Rebeliune într-o bază militară situată în centrul Georgiei

Autorităţile georgiene încearcă să instaureze ordinea într-o unitate militară situată la vest de Tbilisi, unde a fost decretată starea de alertă şi o persoană a fost arestată.

21 afișări
Imaginea articolului Rebeliune într-o bază militară situată în centrul Georgiei

Rebeliune într-o bază militară situată în centrul Georgiei (Imagine din arhiva Mediafax Foto/AFP)

Incidentele au avut loc în baza militară din Muhrovani, situată în apropierea oraşului Gori, la aproximativ 100 de kilometri vest de Tbilisi.

Ministrul Apărării, David Siharulidze, a declarat că ofiţerii unui batalion de blindate au dat dovadă de nesupuere.

"Rebeliunea continuă. Agenţii forţelor de ordine sunt la faţa locului", a declarat ministrul, subliniind că acest complot "vizează perturbarea manevrelor NATO şi înlăturarea autorităţilor georgiene".

Ministerul georgian de Interne susţine că a dejucat un complot organizat de foşti oficiali militari, în colaborare cu Rusia, care viza boicotarea manevrelor militare NATO şi organizarea unei revolte militare, relatează publicaţia electronică Civil Georgia.

"Complotul viza cel puţin boicotarea manevrelor militare NATO şi, cel mult, organizarea unei revolte militare în Georgia", afirmă Şota Utiaşvili, şeful Departamentului de Informaţii şi Analiză al Ministerului georgian de Interne.

Potrivit postului georgian de televiziune Rustavi, Ministerul de Interne ar deţine o înregistrare video în care organizatorii complotului prezintă planul de derulare a acţiunilor.

Sute de militari şi civili sunt implicaţi în revoltă

 

Sute de militari şi civili sunt implicaţi în rebeliunea la baza militară din centrul Georgiei, afirmă ministrul georgian al Apărării, David Siharulidze, citat de postul tv Rustavi, relatează Sky News.

David Sikharulidze susţine că sute de militari din această bază refuză să se mai supună ierarhiei militare. Potrivit ministrului, la acţiuni participă şi civili care nu au legături cu unitatea de blindate. "Rebeliunea continuă. Agenţii forţelor de ordine sunt la faţa locului", a declarat ministrul, subliniind că acest complot "vizează perturbarea manevrelor NATO şi înlăturarea autorităţilor georgiene".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici