Rebelii sirieni susţin că au preluat controlul asupra a două cartiere din Damasc

Lupte violente au avut loc luni în mai multe sectoare ale Damascului, capitala siriană, în timp ce rebelii afirmă că au reuşit să alunge armata regimului din două cartiere.

297 afișări
Imaginea articolului Rebelii sirieni susţin că au preluat controlul asupra a două cartiere din Damasc

Rebelii sirieni susţin că au preluat controlul asupra a două cartiere din Damasc (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Purtătorul de cuvânt al consiliului militar al rebelilor pentru regiunea Damasc a afirmat că cartierul Midane, în apropiere de centru, şi cartierul Tadamun, ambele ostile preşedintelui sirian Bashar al-Assad, au ieşit de sub controlul armatei siriene.

Doi civili şi doi rebeli au murit în violenţele din aceste două cartiere, conform unui bilanţ al Observatorului sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

Autorităţile nu au făcut comentarii.

"Armata nu mai este prezentă în cartierele Tadamun şi Midane. Aceasta bombardează exteriorul", a afirmat Ahmad al-Khatib, purtător de cuvânt al consiliului militar al Armatei siriene libere (ASL) pentru regiunea Damasc.

"În mai multe zone din aceste cartiere străzile sunt înguste, ceea ce îngreunează intrarea armatei", a explicat acesta.

"Regimul este în defensivă. Sunt mulţi luptători ai ASL care au venit din provinciile limitrofe" ale cartierelor rebele din capitală, a adăugat opozantul.

"Midane este sub controlul ASL. Este începutul sfârşitului", a afirmat la rândul său un militant pe nume Jacob Hussein din Tadamun.

"Regimul a încercat să înăbuşească revolta din Damasc atacând Tadamun. Însă rezultatul a fost că luptele s-au extins în mai multe zone ale capitalei", a spus acesta.

Conform acestuia, electricitatea, apa curentă şi comunicaţiile sunt întrerupte în prezent la Tadamun.

Rami Abdel Rahmane, director al Observatorului sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), a afirmat mai târziu în cursul zilei că blindate şi vehicule de transport ale armatei au intrat pentru prima dată în Midane.

"Înainte, forţele de ordine erau trimise să reprime manifestaţiile, astăzi, soldaţii sunt angajaţi în lupte", a afirmat el..

Conform acestuia, majoritatea luptătorilor sunt dezertori şi civili armaţi din Damasc.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici