Recep Tayyip Erdogan: Atât timp cât ei mă vor numi "dictator", eu voi continua să îi numesc "nazişti", "fascişti"

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a afirmat că va continua să folosească termenii de "fascist" şi "nazist" la adresa liderilor europeni atât timp cât el va fi calificat drept "dictator" de aceştia din urmă, relatează 7sur7.be, preluând AFP.

1605 afișări
Imaginea articolului Recep Tayyip Erdogan: Atât timp cât ei mă vor numi "dictator", eu voi continua să îi numesc "nazişti", "fascişti"

Recep Tayyip Erdogan: Atât timp cât ei mă vor numi "dictator", eu voi continua să îi numesc "nazişti", "fascişti"

"Deci cum, voi aveţi dreptul să îl numiţi pe Erdogan «dictator », dar Erdogan nu are dreptul să vă spună «fascişti» sau «nazişti»?", a declarat el joi seara, în cadrul unui interviu acordat posturilor CNN-Türk şi Kanal D

"Să mă scuze, dar atât timp cât ei îl vor califica pe Erdogan drept «dictator », atunci eu voi continua să mă adresez lor în aceşti termeni", a continuat preşedintele turc.

Aceste declaraţii au fost făcute în contextul în care relaţiile dintre Ankara şi UE s-au tensionat foarte mult în ultimele săptămâni după anularea, în mai multe state membre, a unor mitinguri de campanie în favoarea referendumului privind consolidarea puterilor lui Erdogan, în special în Germania şi în Olanda.

Frank-Walter Steinmeier a averizat miercuri, în primul său discurs în calitate de preşedinte al Germaniei, că Recep Tayyip Erdogan riscă să distrugă tot ceea ce a realizat ţara sa în ultimii ani. Steinmeier, fost ministru de Externe, a declarat că Ankara riscă de asemenea să producă un efect negativ asupra relaţiilor diplomatice după ce a acuzat Berlinul că recurge la "practici naziste" pentru a-i împiedica pe politicienii turci să facă campanie în Germania în favoarea referendumului din aprilie.

"Modul în care privim Turcia este caracterizat de îngrijorarea că tot ceea ce a fost construit în ultimii ani şi zeci de ani se prăbuşeşte", a spus Steinmeier, în primul său discurs la ceremonia de investire în funcţie.

"Domnule preşedinte Erdogan, puneţi în pericol tot ceea ce dumneavoastră, alături de alţii, aţi construit", a spus el, adăugând că va saluta "semne credibile" de relaxare a situaţiei.

"Puneţi capăt comparaţiilor incalificabile cu naziştii!", a spus Steinmeier. "Nu tăiaţi legăturile cu acei oameni care vor parteneriat cu Turcia! Respectaţi statul de drept şi libertatea presei şi jurnaliştii! Şi eliberaţi-l pe Deniz Yucel", a mai spus atunci noul preşedinte al Germaniei.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici