în SUA, după ce un băiat hispanic de 11 ani a cântat imnul naţional înaintea unui meci NBA - VIDEO

Interpretarea imnului american de către un copil de origine hispanică purtând un costum de mariachi, marţi, în Texas (sud), în deschiderea celui de al treilea meci din finalele campionatului american de baschet, a provocat pe Twitter şi Facebook numeroase comentarii rasiste.

511 afișări
Imaginea articolului Reacţii rasiste în SUA, după ce un băiat hispanic de 11 ani a cântat imnul naţional înaintea unui meci NBA - VIDEO

Reacţii rasiste în SUA, după ce un băiat hispanic de 11 ani a cântat imnul naţional înaintea unui meci NBA - VIDEO

Sebastien De La Cruz, un fost participant la emisiunea "America's got talent", în vârstă de 11 ani, a interpretat "Star-Spangled Banner" în deschiderea celui de al treilea meci între Miami şi echipa locală din San Antonio, un oraş în statul Texas, aflat în apropiere de frontiera cu Mexicul, în care peste 63% din populaţie este de origine hispanică.

Apariţia copilului în costum tradiţional de mariachi, negru-argintiu - culorile celor de la Spurs, din San Antonio -, a suscitat pe Twitter şi pe Facebook o adevărată avalanşă de mesaje rasiste, unii îndemnându-l să "se întoarcă în ţara sa" şi acuzându-l că "nu este american".

Băiatul a scris că s-a născut şi a crescut în san Antonio, îndemnând într-un mesaj postat pe contul său de Twitter "să nu se dea ascultare comentariilor negative". "Sunt un american care trăieşte visul american", a adăugat el.

Numeroase persoane, inclusiv primarul oraşului, Julian Castro, şi-au exprimat susţinerea faţă de Sebastien, în mesaje postate pe reţele de socializare.

De asemenea, cei de la Spurs din San Antonio i-au luat apărarea tânărului, invitându-l din nou să intoneze imnul american joi seara, la al patrulea meci din serie, împotriva Heat Miami, scrie presa locală.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici