Recep Tayyip Erdogan acuză opoziţia că "terorizează strada" înainte de alegerile municipale

Premierul turc Recep Tayyip Erdogan a acuzat joi opoziţia, presa şi oamenii de afaceri că "terorizează strada" înainte de alegerile municipale programate la 30 martie.

90 afișări
Imaginea articolului Recep Tayyip Erdogan acuză opoziţia că "terorizează strada" înainte de alegerile municipale

Recep Tayyip Erdogan acuză opoziţia că "terorizează strada" înainte de alegerile municipale

"Ei încearcă să forţeze obţinerea unui rezultat favorabil provocând şi terorizând oamenii", a declarat premierul în timpul unei reuniuni publice, la Mersin.

"Aţi fost consideraţi democraţi, susţinători ai libertăţii!", a spus el. "De fapt sunt nişte şarlatani, necinstiţi, care nu au nimic de-a face cu democraţia (...) şi care nu cred în puterea votului. Sunt sigur însă că fraţii noştri de la Ankara şi din toată Turcia vor da răspunsul potrivit pe 30 martie", a adăugat şeful Guvernului turc.

Zeci de mii de oameni au defilat miercuri, pe străzile din Istanbul, scandând "Tayyip, asasin!", cu ocazia funeraliilor unui tânăr de 15 ani mort după 269 de zile de comă survenită în urma rănilor suferite în timpul protestelor din iunie 2013.

Incidente violente au izbucnit în cursul zilei de miercuri între poliţie şi manifestanţi, la Istanbul, Ankara şi în alte oraşe ale ţării.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici