Rebelii Houthi cer Naţiunilor Unite să impună implementarea unui acord de pace în Yemen

Rebelii Houthi au făcut apel Organizaţiei Naţiunilor Unite să impună coaliţiei conduse de Arabia Saudită să implementeze un acord de pace în Yemen, a transmis postul de televiziune al-Masirah, citat de Reuters.

234 afișări
Imaginea articolului Rebelii Houthi cer Naţiunilor Unite să impună implementarea unui acord de pace în Yemen

Rebelii Houthi cer Naţiunilor Unite să impună implementarea unui acord de pace în Yemen

Mişcarea Houthi a transmis că „paşii unilaterali făcuţi arată determinarea de implementare a unui acord şi obţinerea păcii”.

Rebelii houthi din Yemen au anunţat sâmbătă că au început retragerea din trei porturi-cheie ale ţării, in conformitate cu un acord semnat în decembrie la Stockholm. Decizia rebelilor este un prim pas pentru dezamorsarea conflictului din Yemen, care a început acum patru ani, notează analiştii.

Misiunea ONU în Yemen va monitoriza retragerea rebelilor, potrivit unui comunicat al Naţiunilor Unite, care precizează că acest prim pas trebuie urmat de „acţiuni asumate, transparente şi susţinute ale celor două părţi pentru îndeplinirea obligaţiilor ce le revin”.

Organizaţiile umanitare au făcut în repetate rânduri apel la cele două părţi să înceteze luptele în zona portului Hodeida, cel mai mare din ţară, pentru ca acesta să poată fi utilizat pentru livrarea de ajutoare umanitare populaţiei. Aproximativ zece milioane de persoane din Yemen depind de ajutorul umanitar oferit de Programul Alimentar Mondial, o agenţie a ONU.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici