Rebelii din Doneţk susţin că şi-au "retras complet" armamentul greu de pe linia de front

Separatiştii proruşi din Doneţk susţin că şi-au "retras complet" armamentul greu de pe linia de front, în conformitate cu acordul de încetare a focului de la Minsk, adăugând că Ucraina nu a făcut acelaşi lucru.

802 afișări
Imaginea articolului Rebelii din Doneţk susţin că şi-au "retras complet" armamentul greu de pe linia de front

Rebelii din Doneţk susţin că şi-au "retras complet" armamentul greu de pe linia de front (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Am retras de pe linia de contact toate armele cu calibrul de peste 100 mm", a declarat liderul republicii separatiste Doneţk, Aleksander Zaharcenko, relatează BBC News Online. "Din păcate, Ucraina nu a făcut acelaşi lucru", a adăugat el.

Conform acordului de încetare a focului mediat de Europa şi încheiat luna trecută la Minsk, ambele părţi implicate în conflict trebuie să-şi retragă artileria de pe front.

Acordul de încetare a focului pare să fie în mare respectat, în pofida unor încălcări sporadice.

Cel puţin 6.000 de persoane au fost ucise de la izbucnirea conflictului armat în Doneţk şi Lugansk, în aprilie, la o lună după ce Rusia a anexat peninsula ucraineană Crimeea.

Observatorii Organizaţiei de Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) monitorizează armistiţiul încheiat în capitala Belarusului la 12 februarie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici