Rebelii au prelungit cu o săptămână ultimatumul adresat susţinătorilor lui Muammar Kadhafi

Ultimatumul fixat de rebeli pentru ca forţele lui Muammar Kadhafi să se predea a fost prelungit cu o săptămână, a anunţat joi un purtător de cuvânt al rebeliunii la Benghazi.

361 afișări
Imaginea articolului Rebelii au prelungit cu o săptămână ultimatumul adresat susţinătorilor lui Muammar Kadhafi

Rebelii au prelungit cu o săptămână ultimatumul adresat susţinătorilor lui Muammar Kadhafi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Le oferim o săptămână în plus. Sirt nu este un obiectiv suficient de strategic pentru a justifica graba", a declarat Mohammed Zawawi, precizând că ultimatumul se referă, de asemenea, la regiunile din sudul şi centrul ţării.

Acest nou termen de o săptămână se va încheia sâmbătă, a precizat el.

"Vrem să oferim timp pentru avansarea negocierilor", a adăugat el.

"Preferăm să îi forţăm să se predea întrerupându-le alimentarea cu apă şi electricitate", a continuat el.

Liderul Consiliului Naţional de Tranziţie (CNT), organismul politic al rebelilor, Mustafa Abdeljalil, a adresat, marţi, un ultimatum ce expira sâmbătă susţinătorilor lui Muammar Kadhafi din ultimele fiefuri ale regimului, între care Sirt, situat la 360 de kilometri vest de Tripoli, să se predea.

Rebelii afirmă că negocierile sunt în curs cu demnitarii acestor oraşe pentru a se încerca obţinerea predării lor fără luptă.

"Privilegiem toate iniţiativele care permit ajungerea la un rezultat paşnic dar acest lucru s-ar putea încheia cu operaţiuni militare", a declarat Abdeljalil, sperând că "nu va mai fi nevoie de recursul la forţă".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici