Rebelii sirieni lansează un nou atac împotriva forţelor guvernamentale în apropiere de Alep - surse

Rebelii sirieni susţinuţi de Turcia au atacat sâmbătă poziţiile deţinute de forţele guvernamentale la nord-est de oraşul Alep, au declarat surse rebele şi o organizaţie de monitorizare a războiului din Siria, potrivit Reuters.

1863 afișări
Imaginea articolului Rebelii sirieni lansează un nou atac împotriva forţelor guvernamentale în apropiere de  Alep - surse

Rebelii sirieni lansează un nou atac împotriva forţelor guvernamentale în apropiere de Alep - surse

Atacul s-a concentrat pe un teritoriu din apropierea oraşului al-Bab, care este controlat de Turcia şi aliaţii săi din forţele de opoziţie siriene încă din 2017. Presa de stat siriană nu a menţionat un nou atac. Surse rebele au spus că forţele turce nu au luat parte la atac.

Surse rebele au declarat că luptătorii lor au ocupat până acum trei sate. Observatorul sirian pentru drepturile omului, care monitorizează războiul, l-a descris ca fiind un atac violent "efectuat de facţiuni loiale Ankarei".

Trupele guvernamentale siriene, susţinute de forţele aeriene ruse, au făcut progrese rapide în Idlib în această săptămână, ocupând oraşul Maarat al-Numan, care se află la aproximativ 100 km sud-vest de al-Bab.

Idlib şi zona de la nord de Alep fac parte din ultimul teritoriu important deţinut de rebelii din Siria, preşedintele Bashar al-Assad recuperând cea mai mare parte a teritoriului deţinut de forţele inamice sprijinite de Rusia şi Iran.

Cel mai recent avans al guvernului a declanşat un val nou de civili, sute de mii de persoane, care se îndreaptă spre frontiera cu Turcia. Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a declarat vineri că Turcia ar putea lansa o operaţiune militară în Idlib, dacă nu se opresc atacurile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici