Rebelii din Osetia de Sud afirmă că au fost vizaţi de focuri ale armatei georgiene

Rebelii separatişti din Osetia de Sud au acuzat sâmbătă armata georgiană că a deschis focul asupra obiectivelor lor, acuzaţii dezminţite imediat de Tbilisi, care susţine în schimb că un avion rus că a survolat spaţiul său aerian.

5 afișări
Imaginea articolului Rebelii din Osetia de Sud afirmă că au fost vizaţi de focuri ale armatei georgiene

Rebelii din Osetia de Sud afirmă că au fost vizaţi de focuri ale armatei georgiene (Imagine din arhiva Mediafax Foto / AFP)

"Partea georgiană a tras asupra forţelor de securitate ale Republicii Osetia de Sud", au indicat autorităţile provinciei separatiste pe site-ul lor, citându-l pe ministrul Apărării oset, Mihail Mindzaiev.

"Obiectivele forţelor de securitate osete din apropierea satului Nikozi au fost supuse unor tiruri cu arme automate şi alte arme de foc în această dimineaţă. S-a întâmplat când forţele osete se instalau în zona de frontieră", a precizat comunicatul.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne georgian a recunoscut existenţa unor focuri dar a dat asigurări că a fost vorba despre tiruri în aer provenind de la soldaţi ruşi în stare de ebrietate. Nu a fost raportată rănirea vreunei persoane.

Potrivit acestuia, un avion rus fără pilot a survolat Nikozi înainte de a pleca spre Ţhinvali, capitala Osetiei de Sud, în ceea ce a apreciat ca fiind o încălcare "evidentă" a acordului de încetare a focului.

Protagoniştii crizei georgiene se acuză reciproc de încălcarea acordului de pace în vigoare de la sfârşitul războiului ruso-georgian din august.

Armata rusă a intrat atunci în Georgia pentru a contracara o tentativă a autorităţilor de la Tbilisi de a prelua controlul asupra Osetiei de Sud.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici