Recep Erdogan cere Europei să sprijine acţiunile Turciei în Libia

Preşedintele turc Recep Erdogan a cerut Europei să sprijine activitatea Ankarei în Libia, unde oferă sprijin militar Guvernului de la Tripoli, recunoscut internaţional, dacă vrea să pună capăt conflictului din această ţară, relatează site-ul agenţiei Reuters.

1224 afișări
Imaginea articolului Recep Erdogan cere Europei să sprijine acţiunile Turciei în Libia

Recep Erdogan cere Europei să sprijine acţiunile Turciei în Libia

Erdogan a făcut aceste afirmaţii într-un comentariu publicat sâmbătă pe site-ul Politico, înaintea unui summit internaţional privind conflictul din Libia, ce va avea loc duminică la Berlin.

"Ţinând cont că Europa este mai puţin interesată să ofere sprijin militar Libiei, alegerea evidentă este să lucreze cu Turcia, care a promis deja asistenţă militară", a afirmat Erdogan.

"Vom antrena forţele de securitate ale Libiei şi le vom ajuta să combată terorismul, traficul de persoane şi alte ameninţări grave la adresa securităţii internaţionale", a adăugat liderul turc.

Mai multe zone din Libia, inclusiv în apropierea capitalei ţării, Tripoli, au fost afectate în ultimele zile de confruntări armate între forţele guvernamentale şi Armata Naţională Libiană, un grup insurgent condus de mareşalul Khalifa Haftar.

Rusia şi alte ţări îl susţin pe liderul insurgent Khalifa Haftar, în timp ce Occidentul şi Turcia sunt de partea Guvernului de uniune naţională condus de Fayez al-Sarraj.

Conform unor surse citate de cotidianul The Guardian, Turcia a transferat în Libia aproximativ 2.000 de combatanţi insurgenţi sirieni, în condiţiile în care Administraţia Recep Tayyip Erdogan a anunţat că susţine Guvernul libian recunoscut de Naţiunile Unite în conflictul cu gruparea Armata Naţională Libiană.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici